Witajcie majówkowo

Fajnie, że do nas dołączyłeś! Albo dołączyłaś - nie dyskryminujemy tu nikogo. Chcielibyśmy cię troszkę poznać. Może coś nam o sobie opowiesz?
Awatar użytkownika
Fiona
Roznosiciel kawy

Witajcie majówkowo

Post autor: Fiona » piątek 02 maja 2025, 11:17

W simsy gram od dawna. Można powiedzieć, że jestem uzależniona od symulatorów życia, tym bardziej, że innych typów gier nie tykam wcale. Szkoda tylko, że praca i dom = niewiele czasu na przyjemności. Cóż, this is life. ;) Mam na imię Katarzyna, podglądam Was od niedawna. Gram w dwójkę, trójkę i czwórkę, ale nie mam wszystkich dodatków. Może kupię więcej packów na emeryturze, gdy życie pozwoli na częstsze granie. :) Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego weekendu.

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » piątek 02 maja 2025, 18:21

Witaj Kasiu vel Fiono :) @Fiona - cieszymy się z każdej kolejnej osoby chętnej do wspólnej zabawy.
Ja mam na imię Alicja, jestem jednym z moderatorów, i jednocześnie nestorką w świecie simtopowych graczy - gram bowiem od jedynki.
Posiadam obecnie dwójkę, trójkę i czwórkę, ale to trójka jest moją ulubioną odsłoną.

Mamy tu rozstrzał wiekowy dość spory, więc na pewno ktoś trafi do ciebie ze swoim sposobem na Simy - budowanie, tworzenie Simów, wynajdowanie ciekawostek o naszej ukochanej grze - i nie tylko o niej, a także tworzenie własnych historyjek - niektórzy ograniczają się do wrzucania zdjęć w formie mini-komiksów, inni tworzą bardziej rozbudowane "story" Na pewno się zorientujesz.

Zachęcamy do założenia sobie kącików w wybranym dziale, (lub działach) - abyś mogła zaprezentować nam swój styl gry.

Jeśli pozostaniesz na pozycji widza - to nic nie szkodzi - zapraszamy do oglądania i czytania. Komentarze mile widziane :)

Od czasu do czasu organizujemy wspólną zabawę w zabudowywanie konkretnej okolicy - w stylu określonym lub (najczęściej) dowolnym.

I od razu muszę cię wyprowadzić z błędu - na emeryturze cierpię na ...chroniczny brak czasu :( :a_rolling:

Niestety - tak już jest, że gdy wszystko odkładamy na ten właśnie okres swojego życia, to ku swojemu rozczarowaniu - z różnych, niezależnych od nas powodów nie możemy dowolnie dysponować czasem. Przynajmniej ja tak mam. WIęc jeśli chcesz usłyszeć radę - baw się w każdym momencie swojego życia :)

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Post autor: Kamelia » piątek 02 maja 2025, 22:18

Witaj na forum. Cieszymy się z każdego fana naszej gry. Co do wieku, jak pisała Alicja to mamy bardzo duży przekrój więc na pewno znajdziesz z nami wspólny język. Ja właśnie wróciłam po chyba 7 latach nieobecności w świecie gry, więc wiem co to znaczy brak czasu :) . A i tak jak piszesz, że grasz w prawie każda odsłonę to naprawdę .. uff.
Pozdrawiam
wład­czy­ni krainy bez uczuć...

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » sobota 03 maja 2025, 11:06

Witam Cię serdecznie Fiono-Kasiu, miło że dołączyłaś do forum. Podobnie jak ty, grałam we wszystkie trzy odsłony Simsów, choć wiadomo - nie jednocześnie! :D Z czasem mam podobnie, często mi go brakuje. Ostatni raz czwórkę odpaliłam w połowie kwietnia, tylko po to, żeby sprawdzić, czy działają zaktualizowane mody po dokonaniu zaległych aktualizacji gry. Nawet nie zdążyłam pograć, a tu znów wyszła kolejna aktualizacja czwórki, której jeszcze nie tknęłam. Czeka na swoją kolej! :P O dwójce mogę powiedzieć, że... grałam w tym roku, chyba w lutym.

Mimo to, podobnie jak Ala, uważam, że nie należy odkładać wszystkiego - a szczególnie zabawy - do emerytury. Bo wiadomo, czy ja tej emerytury w ogóle dożyję? Wszystko może się zdarzyć.
Cóż, tak więc - życzę Ci miłej zabawy w grze i na forum, pisz, czytaj, zamieszczaj swoje domki i Simów, co tam tylko dusza zapragnie! :D
"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia".
(J. Kaczmarski)

Awatar użytkownika
Fiona
Roznosiciel kawy

Post autor: Fiona » sobota 03 maja 2025, 16:28

Dziękuję za serdeczne przyjęcie. :hearts/heavy-black-heart: Będę nadal Was podglądać, tworzycie miłą i przyjazną atmosferę, macie ciekawe wpisy i komentarze. Można się z nich sporo dowiedzieć i pośmiać się z zabawnych sytuacji Waszych Simów. Taka poprawa humoru zawsze na mnie dobrze działa. :) Nie obiecuję, ale postaram się od czasu do czasu coś skomentować czy dodać coś od siebie.

