(+18) Wicked Whims (+18)

Modyfikacje wpływające na rozgrywkę i interakcje. Linki, opisy i ciekawostki.
Awatar użytkownika
Dominique
Roznosiciel kawy

Re: (+18) Wicked Whims (+18)

Post autor: Dominique » poniedziałek 14 kwie 2025, 12:05

Zainteresowałam się tym modem, i choć przeczytałam Wasze opinie, miałabym kilka pytań. Jeśli któreś się powtórzy albo jest niestosowne, z góry przepraszam.

1. Jeśli pobiorę i zainstaluję mod, nie grozi mi nic złego? Mogę czuć się bezpiecznie i być spokojna, iż nie narażę się na groźne wirusy lub nękania? Może jestem przewrażliwiona, ale wolę się upewnić, by nie ściągnąć czegoś nielegalnego i potem nie być prześladowaną. Bezpieczeństwo i prywatność u mnie na pierwszym miejscu.
2. Mogę liczyć na pomoc @Alibali lub któregoś z Was, gdy nie uda mi się rozpakować modu i go poprawnie wgrać, a potem, jeśli będę chciała, usunąć? Widziałam, że jest podana instrukcja, jednak mimo wszystko, czasem ciężko mi ogarnąć, co i jak.
3. Czy podczas mocno realistycznego bara-bara są polskie komendy typu "pocałuj", "dotykaj" i mogę sama szczegółowo sterować Simami, co mają zrobić ze sobą w danej chwili? Tak jak w realu kobieta i mężczyzna się zachowują, delikatnie mówiąc.
4. Czy mod nie przeważa nad podstawą gry? To znaczy, czy Simy mogą zwyczajnie prowadzić codzienne życie, a sfera intymna to jedynie dodatek i używa się jej, kiedy się chce? Nie chciałabym, by zdominowała mi rozgrywkę, gdyż nie będzie ona dla mnie najważniejsza.
5. Czy rzeczywiście widać w szczegółach intymność części ciał Simów? Wprawdzie oglądałam zdjęcia na stronie i owszem, widać, ale przyda mi się dodatkowe potwierdzenie. Co innego oglądać nieruchome zdjęcia zrobione przez kogoś, co innego, gdy to dzieje się naprawdę w mojej grze.
6. Czy mod nie kłóci się z kilkoma innymi, jeśli zechcę zainstalować i połączyć też np. z narkotykami albo tymi, które mi się podobają?

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » poniedziałek 14 kwie 2025, 18:02

ad.1 Nic ci nie grozi. Modyfikację pobiera się spakowaną, nie są do niej podczepione żadne wirusy ani niebezpieczne oprogramowanie. EA doskonale wie o tej modyfikacji, Turbodriver dostaje wczesny dostęp do każdego nowego dodatku pod warunkiem, że mod w wersji podstawowej będzie udostępniany za darmo. Tak samo ma Deaderpool - ten od mc commandera, Werbeesu - ten od UI Cheats extentions, czy TwistedMexi od T.O.O.L-a, czy paru jeszcze innych modderów. Nic cię nie będzie nękać prócz powiadomień, że posiadana wersja jest nieaktualna i trzeba pobrać nową. Moduł informujący o nieaktualności modyfikacji jest obecnie wbudowany w rdzeń moda.

ad.2 Możesz na mnie liczyć :) Pomogę ci pobrać modyfikację i rozpakować ją, choć sama doskonale się zorientujesz, jak należy postępować, bo pobrany i rozpakowany plik zawiera krótką video instrukcję, gdzie należy go umieścić.

ad3. Polskie komendy są, bo mod ma polskie tłumaczenie (zajmują się tym dwie niezależne polskie modderki - AuroraSky i Nenusia, do których linki są w tym temacie (wyżej). Polecam nenusię, bo częściej aktualizuje nowe wersje tłumaczeń. Mod jest niesamowicie rozbudowany, zajmuje na dysku, bez folderu z animacjami - ok 120 mb! i trzeba n początku samej ustawić ręcznie różne opcje - nawet np takie - czy Simka ma mieć okres, i jak często ma zmieniać tampony. Czy lubi bara-bara, i z kim. Czy SIm ma się zabezpieczać przed niechcianą ciążą (trzeba mu kupić w opcji kupowania pudełko prezerwatyw. Simce trzeba od razu kupić podpaski i tampony, i ustawić żeby je zmieniała automatycznie, bo inaczej będzie niezadowolona i brudna.. Ty masz tylko pilnować, by jej ich nie zabrakło.
Komendy poszczególne można samemu wybierać, ale gdy już SImy zaczną ten seks uprawiać, i zaznaczysz że ma się to dziać randomowo, to same wiedzą, co mają robić. Poszczególne sekwencje ukłądają się w pewną logiczną całość. Simy potrafią być bardzo romantyczne i bardzo czułe. Sim nie dobiera się do SImki na "chama", tylko na początku przytula się, pieści ją, a po pewnym czasie zaczyna przechodzić "do rzeczy".
Jest w tym modzie postać podglądacza (podglądaczki) - dość denerwujące dwie postacie - które same przychodzą na działkę (można to w opcjach wyłączyć) i podglądają Simów przez okno. Gdy widzą jakiekolwiek czynności, zmierzające do rozebrania się SIma - np do kąpieli, to same się pod oknem masturbują na ten widok. To jest jedyna denerwująca rzecz w tym modzie, ale jak powiedziałam - można tę opcję wyłączyć, tak jak i wiele innych.
Gdy Simy mają ustawioną wolną wolę - same podejmują decyzję o uprawianiu seksu, ale w opcjach zawsze wyłączam inicjowanie takich zdarzeń w obecności osób postronnych - gości, czy dzieci. SImy, które są współlokatorami pytają sie o zgodę na seks, i jeśli wybierzesz coś w stylu - - spadaj - nie dzisiaj, to do niczego nie dojdzie. Simy - współlokatorzy muszą się choć troszkę lubić, by do czegoś doszło. W opcji ogólnodostępnej (darmowej) nie ma opcji gwałtu, uprawiania seksu z nieletnimi czy zoofilii.
Simy mogą też chorować na choroby roznoszone drogą płciową, i zarażać się wszami łonowymi, jeśli uprawiają seks z kim się da i gdzie się da. Można się ich pozbyć kupując specjalne szampony.

