Kościół przez o z kreską! Zaraz Ci tu kurna słownik wyślę xD Za pokutę zadaje Ci "Twilight" po polsku XD Cierp! xD
Ale po tej lekkiej naganie to zmierzajmy do sedna
Po pierwsze, to po czasie do mnie dotarł sens stwierdzenia o poprzednich mieszkańcach *slowpoke* XD Splułam monitor, Aericia zaświadczy, że było pośmiane xD Po prostu dałaś do pieca xD *kremacyjnego XD*
A po drugie to nieźle się z tymi kwiotkami nadźgałaś xD Tam ewidentnie była jakaś kaplica wotywna i te kwiotki to chyba z danin pozostały

Ogólnie fajny pomysł, ja sobie przerobiłam kiedyś kościół, ale w formie biblioteki (jakbyś sobie chciała obczaić, to łapaj linka
https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... axis=false 
). Zresztą, tak jak Ala tutaj pisze, zainspirowałam się tymi kościoło-knajpami w Glasgow (chociaż bryłę sobie podpatrzyłam akurat z jakiejś innej mieściny, ale to whatever). Mnie ogólnie taka forma domostwa nie przeszkadza, w sensie sama bym chyba nie chciała mieszkać w takim przybytku, ale ogólnie licencia poetica i pomysł propsuje! Poza tym całkiem zacnie się to prezentuje zarówno zewnątrz jak i wewnątrz. Poza tym sobie myślę tak, że jakbyś ten domek w sumie przysposobiła np. jako locum dla wampira, to by to było całkiem szprytne! I wtedy robisz ukrytą piwniczkę i smyntorz z trumienkami pod spodem

I pewnie wtedy też projekt zrobiłby się, o dziwo, mniej kontrowersyjny

Tylko nie wiem czy Ty masz pakiet z gacopyskami czy nie. Ale jakby nie wartościuję tego, tylko rzucam luźną propozycję

A sam domek fajnie zrobiony, jasny, przestronny salon z dużą ilością kwiotków, w fajny sposob przełamany "liściastą" tapetką (w ramach walki z monotonią!

), bardzo pomysłowy patent na kominek. Jasna sypialenka (znowu fajny motyw z kwiatami na scianie, było chyba sporo dłubaninki

), podobają mi się nie tylko same girlandy wokół okien, ale i te łuki wypełnione kwiatuchami
Fajny, jasny, przestronny domeczek, ciekawie zaaranżowany i super pomysł!

Mnie się podoba! <3