Już od jakiegoś czasu chodził za mną taki domek. Trochę modern, trochę coś w stylu domków skandynawskich. Inspiracją były dla mnie też domki budowane przez mistrzów simowego budownictwa rodem z Youtuba

Zaczerpnęłam też troszkę z realnego budownictwa wzorowanego na takich skandynawskich budynkach i wyszło mi coś takiego, nazwanego przeze mnie w galerii Scandinavian House

Mam nadzieję, że spodoba się choć trochę. Wbrew pozorom jest nieduży, z dwoma sypialniami, jedna dziecięca na dole, taka może trochę mniej skandynawska

a druga na antresoli, którą praktycznie można uznać za piętro. Na dole jest nieduży salon połączony z kuchnią oraz łazienka. druga łazienka jest na antresoli przy sypialni. Pod schodami jest tez legowisko i pojemnik z zabawkami dla kota lub małego psiaka

Ogród tez nie jest za duży. Na tyłach domku jest niewielki basenik z miejscem do wypoczynku, drewniane donice z roślinami do uprawiania i dwa ule. Całość budowałam na parceli 30x20 na wyspie w Windenburgu, lecz fotkę do galerii musiałam strzelić w części wiejskiej tegoż miasteczka, gdyż oświetlenie pozostawiało sporo do życzenia

Światło w samym domku jest, wbrew pozorom, ustawione na białe, ale ze względu na kolory ścian wydaje się trochę bardziej żółtawe.
Tak więc prezentuję parę fotek
Pozdrawiam, miłego i spokojnego weekendu
Link do galerii :
https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... axis=false