ad4. Mod nie determinuje pozostałych aspektów gry, czyli nie jest to bara-bara bez końca. Choć zauważyłam, że Simy lubiące seks robią to częściej niż inne. Jednak seks nie przeważa - jest to intymny dodatek.
Nie używałam w mojej grze opcji posiadania klubu ze striptizem, ani żadnych przyrządów do uprawiania seksu i tańca erotycznego (jest taniec w klatce, taniec na rurze, różne przyrządy do zaspokajania swoich włąsnych (i cudzych) potrzeb, etc ALe moje SImy pod tym względem są bardzo grzeczne. Ale mogą być bardzo niegrzeczne, jeśli im na to pozwolić, np uprawiać seks grupowy. Zachowania Simów na ogółsą poprawne i czasami niezwykle zabawne. Zresztą - zerknij sama - mój SIm postanowił pochwalić się przed partnerką - no, powiedzmy - swoimi nowymi butami kowbojskimi. Uśmiałam się, co niemiara. Zrobił to sam z siebie!

Obrazek

ad.5 tak widać - jeśli rozbierzesz Sima w CAS. lub gdy się kąpie, i naturalnie - uprawia seks. Nie ma sensu używać rozmytych pikseli. Widoczność nagości możesz ograniczyć nakazując w opcjach rozbieranie się Simów do bielizny - a nie do naga. Ale posiadanie tego moda i włączanie gry w obecności małoletnich może ich zszokować, więc zalecałabym ostrożność.
Gdy ma gości w domu, to w pierwszej kolejności usuwam z gry cały pakiet wickeda - skórki, animacje i całą modyfikację - wolę nie dopuszczać do niezręcznych sytuacji.
Ponadto do nabycia są specjalne oznakowania dla poszczegolnych pokoi - zakazu lub pozwolenia uprawiania seksu w danym pomieszczeniu, a także służące do inicjowania specjalnych zachowań.
Ponadto - do prawidłowego wyświetlania się różnych sytuacji musisz mieć pobrane animacje, których lista jest dostępna na stronie Turbodrivera - Loverslab. Musisz jednak zarejestrować się tam, by móc cokolwiek pobrać. Tłumaczenia dostępne są na stronie podanych wyżej modderek i na ich profilach na Curseforge.

Wicked Whims nie koliduje z Master controllerem, UI Cheats extensions oraz Basementalem. Nawet się uzupełniają! Nie zauważyłam też problemów z innymi modyfikacjami - suwakami, defaultowymi stopami genialnego Magic Boota czy jego baardzo szczegółowymi skórkami. Ale jest łągodniejsza wersja wickeda - która niestety kłóci się z pełną wersją moda i nie można mieć obu. Ostatnio wgrałam nową modyfikację - Healthcare redux - i też nie widzę konfliktów, ale po głębszym namyśle chyba ją usunę, bo moje SImy teraz zmuszane sądo dbania o swoje zdrowie i latania po lekarzach. Wystarczy, że ja sama mam to w realu na codzień.

I to tyle. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania - wal śmiało!

Awatar użytkownika
Dominique
Roznosiciel kawy

Post autor: Dominique » środa 16 kwie 2025, 09:13

Dziękuję bardzo za rozbudowane odpowiedzi! Teraz mogę być spokojna i tak zachęciłaś mnie do tego, iż gdy zakupię w przyszłości Simsy 4, od razu pomyślę i zainstaluję ten intymny mod, który mnie zaintrygował. Jestem pełnoletnia, oczywiście dodam, w razie czego. Na razie gram w Trójeczkę i muszę się nimi nasycić.
A zdjęcie śliczne! Twój Sim fajne ma buty i faktycznie, chwali się przed swą partnerką. Swoją drogą, pociągające i również zachęcające. :)

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » środa 16 kwie 2025, 16:39

Masz przecież za darmo dostępną podstawę The SIms4, więc już możesz wypróbować :P
Fajnie, że grasz jeszcze w trójkę - bo ja też jestem najbardziej wierna tej serii. Ale w trójce nie miałam żadnych tego rodzaju modów, choć istniały, i to tak samo animowane jak do czwórki! (- no oprócz no mosaic! ) Taka byłam kiedyś grzeczna!

ODPOWIEDZ

Wróć do „The Sims 4 Nieoficjalne modyfikacje (Mody)”