Show must go on

Zrobiłeś fajne fotki? Wrzuć je tutaj a ktoś na pewno stworzy fajną historyjkę.
Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: Dels

Re: Show must go on

Post autor: SimDels » sobota 23 maja 2026, 09:51

"Daje staruszek radę" :D Aż mi się zatęskniało za... trybem życia :D Świetna i zabawna relacyja (dzięki za wykorzystanie Delsowatego) ale też zaciekawiło mnie to co ten pak dlc oferuje (gdyz poniewuż go nie mam póki co). Tak więc zapytam Cię Bożenku @bobas52 bo jestem ciekawy czy np. to przelewanie z pustego w próżne to mycie naczyń w rzece/jeziorze czy może szukanie złota? :O Podobnie zastanawiam się co on robi "wracając do czasow dzieciństwa) bo wygląda jakby miał w ręku jaskółkę z papieru albo jakiś patyczek (puszczanie "statku powietrznego" ?). Jest tam także scenka kiedy jest po "przejściu przez mękę"... wydało mi się to zabawne bo skojarzyłem , że chyba przeszedł pare kroków po piasku na plaży i stwierdził, że to zadanie było droga przez mękę :D Ale domyślam sie, że chyba chodzi o coś innego albo chdziło o podnoszenie ciężarków? :)
No i kurcze powiedz bo naprawdę zaintrygowałaś - on wlazł do tej rury dzieckowej (czyli dorosły może?) czy bardziej oglądał rozwiązania techniczne zjeżdzalni w poszukiwaniu inspiracji do kolejnego budynku? :D :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo:
Więcej moich chałupek tu na forum oraz na SDW i BSR.
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » sobota 23 maja 2026, 11:04

Bobinko, nie żartuj. Jakie złe! Ja się zawsze uśmieję przy fotkach twojego autorstwa. Albo czegoś nauczę o grze!

Fajny jest ten dodatek przygoda wzywa. Okolica bardzo ładna, dużo nowych elementów budowlanych, a przede wszystkim nowych aspektów rozgrywki , nowych interakcji.

No i nowe kolekcje do zbierania, co śmieciarz alutek robi zawsze z lubością :

Zaskoczyłaś mnie jedną informacją - proszę o szczegółowe sprawozdanie, bo mój arystokrata utknął w Selwadoradzie, i nie chcę go stamtąd wyciągać przed zakończeniem urlopu. A do Selwadorady wysłałam go też dzięki tobie, bo przypomniałaś mi, że ten dodatek w ogóle posiadam :) I że uwielbiam podróżowanie! W SImach rzecz jasna - tylko w Simach :P

A ta informacja ma dotyczyć mapy na którą spogląda nasz Delsina. Czyżby ta mapa zmieniała swój wygląd? Oco tu chodzi?

Delsinka grzecznie i stoicko znióśł trudy zwiedzania nowego miejsca. Dał się powłóczyć po zakamarkach Gibbi Point - nawet do rury go wepchałaś! Motylki zamiast mieć w brzuchu - nosi potulnie w siatce. Pewnie jeszcze gąsienice paskudne każesz mu hodować? Ale na pewno spodobały mu się motyle i żabki wykonane techniką origami. Można je potem powiesić na ścianie!

Zjawiskowe są erupcje gejzeru - moja Simka siedziała tam pół simowego dnia by zobaczyć kolejny.
Widzialam, że ciebie też oczarowały te kolorowe bańki (dałaś fotkę w fotkach tygodnia). Wygląda to naprawdę zjawiskowo.
Pływanie kajakiem jest spoko - ale samo włażenie i wyłażenie z kajaka jakoś niespecjalnie jest dopracowane. Nie grałam w Gibbi Points zbyt długo, budowałam w tym czasie Howard Castle, i zajrzałam tam w poszukiwaniu idealnego miejsca na budowę :) Ale po powrocie z wyprawy do dżungli mój arystokrata na pewno pojedzie na kolejną - łapać motyle w Gibbi! :P

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Post autor: bobas52 » sobota 23 maja 2026, 18:59

