Malutki domek, a tyle w nim miejsca. Jak ty to zrobiłaś?!? Pięknie ci wyszedł, dobrałaś ładnie detale, ale mam jedną uwagę. Zlitujże się Krzysiula, i nie rób takich fotek, że po oglądzie mam zachwiane poczucie równowagi! A mam bardzo słabe to poczucie w ogóle, więc teraz siedzę i trzymam się krzesła!

Tabem robi się fotki jedynie wtedy , gdy chcemy pokazać parter i piętro lub inne pomieszczenie dwupoziomowe albo sufit pomieszczenia ma być w nim widoczny w jednej perspektywie. Albo specjalnie gdy chcesz uzyskać efekt rybiego oka.
Mam dla ciebie radę na robienie fotek żeby wyszły dobrze, i na poziomie oczu oglądającego. Zapisz grę i wejdź w tryb budowy (to zapisanie w momencie przed wejściem jest szalenie ważne). Teraz podjedź do pomieszczenia które chcesz sfotografować, podnieś ściany a narzędziem młotka usuń wszystko, co ci przeszkadza w widoku - czy to ściany czy meble zasłaniające widok. I fotografuj sobie do woli i w różnych ujęciach. Potem cofnij te stuknięcia młotkiem aż cofanie stanie się nieaktywne, - czyli dojdziesz do momentu pierwszego stuknięcia w tym cofaniu. Dopiero wtedy możesz przejść do kolejnego pomieszczenia. Wchodzisz na chwilę do trybu życia, zapisujesz parcelę i znów zabawa od nowa. Trochę to więcej czasu zajmuje, ale efekt jest wart zachodu. Jeśli chcesz w danym pomieszczeniu sfocić ścianę, która ci później będzie zawadzać, to zacznij fotki od tej strony, potem przekręć widok. Ale pamiętaj aby każdorazowo przed wejściem w tryb życia cofnąć zmiany czyli te wyburzenia. Żeby się nie pomylić - zawsze rób po jednym pomieszczeniu. Zdjęcia tak robione nie przyprawiają o ból i zawroty głowy.
Jeszcze jedna uwaga - niektóre pomieszczenia są niedoświetlone na fotkach więc na czas robienia zdjęć dostawiaj lampy w takich miejscach, które na fotce nie będą widoczne. Jeśli lampa nad stołem (szczególnie białym) daje efekt jarzeniówki - stół aż wali po oczach tą bielą - to w trybie życia przyciemnij te lampy. Dlatego warto wprowadzić sima tymczasowo na parcelę.
Gdy robisz fotki w trybie budowy - często na zewnątrz przeszkadza siatka, i zresztą zdjęcia z siatką uważane są za nieprofesjonalne - wchodź wtedy w zakładkę narzędzia kolorowania terenu - siatka znika, a znacznik kursora, który może gdzieś się objawić - pokieruj gdzieś w krzaki

Mam nadzieję, że przydadzą ci się te uwagi.