Domek z niebieskim dachem tak się prezentuje:
Dom z niebieskim dachem
- Katel
- Budowniczy

- Origin ID: Katel
Dom z niebieskim dachem
To ja się też pochwalę co wystrugałam ostatnio. Nie jest to mój pierwszy parelkowy budynek, ale pierwszy, który odważam się tu pokazać. Inne paskudy są w steamowym warsztacie, jakby bardzo ktoś chciał pokaleczyć sobie oczka
Wrzucam tam to, co buduję, bo czemu nie. Z rozgrywką na razie przystopowałam, bo póki co mnóstwo błędów. Niemal za każdym razem jak wchodzę ponownie do gry, to muszę przerabiać dom mojej parelki, bo albo gdzieś wżarło podłogę, albo poznikały jakieś elelmenty architektowniczne, albo meble "wyszły" na zewnątrz itepe. JUednak mimo tych wszystkich problemów i tsk dobrze mi się tam buduje, więc korzystam jak mam chwilkę
Obrazki korzystałam z tego generatora, c podrzuciliście na forum i jakieś dywaniki pobrałam sobie na steamie, bo mam do dywaników słabość 
- Załączniki
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
W przerwach między budową a budową bawię się tak: https://www.wattpad.com/user/Kami-Kate
- bobas52
- Mistrz Humoru

- Origin ID: bobas52
Osobiście lubię takie maleństwa, bo mają w sobie to "coś" - czyli kameralność. Tak się składa, że dla mnie mniej znaczy więcej.
Podoba mi się rozkład pomieszczeń ich przestronność i funkcjonalność. Nie byłabym sobą gdybym nie uległa urokowi oranżerii oraz aranżacji otoczenia.
Podoba mi się rozkład pomieszczeń ich przestronność i funkcjonalność. Nie byłabym sobą gdybym nie uległa urokowi oranżerii oraz aranżacji otoczenia.
- Percival159
- Naczelny
- Origin ID: Percival159
Prześliczny dom, bardzo ładnie i praktycznie rozplanowane wnętrza.
Na zewnątrz podoba mi się ten czerwony akcent wśród zieleni. A niebieska kolorystyka fasad i dachu oraz oranżeria przynoszą mi skojarzenia z Grecją, ciepłem, latem i zapachem oceanu. Taki wakacyjny dom.
Podziwiam, bo mimo wszystko w Paralives buduje się nieco inaczej niż w Simsach; z jednej strony więcej rzeczy można zrobić, tryb budowy jest bogatszy w możliwości, ale z drugiej - wszystkiego trzeba się uczyć prawie od nowa.
P
rzerwałam granie w Paralives, bo błędy nie pozwoliły mi posunąć rozgrywki do przodu. Na razie spokojnie poczekam, aż gra się troszkę bardziej rozwinie i wrócę do niej za jakiś czas, bo pomysły mają fajne i świat też mi się bardzo podoba.
Na zewnątrz podoba mi się ten czerwony akcent wśród zieleni. A niebieska kolorystyka fasad i dachu oraz oranżeria przynoszą mi skojarzenia z Grecją, ciepłem, latem i zapachem oceanu. Taki wakacyjny dom.
P
rzerwałam granie w Paralives, bo błędy nie pozwoliły mi posunąć rozgrywki do przodu. Na razie spokojnie poczekam, aż gra się troszkę bardziej rozwinie i wrócę do niej za jakiś czas, bo pomysły mają fajne i świat też mi się bardzo podoba.
W tobie okruch jakiś
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...
- SimDels
- Komiksomaniak

- Origin ID: Dels
Bardzo ładnie zaprojektowany budynek z łukami i co też ważne ciekawie zaprojektowanym terenem (co mi na razie nie za mocno wychodzi).
Fajnie, że zrobiłaś takie duże przeszklenia na tyłach, bardzo lubię takie rozwiązania. WNętrza rzeczywiście bardzo funkcjonalne, kolorowe, zupełnie w "me gusta" jak mawiają simy z południa
Styl wnętrz kojarzy mi sie z sympatyczna wariacja na temat lat 70 nie wiem czy trafiłem w inspiracyję (?) i bardzo przyjemnie się to prezentuje. Salon z tymi ścianami wręcz hipnotyzuje jak z jakiegos teledysku