Miśku, bardzo Ci dziękuję za wyrozumiałość, bo bądź co bądź wykorzystałam Twojego avka nie pytając Ciebie o zgodę. Moje ludziki nie są tak wszechstronnie utalentowanie i nie posiadają tylu cech co Delsik, dlatego wybór padł na niego.
Odpowiadając na pytanie ten pac w dużej mierze skupia się na poprawie sprawności fizycznej simów i ich latorośli.... ale nie tylko, bowiem uczymy się nowych skoków do basenu, łapiemy motyle, poza łowieniem na wędkę uczymy się łowienia ryb przy pomocy łuku i tworzenia różnych papierowych rzeczy w tym np: papierowych zabawek, dekoracji do powieszenia na ścianie i jak trafnie zauważyłeś papierowych jaskółek do puszczania. Można także bawić się w piekło niebo :

wróżby.jpg

Zajęć jest całe mnóstwo, bo dodatkowo z racji tego dziwnego ptaka masz do wykonania sporo zadań związanych z poznaniem legend tego miejsca. Mapa natomiast jest takim wyznacznik tych, które udało Ci się zakończyć. Dlatego na początku jest pusta a w miarę rozgrywki pokazuje co ludzikowi udało się osiągnąć.
Przelewanie z pustego w próżne to nic innego jak cedzenie (przesiewanie i płukanie) piasku i żwiru przez specjalne sito lub miskę, w tym wypadku poszukiwać tak można kryształy.
Z rury na placu zabaw mogą korzystać także dorośli:

zjeżdżalnia.jpg

Ślady butów zagubionego poszukiwacza przygód, które musiałam znaleźć aby zaliczyć zadanie, dały mi się we znaki. Kilkakrotnie obchodziłam wieżę i kiedy praktycznie chciała się poddać, dojrzałam je na ścieżce. O dziwo nie żałuję, że kupiłam ten dodatek.
Pozwala kolekcjonować motyle ( dla kolekcjonerów), bawić się w Wilhelma Thella, obejrzeć meduzy ... a jeszcze go w całości nie ograłam.

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » sobota 23 maja 2026, 19:31

Bardzo ciekawie opisałaś Bobinko rozgrywkę - ja jak zwykle wpadłam tam i wypadłam, poświęciwszy dodatkowi niewiele uwagi i czasu, bo jak wspomniałam byłam pochłonięta czymś innym jeszcze przed wydaniem dodatku Królewskiego. Ale zdążyłam zauważyć tego wielkiego ptaka, wybuchy gejzeru, dziwne bąbelki - światełka, zestawy do składania origami, wolierę na motyle (wchodzi do jedej cała kolekcja - wypróbowałam :) ), oraz takie siateczkowe pojemniki na gąsienice, z którch - przy odpowiedniej pielęgnacji wykluwają się motyle, które mogą być wypuszczone na wolność lub trzymane w wolierze. Bardzo ładna animacja towarzyszy pływaniu kajakiem. Po rurach moja Simka nie łąziła, więc nawet nie wiedziałąm, że w rurze się zmieści :)

Teraz znów mniezaciekawiłaś i zachęciłaś i jak już pisałam - wiem, gdzie wyślę mojego Eryka gdy zakończy eksplorację Selvsdorady.:)

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » wtorek 26 maja 2026, 11:27

Bobi, Delsu przeżywa fajne i zabawne przygody w Twojej rozgrywce. I ciekawie opisujesz pakiet "Przygoda wzywa", którego nie mam, więc z ciekawością patrzę na to, co dzieje się u Ciebie. :) Plac zabaw ze zjeżdżalniami wygląda bardzo intrygująco. Interaktywna mapa to nowość w Simsach, ale trafiona nowość, która pokazuje postępy w wykonywanych zadaniach. Gra w piekło niebo - to wspomnienie z mojego dzieciństwa. :)
W tobie okruch jakiś
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Post autor: bobas52 » sobota 27 cze 2026, 19:26

