Red Chips Music - "Beautiful Love" czyli nowa odsłona i powrót wirtualnego zespołu muzycznego!

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: Dels

Red Chips Music - "Beautiful Love" czyli nowa odsłona i powrót wirtualnego zespołu muzycznego!

Post autor: SimDels » poniedziałek 29 cze 2026, 23:13

Muzyczne wirtualne trio powstało dość dawno, początkowo w The Sims 3 a później ożyło w Ts4 początkowo pod nazwą Red Chips a później Blue Wolves.
Ostatecznie wraz z nadejściem nowej ery technologicznej (AI), powracają z naciskiem na wirtualny wizerunek czyli klipy z ich udziałem tworzone w przyszłości niekoniecznie tylko za pomocą gry The Sims4 a z powodu tego zupełnie nowego rozdania, postanowiłem kontynuowac ich przygody w muzycznym świecie także nowym symbolicznym otwarciem czyli tym właśnie tematem. Poprzedni temat skręcił trochę w stronę muzyki instrumentalnej i nieco odleciał od zwmysłu ale jakby ktoś miał ochote może zajrzeć i TU .Równolegle z tym tematem, możecie śledzić KOMIKS , który powinien już niebawem zacząć nadążać za biezącymi wydarzeniami w muzycznym życiu zespołu :)
jak dowiecie się niebawem z kontynuacji komiksu, skad odrobinę się zmienił.

Red Chips Music to obecnie;
Rebeca Faria - entuzjastyczna i uzdolniona autorka tekstów i wokalistka zespołu, dla fanów i przyjaciół znana także jako "Rebi.
Michael Hogar, charyzmatyczny założyciel grupy z charakterystycznym irokezem, multiinstrumentalista, najszczęśliwszy z gitarą elektryczną w rękach.
Hugo Kowal - energiczny klawiszowiec o polskich korzeniach, lubujący się w kapeluszach i innych wymyślnych nakryciach głowy. Autor muzyki do niektóych utworów, sporadycznie wokalista.

Poniżej nowy klip, w którym znalazło się trochę naszym simowych ludzików z forum :)
To także przedsmak nowej płytki, która jeszcze powstaje. Wszystko finalnie znajdzie się na kanale YT oraz na powstającej stronie projektu.
Dla odświeżenia krótkiej historii pod nowym wizualem , wstawię tez pierwszy start klip, jeszcze pod nazwą Blue Wolves.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dajcie przy okazji znać, czy itwierają wam się foty bez problemu (sa większe ale linkowane więc ciekaw jestem jak to zadziała).
Więcej moich chałupek tu na forum oraz na SDW i BSR.
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » poniedziałek 29 cze 2026, 23:24

Pięknie się otwierają - nawet lepiej niż te wgrywane.
Zaraz zaraz - bo się pogubiłam - to będzie twoja historyjka o tym zespole, czy też przytaczasz jakieś (nie znane mi) fakty z czasów tworzenia muzyki do TS?

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: Dels

Post autor: SimDels » wtorek 30 cze 2026, 09:07

@Alibali Wcześniej już był temat o tym wirtualnym zespole ale chciałem zaczac wszystko od nowa i w nowym temacie bo dawniej trochę mi ten zespół "odleciał" ,zabrakło wokalu itd... generalnie taki restart był potrzebny by teraz już realizowac to bardziej tak jak mialo być :) A stary komiks oczywiście będzie kontynuowany mimo, że red chipsi oczywiście pojawiali sie też w delsowym komiksie o delsowatym. DZięki wielkie ALi.
Więcej moich chałupek tu na forum oraz na SDW i BSR.
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Post autor: bobas52 » wtorek 30 cze 2026, 09:56

Wszystko otwiera się idealnie. Z niekłamaną przyjemnością obejrzałam oba klipy i powiem szczerze, że zespół odwzorowałeś genialnie. Wokalistka jest świetna. Jej mimika idealnie zgrywa się z podkładem muzycznym. Odnosi się wrażenie brania udziału w oryginalnym występie. Szacun :a_bravo: :a_bravo:

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » wtorek 30 cze 2026, 15:49

Fotki super się otwierają, gdybyś nie napisał, nie wiedziałabym, że są w inny sposób zamieszczone niż zawsze. :)

Oba klipy są świetne. Fajna muza! A w tym drugim również nasze forumowe ludziki gwiazdorzą ile wlezie! Scenki i tekst super, członkowie zespołu chwytają za serca. :) No i nie ukrywam, że ucieszyłam się, że komiks będzie kontynuowany. Czekam niecierpliwie na kolejne wydarzenia z życia członków zespołu.

Alu, oprócz wcześniejszego tematu o tym zespole z muzyką, była też pierwsza część historyjki/komiksu o Red Chipsach, tutaj link do komiksu:

https://www.simtopia.pl/viewtopic.php?f=60&t=2097
W tobie okruch jakiś
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » wtorek 30 cze 2026, 17:31

Dzięki @Percival159 Percinko, już mi Misiek objaśnił co i jak (i gdzie)... Klipy obejrzałam, są bardzo ładnie zmontowane - nawet ruch ust ludków współgra momentami z tekstem śpiewanym przez wokalistkę.
Jestem nieodmiennie pod wrażeniem umiejętności robienia takich filmików... dla mnie to czarna magia. Choć - jak się zastanowić - to nigdy nie próbowałam... :)

Zespół jest świetny, ale pieprzu całości dodają nasze ludki, które pojawiają się w poszczególnych scenkach. Ze wzruszeniem zauważyłam Elusiowego Vimesa... Ech, łezka się w oku zakręciła! Czekam jak wszyscy na kontynuację :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Delsowy świat wyobraźni”