Mountains

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Mountains

Post autor: Kamelia » niedziela 20 kwie 2025, 17:55

Jak kupiłam dodatek z ranczem to się od razu zakochałam, cudny jest. Choć dom jest budowany w innej okolicy to naprawdę uważam że, okolica jest super jak i meble oraz cała reszta. Moja wersja rancza, zapraszam
Załączniki
Slajd1.PNG
Slajd2.PNG
Slajd3.PNG
Slajd4.PNG
Slajd5.PNG
Slajd6.PNG
Slajd7.PNG
Slajd8.PNG
Slajd9.PNG
wład­czy­ni krainy bez uczuć...

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » poniedziałek 21 kwie 2025, 20:07

Piękne ranczo! Ciekawie pokombinowana bryła, jakby wydziela strefy domu i przestrzeni przed domem. Z jednej strony część mieszkalna i wypoczynkowa, z drugiej - stajnie i gospodarcza część działki, z trzeciej ładnie udekorowany ganek, gdzie można ćwiczyć jogę. Wnętrza są również śliczne i z gustem urządzone; dużo drewna - co mi się bardzo podoba (ranczerski dodatek wprowadza sporo elementów drewnianych), urocza galeria na piętrze (ta z barierkami, biurkiem i stolikiem szachowym. :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo:
"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia".
(J. Kaczmarski)

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » czwartek 24 kwie 2025, 18:38

Swietne ranczo ci wyszło Kami. Ciężko jest zrobić dom na wsi, i uzyskać styl nie nawiązujący bezpośrednio do wsi (choć lubię), ale też nie nachalnie nowoczesny. Tobie się to bardo dobrze udało. Jest sporo ładnego drewienka, ale też i innych rozwiązań architektonicznych, nie tak oczywistych już dla wsi.
Przyznam, że trochę mnie zaskoczyłaś fototapetą na ścianie, bo jedynie ten element mi przeszkadza, - ale stąd pewnie wzięła się nazwa posiadłości - Mountains.

Jeśli jest do pobrania w galerii to sobie oblukam na żywo, na spokojnie :)

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: SimDels
Kontakt:

Post autor: SimDels » czwartek 24 kwie 2025, 20:33

Bryła domu jest bardzo eststeyczna, bogata w kształt i różnorodność rozwiązan ale wnętrza są tu poprostu mega majstersztykiem! Az sobie zadałem pytanie czemu nie wpadłęm tak jak Ty na to by tak ciekawie połaczyć drewniana teksturę sufitu z jedna ścianą, efekt jest naprawde wow! Pięterko oddzielone barierką od wysokiego przeszklonego holu, widać łapkę rzeczoznawcy, wszystko tu gra i co chwilę zaciekawia mnie jakiś sczezgół. Część z "tradycyjnym drewnem" jest bardzo przutulna, az by się chciało pobyć w takiej chacie. tapeta w jednej z chyba dwóch dostepnych łazienek to cecek czy przeoczyłęm taką teksturę ścioany w grze?
Praca genialna, dom prawdziwie amerykański z zewnątrz i mega fajnie rozplanowany i urządzony we wnętrzach :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo:
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Post autor: Kamelia » piątek 25 kwie 2025, 22:25

Dels w tym domu wszystko jest od EA. Nie mniej dziękuję że podoba ci się ten efekt drewna z drewnem.
Alu ta łazienka to był taki kaprys, totalnie nie miałam na nią koncepcji. Ale miło mi że domek Ci się podoba. Osobiście nie lubię takich konkretnych określonych wnętrz, jak wieś to drewno jak zamek to cegła i łuki ostre.... Lubię miks :)
Perci- dziękuję że zwróciłaś uwagę na bryłę, mam fioła na tym punkcie, chyba nigdy nie postawiłam nic prostego.
wład­czy­ni krainy bez uczuć...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kameliowe Budowle”