Serdecznie pozdrawiam i życzę udanego weekendu mimo nieciekawej pogody
Bobasowe metamorfozy
- bobas52
- Mistrz Humoru

- Origin ID: bobas52
Re: Bobasowe metamorfozy
Po ostatniej aktualizacji i zakupie dodatku "Przygoda wzywa" uznałam, że nadszedł czas najwyższy aby zmienić swój wizerunek. Przedstawiam starą nową Bobi w nowej aranżacji i nowej fryzurce:

- Alibali
- Pisarz

- Origin ID: Aschantka
Bobinko, daj chociaż jedną nieco większą fotkę - dla Alutki ślepoty., która z nosem przy ekrane ogląda - i to nie są żarty - 22 czerwca będą mi z oczka zdejmować zaćmę. Więc poproszę o wyrozumiałość i oszczędzanie moich oczek!
Origin ID: Aschantka
- Alibali
- Pisarz

No świetne jest te nowe wydanie twojego awka Bobi! Ty to masz rękę do SImów! Nic tylko powinnaś zapełniać galerię swoimi ludzikami.
Pani wygląda na bardzo opanowaną i zrównoważną osóbkę. Jakaś nauczycielka albo pracownik uniwersytecki - takiej nie podskoczysz z byle żartem! Musi być wszystko na poziomie. A ubranka w pierwszej kolejności. Toteż nie uświadczsz u niej jakichś falbaniastych różowości czy niestosownych dekoltów
Porządna wełna, tweedy i elegancki len! Jedynym wyłomem w tej elegancji jest preferowany wybór spodni - ani jednej sukienki (bo spódnica to jednak spódnica!) Swoją drogą - dlaczego spodnie nazywają się spodnie, chociaż są - nomen omen - wierzchnie??
Fryzurka to chyba ta sama co w poprzednim awku (który w mojej grze występował dość często do niedawna). Z obecną fryzurką twoje alter ego jednak odeszło od modnej naturalnej siwizny farbując włosy na gustowny ciemny kasztan! Szczerze powiedziawszy to wolałam tamten odcień, ale to dlatego, że obecnego kolorku nie lubię w realu.
Wielkie brawa Bobinko za odświeżonego awka, oraz za to, że mimo wszystkich trudności - nadal grasz i bawisz się z nami. Całkiem jednak usatysfakcjonowana to ja będę otrzymawszy nową i obszerną porcję zilustrowanych przygód twoich pikseli!
Pani wygląda na bardzo opanowaną i zrównoważną osóbkę. Jakaś nauczycielka albo pracownik uniwersytecki - takiej nie podskoczysz z byle żartem! Musi być wszystko na poziomie. A ubranka w pierwszej kolejności. Toteż nie uświadczsz u niej jakichś falbaniastych różowości czy niestosownych dekoltów
Fryzurka to chyba ta sama co w poprzednim awku (który w mojej grze występował dość często do niedawna). Z obecną fryzurką twoje alter ego jednak odeszło od modnej naturalnej siwizny farbując włosy na gustowny ciemny kasztan! Szczerze powiedziawszy to wolałam tamten odcień, ale to dlatego, że obecnego kolorku nie lubię w realu.
Wielkie brawa Bobinko za odświeżonego awka, oraz za to, że mimo wszystkich trudności - nadal grasz i bawisz się z nami. Całkiem jednak usatysfakcjonowana to ja będę otrzymawszy nową i obszerną porcję zilustrowanych przygód twoich pikseli!
- Percival159
- Naczelny
- Origin ID: Percival159
Ślicznego awatarka stworzyłaś, Bobi.
To piękna, szykowna kobieta o zniewalającym uśmiechu i pełnych tajemnicy oczach. A na dodatek świetnie ubrana, bo każda z tych kreacji ma swój urok i jest ponadczasowo elegancka.