Z uwagi na fakt przemieszczania się pomiędzy rodzinami, aby nie zamęczyć siebie i ludzików :D pstryknęłam kilka zdjęć, do których dopasowałam następujące teksty:

zdjecie roku.jpg
upały.jpg
porady zdrowotne.jpg
uzależnieni.jpg
nick.jpg
sprzeczka.jpg
reklama.jpg

Mózg mi się roztapia w temperaturach jakie obecnie panują, więc z góry przepraszam... co złego to wina KLIMATU :09-winking-face:

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: Dels

Post autor: SimDels » sobota 27 cze 2026, 22:12

No właśnie.. za jakie grzechy? :D Niesamowite pozy i teksty dobrałąś świetnie :D Widzę też że mój ludzik zyskał kuro-przyjaciela na dobre by chociażby telefonicznie ale non-stop sie porozumiewać bo w końcu klepanie na telu jest jak oddychnie czy jakoś tak (może kurozaur obgaduje nieświadomą gawiedź? :O ) i z tego upału nie wiem czy bardziej obraźliwy lub charakterny jest różnowy królik czy wystraszona lama :79-face-cowboy-hat: ale jedno jest pewne; bez sudokremu na rowerek czy bieżnię nie podchodż, nie w 40 st upale który dziś i jutro sie zapowiada :12-smiling-face-sunglasses: Wspaniałe scenki ,bardzo fajnie sie ogląda a zębiszcza same wyłażą na wierzch w radosnym uśmiechu :91-ghost: :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo:
Więcej moich chałupek tu na forum oraz na SDW i BSR.
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » poniedziałek 29 cze 2026, 13:22

Od tego upału to ja się nie zagotuję, bo akurat lubię ciepełko i mam je w końcu! No ale bez przesady! Mój komp zaś może być mniej wyrozumiały, więc się skrócę:
foto na nagrodę roku jest przecudownie za...ste!
Padłam jak ta Simka!

A sudocrem to i mnie się przyda dzisiaj, bo mam prawie odparzenia od siedzenia, i nadrabiania zaległości w komentarzach!

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » wtorek 30 cze 2026, 12:55

Pierwsza fotka, rewelacja! I nie dlatego, że jest tam mój Sim (choć to też :D ;)), tylko dlatego, że świetne ujęcie! :13-thumbs-up:
W kolejnej, jak widać na załączonym obrazku, upały dają prawo do biegania w stroju Adama :D , tylko czy to bezpieczne? Mam na myśli oczywiście oparzenia, które mogą być bardzo bolesne. No chyba, że użyty został krem z filtrem, choć w przypadku faceta to raczej wątpię. ;) Tymczasem Ken, jeśli będzie dalej miał takie pytania od różnych pań, stanie się czymś w rodzaju trener personalnego? Przypuszczam, że gdyby miał siłownię połączoną z SPA (jako biznes), tłumy zachwyconych Simów i Simek przychodziłoby poćwiczyć i zaznać relaksu. :)

I oj tam, żadne uzależnienie od smartfonów ;) , Dels po prostu sprawdza jakie leśne rośliny można bezpiecznie wrzucić do gara, by nakarmić tę stojącą mu nad głową grupkę Simów czekających niechybnie na obiad... ;) :D A ten Wielki Ptak mu pomaga. Na kolejnym zdjęciu pani wcale niekoniecznie musi szukać partnera, jak sądzą panowie, może tylko chcieć sprawdzić, czy wygląd osobnika noszącego nick "różowy królik" ma coś wspólnego z owym nickiem. :D No i chyba jednak przesadziła z wystraszoną lamą, ale czasem człowiek najpierw coś powie, a potem dopiero się zastanowi, co powiedział.

Mam nadzieję, że Delsu, wdzięczny bohater komiksów da radę dojść do tej apteki, bo niestety trenowanie na dworze podczas upału, może mieć długofalowe negatywne skutki.

Bobi, świetne fotki i super teksty! Poproszę o wiecej. :) :D :13-thumbs-up:
W tobie okruch jakiś
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zróbmy sobie komiks”