Dziękuję Aliczku
@Alibali ,tyle jest fajnych modów wpływających na rozgrywkę, że obecnie naprawde można się ta gra bawić na wiele sposobów według uznania i tylko doba powinna mieć tak coś ok 84h

Z bryła hotelu na razie się trochę zapętliłęm ale jeszcze do tego wrócę na 200%, wszak Morti ma ambicje i cza je spełnić
Dzięki wielkie Perci
@Percival159 i od razu wyjasnię, że tablica jest faktycznie z ostatniego paku hobbistycznego. Ludzik simowy bazgrze tam całkiem zabawne schematy i rysunki objasniając temat, który wybierzesz a gawiedź faktycznie się zbiera i ogląda wykład grzecznie czy to stojąc czy siedząc (przy czym zazwyczaj niemotki simowe wolą stać tuz obok wykładowcy czyli zachowują się troche jak pracownicy tego klubu włazący na scenę razem z klientami coby być jak najbliżej rozgwiazdy muzycznej).
Dziękuję Bobi
@bobas52 i szczerze się przyznam, że te kamieniczki z zewnatrz sporo przeżyły zanim dałem im spokój z malowaniem i rodzajem okien

Malowanie przeżyły chyba po 6-7 razy plus chyba godzina rozkminiania jaki dac szachulec na jednej z nich no ale cóż ,tak mają "wolnomyśliciele" wiec dobrze, że w simsach nie budujemy na czas
@Frisska ogromne dzięki za dobre słowo, faktycznie chyba często najwazniejsze jest dla mnie tworzenie bryły z zewnątrz tak by z jednej strony jakoś sie wpisywała w resztę (jeśli to możliwe) a z drugiej coś wnosiła lub była poprostu kawałkiem miasta. Ciesze sie, że to moje meblowanie nawet jesli nie ulubione jako czynnosc w grez to jednak ujdzie jakoś w praktyce

Teraz bawisz się głónie Dwójką?
Kochani, nowa rzecz trochę odstaje ale zbudowałem ją na tym samym zapisie gry (powoli wyjdzie z tego światek do pobrania ale to jeszcze hoho.. za jakieś cztery dodatki czasu

) więc pomyślałem, że choć to próba mocowania sie z nowsza architekturą, która jest mi mniej bliska od starych domków to jednak będzie częścią tego projektu. Kolorów tu nie za wiele no ale... musiałem a nawet MUSIAŁEM) przetestowac szklane ściany i tak oto przedstawiam wam dom bez okien

Oczywiście ma za to szklane ściany czyli praktycznie składa sie w dużej cześci z udawanych choć fajnie działających w grze "okien". Dobre jest to, że tekstury szklanych dachów pasują do tych nowych szklanych malowan ścian więc można to fajnie połączyć i stąd właśnie taka a nie inna bryła budynku. Przy okazji zrobiłem sobie małe wyzwanie bo dom jest tylko z podstawki.
GreenMo (base game)
Do pobrania z galerii:
https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... axis=false