Udało mi się uzyskać ekologiczny ślad zielony wszystkich budowli, choć nie było łatwo.

Cztery budynki wybudowałam sama, piąty jest autorstwa @Kameleora. Domek tak mi się spodobał, że musiałam go mieć w swoim nowym mieście. Ze względu na to, że nie mam wszystkich pożądanych dodatków i akcesoriów, część wyposażenia oraz elementów wystroju i zabudowy została zmieniona. Dodatkowo przystosowałam budynek i otoczenie do śladu ekologicznego zielonego. Starałam się przy tym cały czas być jak najbliżej pierwotnego wyglądu.

Industrial Loft (dom mieszkalny), autor: Kameleora
A tutaj link do Galerii (profil Kameleory), gdzie można pobrać i obejrzeć oryginalny domek w całej okazałości: https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... axis=false
Drugi budynek, tym razem już mój, to sklep:
Parter
Piekarnia
Sklep ze wszystkim i niczym

Księgarnia
Klatka schodowa
Pierwsze piętro
Sklep ogrodniczy z kwiatami, roślinami oraz nasionami pod rozmaite zasiewy, dodatkowo z przetworami i wytworami rąk simich rozmaitymi:
Aby ślad ekologiczny był przyzwoicie zielony, bo wciąż nie chciał być, mimo użycia odpowiednich materiałów budowlanych i zawalenia sklepu zielskiem - Simibóg w akcie desperacji wstawił do sprzedaży domek do hodowania robali...
... i stary odrapany ul...

Nie wiadomo czy to zadziałało, czy może jakieś inne chaotyczne działania Simiboga, w każdym razie ślad ekologiczny jest taki jaki miał być, czyli właściwie zielony. Co zresztą widać na mapce, na początku wpisu.

Piętro drugie
Końcówka sklepu ogrodniczego
Bar mleczny, powiedzmy... że jadłodajnia dla zmęczonych wędrówką po dzielni i zaliczaniem kolejnych atrakcji.

Środki czystości, kosmetyki i trochę ozdobnych drobiazgów, które nie zmieściły się na zdjęciu.