Nowy Port
- SimDels
- Komiksomaniak
- Origin ID: SimDels
- Kontakt:
Nowy Port
Tu znalazły się dwa wieżowce ,które dziabałem w Windenburgu a potem doszła kafejka i tak zrodził się pomysł na taką powolną przebudowę Windenburga pod tytułową nazwą (chyba).
TymMess cafee
Ktoś miał taki fajny nick a do tego tworzy obrazy nocc dla sims4 ,że wyszła mi właśnie taka nazwa a wewnątrz są oczywiście obrazy tej twórczyni.
https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... 4CB195A870
TymMess cafee
Ktoś miał taki fajny nick a do tego tworzy obrazy nocc dla sims4 ,że wyszła mi właśnie taka nazwa a wewnątrz są oczywiście obrazy tej twórczyni.
https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... 4CB195A870
- Alibali
- Pisarz
- Origin ID: Aschantka
Jenyy.. Jakie to jest śliczne Miszka! Ty to jesteś niesamowity pracuś! Ja tu nie mogę od kilku tygodni przysiąść fałdów do zrobienia jakiegoś Sima,a ty - tak trzask i prask! I już - ta dam!
Ale natchnęło mnie to myślą, by następny świat (cały) zabudować tego typu architekturą. Pięknie się prezentuje, i jest trochę inne niż zwykłe domki jednorodzinne. Perci robi swoje własne - ja przy odrobinie samozaparcia może też zdołam Ale dzięki tak czy siak za nieustającą inspirację!
Ale natchnęło mnie to myślą, by następny świat (cały) zabudować tego typu architekturą. Pięknie się prezentuje, i jest trochę inne niż zwykłe domki jednorodzinne. Perci robi swoje własne - ja przy odrobinie samozaparcia może też zdołam Ale dzięki tak czy siak za nieustającą inspirację!
- Percival159
- Naczelny
- Origin ID: Percival159
@SimDels Urocza kawiarenka. I toż to cała kamieniczka w dawnym stylu, pięknie zaprojektowana. I co ciekawe bardzo ładnie się zgrywa z seledynowym wieżowcem w tle. Masz talent, pomysły i kreatywne podejście. Podobają mi się Twoje prace i kilka z nich wyląduje w mojej Oazie, bo co jak co, ale to miasto nie przypadło mi do gustu. I efekt jest taki, że moje simy tam nie bywają. Tak, że coś trzeba będzie zmienić...
Alu @Alibali - buduj, buduj... Ja dłubię moje własne i końca nie widać! Ale to nie znaczy, że ono kiedyś nie powstanie...
Alu @Alibali - buduj, buduj... Ja dłubię moje własne i końca nie widać! Ale to nie znaczy, że ono kiedyś nie powstanie...
"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia". (J. Kaczmarski)
Bezimienni, legendarni –
- SimDels
- Komiksomaniak
- Kontakt:
@Alibali Dzięki Alicja trzymam kciuki za Twoje miacho i jest mi arcymiło, że moje wypocinki mogą inspirować Bardzo jestem ciekaw.
Tu akurat zrobię takie pomieszanie z polątaniem bo Windenburg choć daje dużo swobody to nie ma takiej siatki ulic z wolnymi parcelami jak te otoczenia z podstawki.
Ta cześć "wiejska" Windenburga i wyspa pewnie wymuszą coś innego ale to się jeszcze zobaczy
@Percival159 Dzięki wielkie Perci! Super, że moje wypocinki się przydają, Oaze bardzo lubię do właśnie przebudowywania bo pasują tam różne rzeczy ,możesz zrobić mexico, coś nowoczesnego niemeksykańskiego a nawet jakieś futurystyczne rzeczy lub świat arabski przy czym pewnie i średniowiecze byłoby do zaakceptowania mimo kaktusów :O więc to otoczenie daje w sumie dużo swobody i lubię tą część z wodospadem i zatoką/jeziorem czy jak to się to zowie, przypomina to trochę plażę nad morzem gdzie można na wiele sposobów wymyślić zabudowę nabrzeża.
Tu akurat zrobię takie pomieszanie z polątaniem bo Windenburg choć daje dużo swobody to nie ma takiej siatki ulic z wolnymi parcelami jak te otoczenia z podstawki.
Ta cześć "wiejska" Windenburga i wyspa pewnie wymuszą coś innego ale to się jeszcze zobaczy
@Percival159 Dzięki wielkie Perci! Super, że moje wypocinki się przydają, Oaze bardzo lubię do właśnie przebudowywania bo pasują tam różne rzeczy ,możesz zrobić mexico, coś nowoczesnego niemeksykańskiego a nawet jakieś futurystyczne rzeczy lub świat arabski przy czym pewnie i średniowiecze byłoby do zaakceptowania mimo kaktusów :O więc to otoczenie daje w sumie dużo swobody i lubię tą część z wodospadem i zatoką/jeziorem czy jak to się to zowie, przypomina to trochę plażę nad morzem gdzie można na wiele sposobów wymyślić zabudowę nabrzeża.
