Rozgrzewka
Najgorzej było z kamerą, bo nie mogłam sie przyzwyczaić, ale w 2 wieczorki mam dom o nazwie Magnolia
- Załączniki
-
-
-
władczyni krainy bez uczuć...
- Percival159
- Naczelny
- Origin ID: Percival159
Prześliczny ten domek.
Bardzo ciekawa bryła i fajne zabiegi z dachami. Podoba mi się rozplanowanie ganku i garażu. Wnętrza urządzone z gustem i bardzo pomysłowo. Takie delikatne, jasne, czyste, czyli magnoliowe właśnie. Masz oko do dobierania kolorów i wzorów, wszystko ze sobą bardzo dobrze współgra. Naprawdę, świetna i spójna praca!

"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia". (J. Kaczmarski)
Bezimienni, legendarni –
- SimDels
- Komiksomaniak
- Origin ID: SimDels
- Kontakt:
SUper! To taka wizja co by było gdyby połaczyć nowoczesny minimalizm ze starym wnetrzem, wyszło bardzo spójnie co co ciekawe zastsowoanie troche róznych kolorów przy meblach w salonie daje wrażenie fajnej harmonii a nie odczucia że te rzeczy do siebie nie pasują. Masz do tego niesamowite wyczucie. Drzwi garażowe wyglądają świetnie i ogólnie cała bryła wydaje sie bardzo przytulna choć nie zdradza chatrakteru wnętrz. Fajnie, że jesteś i wielkie
za pierwszy projekt po latach 

- Alibali
- Pisarz
- Origin ID: Aschantka
Kami, zawsze byłaś mistrzynią brył i dachów, i to mi pierwsze rxzuciło się w oczy. Domek jest bardzo zgrabny, nie za duży, nie za mały. W sam raz dla rodziny z jakimś już dorobkiem, bo wnętrza są nieźle "zaopatrzone", i pewnie domek nie należy do tanich. Kolory spokojne, dobrane z namysłem, co widać na fotkach, bo w chaosie różnorodnych obecnie stylów łatwo zrobić stylistyczny misz masz (patrz - ja
)
Tylko pozazdraszczać talentu, bo po taaakiej przerwie machnęłaś domek na dwa przysiady (a wiem, że jesteś bardzo zajęta na co dzień) - więc tym bardziej wielkie brawa! Wiem, że na długo tu nie wpadniesz, ale miło cię znowu widzieć - w grze! I baw się z nami jak długo możesz, póki masz chwilę wytchnienia

Tylko pozazdraszczać talentu, bo po taaakiej przerwie machnęłaś domek na dwa przysiady (a wiem, że jesteś bardzo zajęta na co dzień) - więc tym bardziej wielkie brawa! Wiem, że na długo tu nie wpadniesz, ale miło cię znowu widzieć - w grze! I baw się z nami jak długo możesz, póki masz chwilę wytchnienia

Dziękuję Wam za miłe słowa. Postanowiłam zrobić 5 lub 4 Magnolii. Każda na inną działkę ale wszystkie dosyć podobne do siebie. Zobaczymy czy dam radę. Startuję od niedzieli 

I to się nazywa powrót z przytupem!
Bardzo ładna bryła, super zastosowanie stolarki okiennej, wnętrza minimalistyczne, ale z duszą
Jest przytulnie i klasycznie <3
Welcome back! <3
Bardzo ładna bryła, super zastosowanie stolarki okiennej, wnętrza minimalistyczne, ale z duszą

Welcome back! <3
- Alibali
- Pisarz
Ten domek zapowiada się tak samo ciekawie, przypomina mi kształtem jeden z twoich domków trójkowych. A gdzie reszta fotek, Kami
Tak sobie pomyślałam teraz - a gdybyś spróbowała odtworzyć w czwórce swoje trójkowe domki? Miałaś naprawdę świetne portfolio
Brakuje co prawda niektórych trójkowych opcji w czwórce, co jest wprost nie do uwierzenia zważywszy intuicyjność procesu tworzenia domu w czwórce i mnóstwa ułatwień (chodzi mi o możliwość budowy w fundamentach za pomocą constrainu) - ale można to z łatwością pominąć. Do niektórych twoich trójkowych domków jestem bardzo przywiązana, np do Merci czy tej parcelki komunalnej (tawerny).

Tak sobie pomyślałam teraz - a gdybyś spróbowała odtworzyć w czwórce swoje trójkowe domki? Miałaś naprawdę świetne portfolio

- Percival159
- Naczelny
Jaka ładna bryła i kolorystyka! Otoczenie też wygląda ciekawie, takie spokojne, stonowane, sielskie. Czekam na resztę fotek. 

"Ukarani czy bezkarni –
Bezimienni, legendarni –
Bezimienni, legendarni –
Następna do kompletu tylko podstawka ale nie starter,
- Załączniki
-
-
Zdjęcia potestuję i ustawie ta pogodę...
Ale z tego dużego mam już parę
Ale z tego dużego mam już parę
- Załączniki
-
-
-
- Percival159
- Naczelny
Jak dla mnie, bomba! Zarówno trzeci domek z basenem, obsadzony roślinami (fajnie zakomponowane biurko z laptopem, strefa basenu ciekawie oddzielona pół-ścianką od strefy ogrodu), jak i wnętrza dużego domu. Tu podoba mi się kolorystyka, kojarzy mi się z bryzą morską, świeżością; świetnie współgrają z nimi czarne i żółte elementy. A biały statek uwieńcza całość.

"Ukarani czy bezkarni –
Bezimienni, legendarni –
Bezimienni, legendarni –
- Alibali
- Pisarz
Świetnie ci to wyszło Kami - zarówno salon jak i kuchnia. Nie sądziłam, że tak ładnie zagra szarość, indygo, kolor nafty - z brązami. Całość rozjaśniona bielą krzesełek, kominka, kanapy, nawet ten jacht nie bez kozery tam jest. Lampy swoim ażurem dodają lekkości - nie przxytłaczają, choć wiszą tak nisko. Jak zwykle jesteś kopalnią pomysłów!
Sama chciałabym sobie tak pomalować kuchnię
P.S Simeczka też bardzo fajna - mogłabyś ją wrzucić do swojego kącika
Sama chciałabym sobie tak pomalować kuchnię

P.S Simeczka też bardzo fajna - mogłabyś ją wrzucić do swojego kącika

- bobas52
- Mistrz Humoru
- Origin ID: bobas52
Kami, lepiej późno niż wcale. Powrót masz spektakularny. Wydaje mi się, że tak jak nie zapomina się jazdy na rowerze, tak świetny budowlaniec nie zapomina jak posługiwać się "kielnią"
Zazdroszczę w pozytywnym tego słowa znaczeniu, umiejętności łączenia różnych stylów oraz odwagi w doborze kolorystyki. Tradycja kontra odwaga sprawia, że wnętrza nie są monotonne.

Zazdroszczę w pozytywnym tego słowa znaczeniu, umiejętności łączenia różnych stylów oraz odwagi w doborze kolorystyki. Tradycja kontra odwaga sprawia, że wnętrza nie są monotonne.
Kończę Magnolie 5...
Od jutra powrzucam trochę fotek
Od jutra powrzucam trochę fotek
- Załączniki
-
- Percival159
- Naczelny
To już prawdziwa rezydencja z naturalnym otoczeniem od frontu, o skomplikowanej i ciekawej bryle. Podoba mi się.
Fajnie wyglądają przeszklenia, przez które widać chyba jakieś roślinki.

"Ukarani czy bezkarni –
Bezimienni, legendarni –
Bezimienni, legendarni –