(TS3) Kroniki Delisuny

Awatar użytkownika
aanielka
Asystent
Origin ID: aanielka

Re: (TS3) Kroniki Delisuny

Post autor: aanielka » sobota 22 lut 2025, 20:08

Bo to niedzielni gracze @Alibali Alicjo, bez obrazy oczywiście, nie znaczy to że doświadczeni gracze grają non-stop, ale właśnie szukają rozwiązań u bardziej od siebie doświadczonych osób, twórców programów, modów i graczy właśnie, by móc później podzielić się i swoją wiedzą, jest tak wiele zasłużonych dla simowej społeczności osób, w życiu bym nie dała rady zacząć cokolwiek w CAW bez poradników z MTS, w tym SimSample, zasłużonego twórcy wielu światów, naprawiać, kopiować otoczenia w Dwójce bez programów Mootildy również z MTS, jak też używać SimPe do Dwójki bez wiedzy bardziej doświadczonych użytkowników.
Nie zamierzam póki co znikać, chyba że czas i zdrowie nie pozwoli mi udzielać się za często, na razie póki jestem zdrowotnie częściowo uziemiona to nie grozi :D

@Percival159 w tym rzecz, że wrzuca się znaleziska bardzo szybko, ale na czyszczenie tego wszystkiego potrzeba właśnie cierpliwości i czasu, stąd te "spuchnięte" zbiory :lol: Ale jeśli trzymasz reżim to tylko pozazdrościć i brać przykład, kiedyś tego nie umiałam niestety i to są skutki :39-face-stuck-out-tongue-winking-eye:

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » poniedziałek 24 lut 2025, 13:45

To możemy sobie rękę podać, Anielko w tym zdrowotnym "częściowym uziemieniu"

Swego czasu działałam - oprócz forum oficjalnego - także na innym forum, na którym znajdowałam super poradniki do obu odsłon gry - dwójki i trójki. Niestety - forum znikło w odmętach internetu, jak wiele im podobnych, a wraz z nim poradniki Idy. Całe szczęście, że nadal są poradniki i programiki by Delphy z MTS, że ktoś przejął pałeczkę po Twallanie (twórcy NRAASa), że uaktualniane są super modyfikacje innych twórców - np TeleportAnySim czy XML Injector nieżyjącego już Scumumbo... Aż trudno uwierzyć, że gra przez te wszystkie lata nie tylko nie utraciła starych fanów, ale ciągle zyskuje rzesze nowych! I że jest już uważana za kultową. I ciągle ktoś coś nowego w niej znajduje, naprawia zepsute, modyfikuje, unowocześnia...Ma nawet powstać film o niej!

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: SimDels
Kontakt:

Post autor: SimDels » poniedziałek 24 lut 2025, 19:37

Film? Udało mi się znaleźć sposób chyba podobny do tego jak działa aanielka; poprostu edytuję plik ze światem w grze świadomy tego, że już tego do caw nie załaduję ale dodałem wcześniej w caw rozsiewacze motyli itp więc w sumie chyba wystarczy już teraz edycja w grze czyli zabudowa istniejących parceli. Pusty świat w ramach moich usilnych kombinacji jest na trójkowej "giełdzie" jakby ktoś jeszcze chciał sie pobawić czy zrobić własną wersje zabudowy choc prawdopodobnie drzewa podminiły sie na jakies podstakowe nie-palmy. Dofatkowy problem bowiem jaki zauważyłem to to, że co drugie uruhomienie gry musze przypominac orygin, że mam więćej niż podstawkę czyli bez wejścia w ea app - zarządzaj dodatkami i otworzenia okienka w któym jak byk widnieje że wsio zainstaowane -gra wtedy zajarzy, że te dodatki owszem są - widzi tylko podstawkę jak sie tego niby nic nie wnoszącego zabiegu nie zrobi. Na giede z gry wejsc tez nie mogę, mam wrażenie że zepsuli trójkę strasznie i mają to w... simowym archiwum rzeczy niewaznych. Tka czy inaczej dzięki edycji w grze światek powstanie także w wersji zabudowanej :)
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » wtorek 25 lut 2025, 22:03

Fajnie, że udało ci się to obejść. Ten kwiatek z "niepamiętaniem" przez grę, że ma jakieś dodatki jest mi dobrze znany. A także parę innych. No, niestety - trzeba się przyzwyczaić do tego, że trójka rządzi się swoimi prawami, a raczej - brakiem praw! Nie rozumiem zupełnie, dlaczego mam jeszcze raz kupować to, co już kupiłam - bo w Originie nie figurują zakupione przeze mnie światy ze store prócz Roaring! EA "nie widzi" Barnacle Bay, Hidden Springs, Monte Visty, Doliny Smoków... Ale w grze są te światy i co ważniejsze - obiekty z tych światów, Więc gra je widzi. To bardzo dziwne. Jednak po tej aktualce EA App która do biblioteki dodała dwójkę i jedynkę - musiałam naprawiać grę, bo w ogóle prawie niczego nie widziała prócz paru dodatków. Od jakiegoś czasu borykam się też z problemem bardzo ciemnych zdjęć z trójki. Dziwne - bo czwórkowe wychodzą normalnie. Czyli to nie ustawienia monitora winne. Może trzeba pogrzebać w ustawieniach karty graficznej? Jednak nie jestem fachowcem w tym temacie i boję się coś nagrzebać. Może Miszka masz jakiś pomysł?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaginiony Świat Delsa”