Urocze, piękne kamieniczki przytulone do siebie. Jakże przyjemnie będzie wraz z simem udać się do kawiarni na pyszną kawę i coś słodkiego. Podyskutować z przyjaciółmi lub napotkanymi innymi ludzikami o dziełach sztuki, które właśnie oglądali w pobliskiej, na wskroś nowoczesnej i sięgającej chmur, galerii sztuki.
Michale, w Twoim wykonaniu architektura klasyczna i architektura nowoczesna idealnie ze sobą współgrają (czego przykładem są chociażby fotki powyżej). To jest niesamowita umiejętność, aby tak właśnie skomponować ustawienie budynków, by tworzyły spójny obraz i dawały ciekawy efekt krajobrazowy.
Michale, w Twoim wykonaniu architektura klasyczna i architektura nowoczesna idealnie ze sobą współgrają (czego przykładem są chociażby fotki powyżej). To jest niesamowita umiejętność, aby tak właśnie skomponować ustawienie budynków, by tworzyły spójny obraz i dawały ciekawy efekt krajobrazowy.
- SimDels
- Komiksomaniak
- Kontakt:
Dzięki ogromne @Kirka ,niesamowite umiejętności masz moim zdaniem bardziej Ty więc tym bardziej miło Fakt, że staram się by z każdej strony te wypotki wyglądały dobrze i nawet uśmiechnąłem się kiedy okazało się że z rozpędu większość fotek zrobiłem (ja biedny osiołek) tej parceli od tyłu
Luźną inspiracją były tu kamieniczki z miast pomorskich i szwedzkich ale mam nadzieje że skojarzeń może być znacznie więcej.
W sumie wpadł mi teraz pewien pomysł na konkurs/zabawę ale to już znajdzie się w innym temacie
Dorobiłem jeszcze filmik więc tu pozostawię
Luźną inspiracją były tu kamieniczki z miast pomorskich i szwedzkich ale mam nadzieje że skojarzeń może być znacznie więcej.
W sumie wpadł mi teraz pewien pomysł na konkurs/zabawę ale to już znajdzie się w innym temacie
Dorobiłem jeszcze filmik więc tu pozostawię
- SimDels
- Komiksomaniak
- Kontakt:
Na nabrzeżu powstała jeszcze wieża widokowa z galerią sztuki i tancbuda na dachu niższego budynku. Oczywiście nie byłbym sobą gdybym o czymś nie zapomniał więc do stołów z szachami krzesełka trzeba dostawić sobie samodzielnie
Galeria: https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... 52D5745069
SDW: https://simsdelsworld.blogspot.com/2022 ... tower.html
Eevam Observation Tower
Galeria: https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... 52D5745069
SDW: https://simsdelsworld.blogspot.com/2022 ... tower.html
Eevam Observation Tower
- kreatora
- Satyryk
- Origin ID: kreatora
Obejrzalam oba filmiki i oba projekty mnie zachwycily. Od zewnątrz. Naprawdę dlaczego ty nie uzywasz zimnego światla we wnętrzach to nie mogę zrozumieć. Przeciez te kolory w środku byłyby 3 razył ładniejsze w zimnym świetle. To nie jest taki problem nawet przy speed build przygotować sobie 2 pokoje z napakowane lampami juz z ustawionym zimnym światłem. Szczególnie biele i żółcie szalenie duzo tracą ( po prostu są brudne) oświetlone świaitlem ustawionym fabrycznie w panelu budowania przez Maxisa
I to jedyny mój zarzut - bo te kamieniczki sa urocze i od zewnątrz wypieszczone na maksa. Bardzo mi sie podobał pomysł na narożne wiezyczki.
Z kolei Galeria ma super kreatywne rozwiazania architektoniczne, a to ze jest tam winda to wspaniale rozwiązanie przy tak wysokim budynku.
Oba filmiki obejrzałam z przyjemnością
I to jedyny mój zarzut - bo te kamieniczki sa urocze i od zewnątrz wypieszczone na maksa. Bardzo mi sie podobał pomysł na narożne wiezyczki.
Z kolei Galeria ma super kreatywne rozwiazania architektoniczne, a to ze jest tam winda to wspaniale rozwiązanie przy tak wysokim budynku.
Oba filmiki obejrzałam z przyjemnością
ORIGIN ID Kreatora Hero of Answers on EA AHQ
- Percival159
- Naczelny
- Origin ID: Percival159
Filmiki obejrzałam już jakiś czas temu, ale wciąż w niedoczasie nie byłam w stanie się tu zatrzymać. Kawiarenka ma swój niesamowity klimat i urok, aż chciałoby się pójść do takiej w rzeczywistości realnej. Natomiast wieża - czapki z głów mości państwo! To nie tylko świetne rozwiązania architektoniczne, ale wszystkim pomysł na wykonanie ich w grze!
"Ukarani czy bezkarni –
Bezimienni, legendarni –
Bezimienni, legendarni –