Wieża Babel, czyli klub nocny

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny
Origin ID: Percival159

Wieża Babel, czyli klub nocny

Post autor: Percival159 » czwartek 11 wrz 2025, 19:26

Poniższy projekt przygotowałam na wyzwanie: "Zostań Architektem 3 - wysooooko do chmur! Albo trochę niżej ;)", które znajdziecie tutaj: viewtopic.php?f=43&t=5017

ROZRYWKOWE STUDIUM KICZU, czyli KLUB NOCNY BABEL

Link do Galerii: https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... axis=false

Pierwsze fotki, to głównie Babel nocą, które wstawiłam również w poście dotyczącym wyzwania:

Wieża Babel1.jpg

Kolejne zdjęcia, to bardziej szczegółowy podgląd wnętrz oraz tego jak wieża prezentuje się w terenie za dnia. Na fotkach znajdują się dwie zwycięskie prace z poprzednich wyzwań, mogą wyglądać odrobinę inaczej niż w rzeczywistości ze względu na to, że brakuje mi niektórych dodatków, za co autorów serdecznie przepraszam.

A teraz przejdźmy do mojej "wieży". Zgodnie z zasadami budynek ma cztery wymagane kondygnacje.

Na poziomie pierwszym, na który wchodzi się schodami umieszczonymi z czterech stron świata, znajdują się: szatnie, czytelnia z niewielką biblioteczką oraz strefa gier, czyli stoliki szachowe, stoliki karciane itp. oraz trzy maty do gier. Na poziomie drugim jest bar, obok stoliki, fotele i kanapy, a po przeciwnej stronie strefa tańca, czyli podium didżeja i parkiety taneczne. Poziom trzeci to penthouse of gods, gdzie można odpocząć, urządzić mini przyjęcie, gdyż jest tam stoliczek, na którym po kliknięciu pojawią się przekąski. W apartamencie bogów znajduje się również malutka scena z mikrofonem i skrzypcami. Poziom czwarty jest nieużytkowy, posłużył do zamieszczenia skierowanego w cztery strony świata banera z nazwą klubu "Babel". ;)

W piwnicach znajdują się łazienki, tarcza z rzutkami, kanapy dla introwertyków oraz schowek z dodatku "Zakochaj się", gdzie można robić bara-bara... ;)

Wieża Babel2.jpg

Na zakończenie muszę niestety zamieścić mały update, gdyż po zbudowaniu klubu okazało się, że gra uznała wykonane przeze mnie obrazy w formie fotografii za zmodyfikowane, mimo, że w poprzedniej tego typu pracy zamieszczałam podobne i nic takiego się nie działo. Cóż, obrazki zostały zastąpione pnączami i w wersji niezmodyfikowanej, zamieszczonej w Galerii, wygląda to tak:

Wieża Babel3.jpg
"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia".
(J. Kaczmarski)

Awatar użytkownika
Kirka
Budowniczy
Budowniczy
Origin ID: KirrkaNa

Post autor: Kirka » piątek 12 wrz 2025, 15:02

WOW! WOW! WOW! Niesamowity projekt. Świetny pomysł na klub nocny i rewelacyjną nazwę, a wykonanie to perfekcyjna w czystej postaci. Podziwiam, a jednocześnie współczuję, ile musiałaś się naklikać, by tymi małymi światełkami wręcz utkać nazwę i inne napisy. BABEL nocą prezentuje się fantastycznie - rozświetlona, z kryształami odbijającymi to światło. W dzień też robi wrażenie, wznosząc się niemal do nieba. Myślę, że centrum miasta zasługuje na taki obiekt. Gdyby Maxis przyznawał jeszcze nagrody to jestem pewna, że właśnie klub BABEL otrzymałby wyróżnienie.
Gratuluję serdecznie :a_bravo:

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Post autor: Kamelia » piątek 12 wrz 2025, 18:06

Prawdziwa wieża Babel , pyszna i piękna w swojej postaci. Super projekt, kolory , wygląda jak cudna bombka nocą.
Ilość lampek i sposób ich rozłożenie przyprawia mnie o zawrót głowy ale i tak lubię najbardziej te "płomieniowate"
Plus ode mnie olbrzymi za super zdjęcia
wład­czy­ni krainy bez uczuć...

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » piątek 12 wrz 2025, 18:15

Percinko - wkleję tu swoją wypowiedź z innego posta, bo nie wiem - co jeszcze można napisać. Zachwycająca ta Wieża Babel!

...Ranysiu, Perci. Jaki super night-club! I nie wiadomo dlaczego - skojarzył mi się - przez tę podstawe chybs - z inną słynną wieżą - Wieżą Eiffla!!
Nie wiem kiedy ty na ten klub znalazłaś czas, bo udłubać choćby takie cudne neonowe napisy ze świtełek - to mistrzostwo świata w cierpliwości!

Wszystko w tym klubie jest w ilościach ogromnych - ku uciesze gawiedzi - i coś dla ciała (jedzonko i popitka), i dla ducha - gry logiczne, i nielogiczne, i róźne inne rozrywki. I przede wszystkim - coś dla serducha - taniec i radość w czystej postaci. Bo klub jest niezwykle radosny!

Pewnie mniej radośni będą okoliczni mieszkańcy (te walące zewsząd tłumy i dochodzące dźwięki!) , ale mam nadzieję, że radni mimo wszystko przyklepną ten projekt!
Origin ID: Aschantka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Klocki Percy”