W tobie okruch jakiś
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...
Bobi jest jak zawsze z klasa ale nie po babcinemu, w tej długiej spódnicy z kamizelka rewelka
władczyni krainy bez uczuć...
- bobas52
- Mistrz Humoru

Mam w planach stworzyć historyjkę rodzinną, dlatego też postanowiłam na jakiś czas dać odpocząć Delsowi, który przechodził ze mną katusze w wzywającej Przygodzie
i stworzyłam sobie pierwotnie Kena:
Niestety szybko zainteresowało się nim spore grono pań w różnym wieku. Szczególnie jedna z nich wytrwale odwiedzała go w jego domku:
Na efekty tych odwiedzin jak widać nie trzeba było długo czekać. Kenowi nie pozostało nic innego jak zaopiekować się ciężarną kobietą, a kiedy urodził się im syn wziąć ślub. O dziwo jak do tej pory tworza zgodną rodzinę (oby nie zapeszyć).
W miarę rozwoju potomka postaram się relacjonować ich życie.
Niestety szybko zainteresowało się nim spore grono pań w różnym wieku. Szczególnie jedna z nich wytrwale odwiedzała go w jego domku:
Na efekty tych odwiedzin jak widać nie trzeba było długo czekać. Kenowi nie pozostało nic innego jak zaopiekować się ciężarną kobietą, a kiedy urodził się im syn wziąć ślub. O dziwo jak do tej pory tworza zgodną rodzinę (oby nie zapeszyć).
W miarę rozwoju potomka postaram się relacjonować ich życie.
- Percival159
- Naczelny
Wow! Jaki przystojniak bierze udział w historyjce! Nic dziwnego, że pani nie odpuszczała i przychodziła aż pojawił się owoc tego odwiedzania.
Rybka (znaczy się pan) w sieć złapana i nie ma przeproś. Zresztą pani jest śliczna, więc panu na złe nie wyszło!
Synek uroczy, podobny do rodziców i pewnie będzie z niego przystojniak gdy dorośnie. Wspaniała rodzinka, Bobi, czekam na kolejne relacje z ich życia.

W tobie okruch jakiś
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...
- Alibali
- Pisarz

Bobinko, wprawiłaś mnie dziś w zdumienie, a nawet śmiało powiem - szok! Po pierwsze - twój przystojniak ma zarost! wydawało mi sę, że preferujesz bezzarostowych ludków
Chociaż... - może mi się myli z preferencjami Eli kreatory. Bardzo mi się spodobała ta ciemnowłosa wersja Kena! nie dziwota, że innym paniom wpadł w oko! Chłopina nawarzył sobie oiwa tą urodą i też wpadł 
Ale jak zauważył przytomnie Dels - obiekt wpadki całkiem udany, do rodziców podobny i ciekawa jestem jego nastolatkowej wersji
Cudnie, że wróciłaś do gry. Ja mam z kolei taki nastrój, że nic, tylko się obwiesić! Więc też wieczorem sobie humor poprawiam, usiłując pograć. A że reaktywowałam trójkę - to na dwa fronty. Ciężko idzie, bo nijak nie mogę się przyzwyczaić, że w trójce nie da się zdjąć dachu... Jak się nie uda, to niestety całość trza burzyć, i od nowa
Zresztą nie tylko dachy sprawiają mi niemiłą niespodziankę! Schody też! Nie można ich złamać bez sztuczek!
Drugi powód zdumienia - to niespodziewana w ogóle historyjka!
Ciekawa jestem chałupki, jaką postawiłaś swojemu przystojniakowi! Jest tam jedna taka z dużą przeszkloną ścianą, nad brzegiem jeziora. O ile nadal grasz w Gibbi Point, to na pewno ją już oblukałaś. Ma chatka potencjał! Delsinka co prawda już by ją przerobił, jak go znam
Czekam na dalszą relację z rozwoju wypadków. I zacieram ręce i oczka, bo nader ciekawie zapowiada się letni sezon - dzięki Perci i Delsince mamy relacje z Paralives, a ty z kolei - sprawiłaś mi naprawdę wielką niespodziankę i radość, bo już się nie spodziewałam...
Ale jak zauważył przytomnie Dels - obiekt wpadki całkiem udany, do rodziców podobny i ciekawa jestem jego nastolatkowej wersji
Cudnie, że wróciłaś do gry. Ja mam z kolei taki nastrój, że nic, tylko się obwiesić! Więc też wieczorem sobie humor poprawiam, usiłując pograć. A że reaktywowałam trójkę - to na dwa fronty. Ciężko idzie, bo nijak nie mogę się przyzwyczaić, że w trójce nie da się zdjąć dachu... Jak się nie uda, to niestety całość trza burzyć, i od nowa
Drugi powód zdumienia - to niespodziewana w ogóle historyjka!
Ciekawa jestem chałupki, jaką postawiłaś swojemu przystojniakowi! Jest tam jedna taka z dużą przeszkloną ścianą, nad brzegiem jeziora. O ile nadal grasz w Gibbi Point, to na pewno ją już oblukałaś. Ma chatka potencjał! Delsinka co prawda już by ją przerobił, jak go znam
Czekam na dalszą relację z rozwoju wypadków. I zacieram ręce i oczka, bo nader ciekawie zapowiada się letni sezon - dzięki Perci i Delsince mamy relacje z Paralives, a ty z kolei - sprawiłaś mi naprawdę wielką niespodziankę i radość, bo już się nie spodziewałam...
- SimDels
- Komiksomaniak

