Bardzo dziękuję Perci
@Percival159 cieszę się, że mój pośpieszalski styl meblowania można juz nazwac stylem

W sumie jednak chyba często używam podobnie różnych rzeczy więc pewnie dałoby się poznać każdy pokoik z którym się siłowałem ale tak na serio to jest mi miło, że to sie może podobać, może nabrałem jakiejś fragmentarycznej wprawy mimo, że nadal meblowanie uważam niemal za przykry obowiązek podług wymyślania brył

(no powiedzmy, że jeszcze publiczne parcele bardziej mnie wciagają z urządzaniem, mieszkalne przez powtarzalnosc czynności mniej) Co do twoich ludzików... no poprostu ten gośc mnie rozbraja, ja nic nie musze rezyserować a padam ze smiechu nie wiem jak go zrobiłas ale jest genialny na swój sposób więc będzie sobie żył w moim miasteczku dalej bo wszedł do mojego "kanonu" postaci na stałe nieodzownie
@Kamelia Kami ogromne dzięki za dobre słowo o klimacie bo zawsze próbuję skupić się najbardziej na oddaniu "ducha" starej architektury jeśli próbuje się w to bawić. Może jest tak, że najchętniej odtwarzamy w grze to co gdzieś nas ciekawi w "realu" a faktycznie zawsze lubiłem takie "hanzeatyckie" domki

Twój ostatni set użyłęm na próbę w wersji cc kolejnej parceli i powiem tylko, że naprawdę można się tymi naklejkami świetnie bawić robią np zasłonki o czym zachwilę...
Gotycka Róża (kwiaciarnia*,wykłady z ogrodnictwa i szkółka hodowli roślin)
galeria:
https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... axis=false
To wersja bez cc bo na fotach zrobiona narazie na swój użytek wersja ze świetnymi nalepkami na ścianę od
@Kamelia z których zrobiłem tez coś w rodzaju rolet na okna a to wszystko wprost z tego tematu:
viewtopic.php?f=40&t=5897
Co do funkcjonalności to sprawdzałem parcelę najbardziej pod kątem szkółki i to działało, ale sklep (stoły z kwaitami w gotyckim domu w parterze) już nie bardzo choć może za krótko grałem. Była za to zabawna scenka dziwnej kłótni Delsa i Kami (w galerii to oczywiście troche zmieniona przeze mnie już kiedyś Monica A'vera) po tym jak Delsowaty niczym ciele stanął tyłem do stołu zamiast wykonac polecenie "obsługuj sprzedaż" (lub jakoś podobnie). Kłótnia na która Delsu reagował oczywiście jak zwykle czyli bez wielkiego przejęcia
W warstwie zewnętrznej i w zamyśle, miał to być wyrywek starego miasta rodem z Torunia i podobnych miast z malutkim malowniczym podwórkiem, w któym być może bardziej prosiłoby się o jakas knajpkę ale widomo, że te zawsze zrobić łatwiej i stąd zamysł na coś innego. Możnaby upchnąc jeszcze jaką s działalność ale szczerze mówiąc momentami się w ty gubiłem i np nie wiem jak zatrudnić dodatkowe osoby bo wygląda to tak jakby trzeba było znac osobiście potencjalnych kandydatów (?).