Magnolia 5

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Magnolia 5

Post autor: Kamelia » sobota 15 lut 2025, 18:23

Zaczęłam od największej. Zdjęcia ułożone są randomowo
Załączniki
Slajd5.PNG
Slajd7.PNG
Slajd6.PNG
Slajd14.PNG
Slajd13.PNG
Slajd12.PNG
Slajd11.PNG
Slajd10.PNG
Slajd9.PNG
Slajd8.PNG
wład­czy­ni krainy bez uczuć...

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » sobota 15 lut 2025, 23:01

No, Kami...Dałaś czadu! Dawno nie widziałam tak wypasionej chaty dla Simów. Elegancko, niebiednie mieszkają! Nawet własną siłownię im sprawiłaś. Jednak moim faworytem jest sypialnia dla dzieci - ta z czymś na kształt tęczy na ścianie. Chyba w Wierzbowej budowałaś posiadłość?

Szkoda, że nie dałaś linku, jeśli wysłałąś do galerii, bo chętnie bym pobrała. Swoją drogą - ten dom przypomina mi jakąś twoją pracę z trójki. Ale nie mogę sobie dokładnie uzmysłowić którą. Może "Merci"?

A swoją drogą - mogłaś im dodać trochę lepszy samochód niż furgonetkę :P Jak wypas to wypas!

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: SimDels
Kontakt:

Post autor: SimDels » niedziela 16 lut 2025, 19:22

No faktycznie dałaś czadu, fundament częściowo na łapkach i bryła z drewnianą teksturą to wszystko jakoś przywodzi mi trochę skojarzenie z domami z Australii. Do tego fajnie zaokrąglona szklarnia i iście miodne otoczenie! Nie otwierają mi się po części fotki mimo odświeżania strony więc klikając ppm na obrazek otwierałem sobie każdy w nowej karcie i to jest tak przy okazji może jakiś dobry sposób w razie takich sytuacji. Po otwarciu byłem pełen podziwu dla Twojej pomysłowości Kami, podoba mi się chociażby pomysł z tymi zasłonkami nad łóżkami zwłaszcza tak gdzie zasłonka tworzy niemal ścianę, bardzo efektownie to wygląda i nie potrzeba ściany która ogranicza przestrzeń i widoczność. Salon z kuchnią wymiata a zakątek z kanapą przy dużym oknie to rewelacyjne miejsce na relax (np. spanko po opuszczeniu efektownej także siłowni :) ) Na dalszych fotach widac jak bardzo przestronnie zaprojektowałaś całe wnętrze, bardzo podoba mi się takie tylko połowiczne dzielenie pomieszczenia na funkcje i w trybie życia też wygodnie się tak bawić (nie lubię opuszczania ścian i w sumie nigdy tego nie robię). Świetna funkcjonalna rezydencja i znów bryłą nie zdradza wygodnego nowoczesnego wnętrza. :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo:
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » poniedziałek 17 lut 2025, 18:24

Przepiękna willa. Bardzo mi się podoba to jak została postawiona na odpowiednio ukształtowanym terenie. Część na fundamencie, część na tych pionowych balach, a z drugiej strony taras ze schodkami. To jest naprawdę niesamowite i dopracowane. Wewnątrz ładne kolory, czasem kontrasty i ciekawa praca z przestrzenią; w wielu miejscach rezygnacja ze ścian (szczególnie na parterze), co bardzo lubię, bo ułatwia rozgrywkę.

Pomysłowe dekoracje, przyjemne w odbiorze, całość jasna i radosna, Dużo światła wpada przez okna do domu. :) Bardzo ładna praca :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo:
"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia".
(J. Kaczmarski)

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Post autor: bobas52 » wtorek 18 lut 2025, 09:14

To z jaką pomysłowością i łatwością operujesz ukształtowaniem terenu oraz różnorodność zastosowanych fundamentów wzbudziła mój szczery podziw :a_bravo: .

Willa Magnollia5 posiada w sobie świeżość i elegancję. Na rynku nieruchomości nie będzie miała problemu znaleźć nabywcę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kameliowe Budowle”