- Origin ID: Dels
Nowa rodzinka bardzo fajnie rozpoczeła swoje przygody i zapowiada się na dużo więcje. Podoba mi sie fota z ewolucjami na skuterze (mega ujęcie!) mam wrażenie, że ten zwiążek powstał bardzo spontanicznie a takie wydarzenia, kiedy gra nas zaskakuje są najfajniejsze 
- bobas52
- Mistrz Humoru

Dzisiaj dzięki nowemu wyzwaniu odebrałam za darochę nowy strój nawiązujący do balu maskowego w stylu Lady Bridgerton. Oto on :
oraz nowy przepis na placek z agrestem :
Obie nowinki prezentuje nowy model :
jego pierwowzorem był znany aktor starszego pokolenia... miłego wieczoru życzę każdemu z osobna.
oraz nowy przepis na placek z agrestem :
Obie nowinki prezentuje nowy model :
jego pierwowzorem był znany aktor starszego pokolenia... miłego wieczoru życzę każdemu z osobna.
- Alibali
- Pisarz

WIdziałam Bobi to ubranko i ostrzyłam sobie na nie ząbki! Teraz garderoba moich simowych arystokratów (lub tylko gentlemanów) całkiem spora jest, bo dużo doszło w tym stylu w opisywanym przze mnie obszernie mini packu Bridgertonowym!
Sim prezentuje się świetnie zarówno w strojach z epoki jak i współcześnie. A łakomczuszek z niego niezły, bo sam wtrząchnął więcej niż połowę tortu! Mnie by zemdliło po dwóch kawałkach. No, ale cóż - Simowe życie toczy się na innych prawach.
Przyznam, że dość rzadko korzystam z tej fryzurki, którą prezentuje twoje najnowsze "dziecko", a jest godna uwagi.
Co do podobieństwa, to jakaś pomroczność mnie naszła, bo rozstrzał od Jana Englerta do Alaina Delona jest spory, a kojarzy mi się z tymi dwoma postaciami (nie wiem czy dobrze) Teraz po zastanowieniu dodałabym jeszcze Pierce Brosnana... Ale to już chyba w całkowitym napadzie tej pomroczności... Wybacz mi, jeśli strzeliłam kulą w płot. Ale ostatnio nabyłam prawo, zważywszy mój stan wzroku.
Sim prezentuje się świetnie zarówno w strojach z epoki jak i współcześnie. A łakomczuszek z niego niezły, bo sam wtrząchnął więcej niż połowę tortu! Mnie by zemdliło po dwóch kawałkach. No, ale cóż - Simowe życie toczy się na innych prawach.
Przyznam, że dość rzadko korzystam z tej fryzurki, którą prezentuje twoje najnowsze "dziecko", a jest godna uwagi.
Co do podobieństwa, to jakaś pomroczność mnie naszła, bo rozstrzał od Jana Englerta do Alaina Delona jest spory, a kojarzy mi się z tymi dwoma postaciami (nie wiem czy dobrze) Teraz po zastanowieniu dodałabym jeszcze Pierce Brosnana... Ale to już chyba w całkowitym napadzie tej pomroczności... Wybacz mi, jeśli strzeliłam kulą w płot. Ale ostatnio nabyłam prawo, zważywszy mój stan wzroku.
- Percival159
- Naczelny
Ubranie bardzo ładne, dystyngowane i na bogato. Ciacho (to pieczone
) widać, że porządnie wypełnione agrestowym nadzieniem, takie to można jeść.
Przypuszczam, że model (czyli męskie ciacho) cokolwiek by nie włożył, albo i nie - będzie prezentował się świetnie, bo to bardzo przystojny Sim.

