Na starym forum dopisywałem krótkie teksty jednak tu postanowiłem zachowac oryginalny pomysł czyli próbę stworzenia historyjki, która nie wymaga żadnego tekstu czy wspomnianego języka.Historia to strikte średniowieczna a opowiada o zaludnieniu pewnej bezludnej wysepki oraz stworzeniu przyszłęj dynastii,miasta a nawet niewielkiego państewka
Ciekawostka - z tej niepozornej historyjki niejaki Kuba (o dziwo community manager mimo braku znajomości gry) na oficjalnym forum simowego wydawcy usunął jakże "kontrowersyjne" foty z widocznymi...gołymi plecami (matko, chroń swoje dzieci jeśli gołe polecy i szyje ci niemiłe) ,za pytanie o kasowanie zgodnych z regulaminem treści bez uprzedzenia ,więc i spore nadużywanie uprawnień przez moderatora autor poniższej historyjki został... zablokowany (to takie wyjaśnienie tematu dla ciekawskich).Odpowiedzią na ponowne pytanie o to jaki punkt regulaminu złamały fotki był ban- rzekomo za prowadzenie publicznej dyskusji o fatalnym jakby nie patrzeć stylu moderacji.Ostatecznie polish ea stwierdziło,że problemu nie ma zaś moderator nieomylnym półbogiem jest nawet jeśli nie wie, że moderowanie to współpraca ze społecznością a nie niszczenie społeczności.Użytkownik jest tam zatem pozbawiony praw. Paradoksalnie jednak - dzięki nadużyciom moderacji tam wobec także innych, powstało właśnie to forum na którym jesteście; Z potrzeby normalności i swobody wypowiedzi. Historyjka została przeniesiona tu wraz z "ocenzurowanymi fotkami" na pamiątkę zaś dopisek "+18" pozostaiłem na pamiątkę tego szaleństwa.
No to jedziemy

Pierwszymi protoplastami rodu byli Malik i Mea,którzy obudzili się na bezludnej wyspie po zatonięciu ich statku.
Hegotland
1.Shipwrecked - Rozbitkowie