Pomyślałam sobie - a czemużby zamiast w zbugowanym Kasztanowym Grzbiecie - nie wybudować gdzie indziej - rezydencji ze stajniami, jak przystało np na JEGO LORDOWSKĄ MOŚĆ?
Choćby w Wierzbowej Zatoczce, która się już opatrzyła do bólu?
Ale w Wierzbowej nie uświadczysz takich okazałych działek, jak np w Windenburgu... Więc poprzestałam na dworku - póki co bez konika, - i zamierzam przebudować WSZYSTKIE parcele na takie niewielkie wiktoriańskie wiejskie posiadłości. Na tych mniejszych powstaną parcele publiczne.
BTW - Na podglądzie okolicy zobaczyłam, że gra dodała koniki Przyjaciołom. - No - ci to chociaż mają gdzie tego konika pomieścić.
Ale Ćwirowie?
Gra dodała im klacz ze źrebięciem!
Ciekawa jestem, gdzie ją przechowują, skoro ich koszmarne zamczydło zajmuje całą parcelę - od brzega do brzega

Mój dworek to przebudowana parcela o nazwie Park Przybrzeżny.
Z zewnątrz niewiele zmieniłam, dołożyłam z tyłu za domem jedynie niewielki stawik.
Zmieniłam też zarys bryły i kolor elewacji.
Tak parcela wyglądała przed przebudową:
A tak po "renowacji"
Natomiast wnętrza są przebudowane całkowicie.
Pierwotnie kuchnia znajdowała się na samym końcu, a z przodu była smutna pustka wypełniona nudnym umeblowaniem "salonu" Umieściłam więc kuchnię i jadalnię z przodu domu, a salon i bibliotekę - na końcu.
Jadalnia jest w miejscu dawnego salonu. Z przodu, tuż przy drzwiach wejściowych wygospodarowałam małe pomieszczenie - schowek. (WIdać go na planie parteru).
Łazienka na dole pozostałą prawie w tym samym miejscu i w niezmienionej formie. No - prawie nie zmienionej, więc jej tu specjalnie nie będę eksponować.
Na miejscu kuchni i jadalni powstał salon, biblioteka oraz pokój muzyczny.
Przeniosłam też w inne miejsce schody, tworząc przy okazji wyjście na mały taras od strony kuchni. Pod schodami jest zejście do piwnicy, w której znalazła miejsce mała łazienka z pralnią oraz urządzenia do produkcji i przechowywania wina. Tfu - nektaru!
Żeby móc umieścić schody pod schodami musiałam usunąć ich "fundament," odsłaniając jednak to, co chciałam zamaskować.
Użyłam więc półścianek, aby stworzyć iluzję poręczy i schować zejście do piwnicy.
w pomieszczeniu okrągłej przybudówki - wieżyczki znajduje się obecnie pokój muzyczny.
Na górze układ pokoi w zasadzie został ten sam.
Zburzyłam jedynie drugą kondygnację wieżyczki i rozdzieliłam do tej pory wspólną sypialnię małżeńską.
Sypialnia pana domu
sypialnia pani domu
oraz dziecka
Wcześniej sypialnia małżeńska była wspólna, i były dwa pokoje dla dzieci.
W małej łazience wykorzystałam patent na wannę podpatrzony u youtuberki
Ogólny plan piętra
Nie jest to jakieś mistrzostwo świata, ani też moja sztandarowa produkcja, ale chwyciłam "za kielnię" po długim okresie nieróbstwa i .... trochę mnie wena zawiodła

Przepraszam też za mało profesjonalne zdjęcia pomieszczeń, bo żeby zrobić lepsze ujęcia musiałabym wyburzać ściany, a to wiązałoby się z koniecznością zapisywania sejwu.
Tego właśnie chciałam uniknąć ze względu na postaci, które mają tonę cc, a zapisując sejw "odarłabym" je z właściwego wyglądu - bo parcelę tworzyłam na nowym zapisie po usunięciu folderu z cecami

Parcela jest w galerii
https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... axis=false