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: SimDels
Kontakt:

Post autor: SimDels » sobota 03 maja 2025, 19:55

Wrzucaj Kasiu (ile wlezie) Ja pogrywać miałem sobie tylko Dwójką ,potem pojawiła się Trójka jako odskocznia od problemów także zdrowotnych w mocno niefajnym dla mnie czasie i w sumie czysty przypadek sprawił, że wrzuciłem jakieś screeny z premierowej jeszcze Czwórki na forum oficjalne no i... bach! okazało się, że za awatarami kryją się niekiedy naprawdę świetni nietuzinkowi ludzie, co sprawiło, że zamiast odskoczni i chwilowego przebłysku z odwiedzeniem forum czwórkowego, zadziało się coś znacznie fajniejszego i na dłużej i tak oto stało się również to nasze forum, jak zauważyłaś z fajną normalną atmosferą. Tak więc droga Kasiu miło cię tu powitać i mam nadzieje, że spędzisz tu czasem (lub częściej) fajnie parę chwil a może i podzielisz się czymś.
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Post autor: bobas52 » niedziela 04 maja 2025, 18:36

Witaj Kasiu. Z tą emeryturą i wolnym czasem to bym polemizowała, a uwierz mi - wiem o czym mówię. Tak jak Ty jestem fanką symulatora życia od pierwszej edycji aż do teraz. Do innych gier jakoś mnie nie ciągnie. Razem z nią przeszłam wszystkie jej etapy, począwszy od samej rozgrywki poprzez tworzenie historyjek i simów aż do zgłębiania arkanów budowlanki.
Gra jest dla mnie odskocznią od problemów codziennych.
Życzę Ci udanej zabawy i pogody ducha. Pozdrawiam serdecznie.

Awatar użytkownika
aanielka
Asystent
Origin ID: aanielka

Post autor: aanielka » środa 07 maja 2025, 18:36

Witam Cię Kasiu serdecznie w naszym gronie pasjonatów tego jedynego w swoim rodzaju simowego uniwersum.

Podobnie jak kilkoro z nas jestem zaawansowanym graczem, zarówno wiekowo jak i stażowo - grałam bowiem we wszystkie odsłony od jedynki poczynając (a i obecnie do Jedynki czasami wracam), Dwójkę darzę niezmiennym uwielbieniem, Trójka jest dla mnie zaraz po niej i w zasadzie grywam naprzemiennie w te dwie części, a Czwórka czeka na nawrót entuzjazmu, bo póki co jej mankamenty odbierają mi radość z grania.
Grywałam również w inne gry, Sim City 4 darzę dużym sentymentem ale ograłam również trochę strategii ekonomicznych i przygodówek, często wspólnie z moimi latoroślami, gdy były młodsze.

A ja ze swojej strony muszę powiedzieć, że skoro już dożyłam (z trudem ;) ) tej emerytury to właśnie teraz mogę sobie pozwolić na robienie co mi się podoba albo na nic nierobienie (pachnie Kubusiem Puchatkiem, oby to już nie zdziecinnienie :P ) oczywiście w pewnych ramach, bo nie zawsze jest to możliwe, ale i owszem, obecnie więcej czasu mogę poświęcić na tą naszą współdzieloną przyjemność.

Tak że faktycznie, korzystaj zawczasu, nie odkładaj na później, a być może i na emeryturze będzie okazja rozwinąć skrzydła. Życzę Ci długoterminowej, udanej zabawy.

Awatar użytkownika
Fiona
Roznosiciel kawy

Post autor: Fiona » czwartek 08 maja 2025, 13:57

Z miłym zaskoczeniem przeczytałam Wasze kolejne przyjazne wypowiedzi powitalne, ponieważ różnie bywa, gdy nowa nieznana osoba dołącza do forum.
Grę w Simsy zaczęłam od dwójki, potem płynnie przeszłam do trójki, a na koniec do czwórki. Każda z odsłon ma swój urok i swoje wady. Nie potrafię powiedzieć, którą z nich preferuję najbardziej. Jako maniaczka symulatorów nie potrafię jednego z nich postawić nad drugim.
Bardzo bym chciała nie odkładać wszystkiego do emerytury, jednak nie zawsze jest to możliwe. Mimo to pilnuję, żeby każdego dnia przeznaczyć choć odrobinę czasu wolnego tylko dla siebie. Do emerytury planuję dożyć o ile życie nie pokrzyżuje moich planów. ;)
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi, cieszę się ze wszystkich. Serdecznie pozdrawiam forumowiczów i czytaczy, życząc Wam miłego dnia i nadchodzącego weekendu.

Awatar użytkownika
SimsoweAnime
Felietonista
Origin ID: SimsoweAnime

Post autor: SimsoweAnime » piątek 09 maja 2025, 14:17

Hej hej @Fiona widzę coraz więcej Kaś na tym forum :08-smiling-face-open-mouth-closed-eyes: :hearts/green-heart:
Baw się dobrze, ja też teraz często zaglądam ale mało piszę :07-smiling-face-open-mouth-cold-sweat:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przywitaj się!”