Nadmienię, że należę do pokolenia dla, którego symbolem nowoczesności była meblościanka, której historia w Polsce sięga lat 60. Wyrosłam na tym kultowym meblu i na fakcie, że ściany malowało się, a nie tapetowało. Praktycznie do lat 80-tych w łazienkach podłogę i ściany, pokrywały kafelki z często spotykanym motywem kratki. Innym powtarzalnym elementem była umieszczona wysoko spłuczka do toalety, uruchamiana za pomocą zawieszonego pod sufitem szarego sznurka. Szare, ciasne wnętrza rzadko posiadały okno, na sznurkach pod sufitem wisiało pranie, a przybory do golenia stały na umywalce. Dopiero po roku 2000 trendy w aranżacji łazienek coraz bardziej zaczęły przypominać te, które obowiązują obecnie.
Nowoczesne pomysły na wnętrza to sposobność dostosowania każdego pomieszczenia do wymagań poszczególnych domowników, ale również wysokie walory estetyczne. Pozwalają wprowadzić większą funkcjonalność i przytulność do mieszkań lub domów.
Na tym kończę ten przydługi wstęp... czas przejść do "Agapios" - https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... axis=false domku, który do greckich posiadłości Ali nawet się nie umywa. Nigdy nie byłam w Grecji i raczej już nie będę, może dlatego chciałam przybliżyć sobie w grze jej klimat.
a tak umeblowałam pomieszczenia (parter):
oraz (piętro) :
na koniec łazieneczki z lotu ptaka, bo są malutki i zrobienie zdjęć było niemożliwe oraz rzuty parteru i piętra:
Serdecznie wszystkich pozdrawiam i równocześnie dziękuję za słowa wsparcia (w galerii), które są zachętą do dalszej - nauki w dziedzinie budowlanej.