Sama mam zawsze lekki problem z zapamiętywaniem i rozpoznawaniem twarzy, ale Alutka już kilka propozycji, kim mógłby być ów tajemniczy mężczyzna podrzuciła, a ja ułatwię sobie sprawę i opierając się na tych trzech propozycjach napiszę, że wybieram Alaina Delone.
Sama mam zawsze lekki problem z zapamiętywaniem i rozpoznawaniem twarzy, ale Alutka już kilka propozycji, kim mógłby być ów tajemniczy mężczyzna podrzuciła, a ja ułatwię sobie sprawę i opierając się na tych trzech propozycjach napiszę, że wybieram Alaina Delone.
W tobie okruch jakiś
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...
- Alibali
- Pisarz

@bobas52 Bobinko - znalazłam
https://www.patreon.com/wistfulcastle
- włosy nazywają się crime hair
załączyłam ci plik do pobrania tutaj (żebyś nie musiała szukać, bo jest tam sporo zawartości)
https://www.simtopia.pl/viewtopic.php?f=40&t=6761
https://www.patreon.com/wistfulcastle
- włosy nazywają się crime hair
załączyłam ci plik do pobrania tutaj (żebyś nie musiała szukać, bo jest tam sporo zawartości)
https://www.simtopia.pl/viewtopic.php?f=40&t=6761
- bobas52
- Mistrz Humoru

Ponieważ nie korzystam z CC miałam spory dylemat, aby choć w minimalnym stopniu zbliżyć się do oryginału. Dlatego, stokrotnie CI dziękuję skarbie, za zaangażowanie jakim wykazałaś się szukając odpowiedniej fryzury.
Postać Alain Delona, bo o nim mowa, jest tym trudniejsza do odtworzenia, bo jak pokazać "twarz anioła o diabelskiej duszy"- a tak go określano.
@Alibali i @Percival159 wielkie dzięki za komentarze i niewątpliwą znajomość dawnych gwiazd światowej kinematografii.
P.S Tak się zastanawiam czy w InZOI udałoby się tego dokonać
Postać Alain Delona, bo o nim mowa, jest tym trudniejsza do odtworzenia, bo jak pokazać "twarz anioła o diabelskiej duszy"- a tak go określano.
@Alibali i @Percival159 wielkie dzięki za komentarze i niewątpliwą znajomość dawnych gwiazd światowej kinematografii.
P.S Tak się zastanawiam czy w InZOI udałoby się tego dokonać
- SimDels
- Komiksomaniak

- Origin ID: Dels
Kiedyś bodajże Ela wspomniała, że simowe ludziki inaczej wyglądają w CAS i inaczej w trybie życia i tu u Cuebie wydaje mi się, że także bardzo fajnie realistycznie i naturalnie wygląda przy stole z tortem. W CAs tez super ale jakoś tak bardziej elegancko, dostojnie, modelowo ,dobrze ale jakoś inaczej.Przerywając moje dziwne rozkminy podsumuje krótko; Świetny ludzik ,kolejny bardzo oryginalny , wypracowany pewnie długo pokazuje ponownie Twój talent w tworzeniu simowyhc milusińskich