Fajnie, że zrobiłaś takie duże przeszklenia na tyłach, bardzo lubię takie rozwiązania. WNętrza rzeczywiście bardzo funkcjonalne, kolorowe, zupełnie w "me gusta" jak mawiają simy z południa
Nie wiem czemu nie widziałam go od początku.
Podoba mi sie bryła, wejście do budynku, taka urocza parterówka. Funkcjonalość bez zarzutu układ też. Bardzo współczesne wnętrza, przytulne. Kuchnia wyszła bardzo naturalnie, tak po domowemu. Trudno mi sie ocenia te domy bo nie znam możliwości gry, ale naprawdę mi sie podoba ta jedność kolorystyczna na zewnątrz
Z ciekawości zapytam czy te 2 regały po obu stronach kominka są puste w grze i sama je dekorujesz ?
Podoba mi sie bryła, wejście do budynku, taka urocza parterówka. Funkcjonalość bez zarzutu układ też. Bardzo współczesne wnętrza, przytulne. Kuchnia wyszła bardzo naturalnie, tak po domowemu. Trudno mi sie ocenia te domy bo nie znam możliwości gry, ale naprawdę mi sie podoba ta jedność kolorystyczna na zewnątrz
Z ciekawości zapytam czy te 2 regały po obu stronach kominka są puste w grze i sama je dekorujesz ?
władczyni krainy bez uczuć...
- Alibali
- Pisarz

- Origin ID: Aschantka
Kat - podoba mi się wszystko - i sama bryła pięknie wtulona w zieleń, (a ten odcień niebieskiego pięknie się z nią komponuje), i to, że zadałaś sobie trud by nawet opracować ścieżkę, i obsadzić ją krzewinkami... Podoba mi się, że domek jest ukłonem w kierunku middle age ubiegłego wieku, a jednocześnie nie sprawia wrażenia zakurzonego zabytku. Szczególnym sentymentem darzę (szkoda, że po latach - bo musiałam dojrzeć, by docenić) mebelki z tego okresu - fotel uszak i sofę stylu szwedzkiej (chyba) marki Ektorp... Komody na nóżkach - cieniutkich i lekko pod kątem ustawionych. I te trójkątne stoliczki - łezka się w oku zakręciła. Pamiętam takie mebelki ze swojego dzieciństwa.
Widzę sporo nawiązań do szwedzkiego sposobu dekoracji wnętrz, choć z pewnymi odstępstwami - Skandynawowie prawie wcale nie stosują firan w swoich domkach. Długo nie mogłam tego przetrawić, ale teraz nawet widzę w tym logikę i sens.
Dla mnie budowanie w Paralives nadal stanowi nieodkrytą tajemną wiedzę... Tym bardziej doceniam tych, którzy podjęli wysiłek zbadania reguł rządzących budownictwem w tej grze. Poczekam, aż przejdą falą te wszystkie błędy i bugi, bo już nie mam cierpliwości do błędów... Wystarczy wywalanie mnie regularnie z trójki od pewnego czasu
Widzę sporo nawiązań do szwedzkiego sposobu dekoracji wnętrz, choć z pewnymi odstępstwami - Skandynawowie prawie wcale nie stosują firan w swoich domkach. Długo nie mogłam tego przetrawić, ale teraz nawet widzę w tym logikę i sens.
Dla mnie budowanie w Paralives nadal stanowi nieodkrytą tajemną wiedzę... Tym bardziej doceniam tych, którzy podjęli wysiłek zbadania reguł rządzących budownictwem w tej grze. Poczekam, aż przejdą falą te wszystkie błędy i bugi, bo już nie mam cierpliwości do błędów... Wystarczy wywalanie mnie regularnie z trójki od pewnego czasu
Origin ID: Aschantka