Różany Domek Miss Marple
- Alibali
- Pisarz
- Origin ID: Aschantka
Różany Domek Miss Marple
Wróciłam do kilka razy podejmowanych wysiłków odtworzenia postaci Miss Jane Marple, Herculesa Poirota i jego współpracownika i towarzysza - kapitana Artura Hastingsa oraz sekretarki Miss Felicity Lemon. Tym razem zaczęłam od domku panny Marple, w którym zamieszkała wraz ze swoim siostrzeńcem - pisarzem Raymondem Westem.
Powieściowy domek znajduje się w prowincjonalnym miasteczku St Mary Mead gdzieś w w Anglii. WIadomo tylko, że jest cały spowity pnącymi różami, które Miss Marple namiętnie hoduje, w przerwach między produkowaniem dla parafialnej biedoty sweterków dla niemowląt a prowadzeniem wielce zajmujących śledztw.
Miss Marple jest zamożną staruszką - stać ją na zatrudnianie służby - lokaja i pokojówki. W domku więc nie mogło zabraknąć pokoiku dla lokaja - służąca jest pracownikiem dochodzącym.
Oto domek o różnych porach dnia i roku:
A tutaj mieszkańcy owego domku - Panna Jane Marple i jej siostrzeniec - Raymond West
Powieściowy domek znajduje się w prowincjonalnym miasteczku St Mary Mead gdzieś w w Anglii. WIadomo tylko, że jest cały spowity pnącymi różami, które Miss Marple namiętnie hoduje, w przerwach między produkowaniem dla parafialnej biedoty sweterków dla niemowląt a prowadzeniem wielce zajmujących śledztw.
Miss Marple jest zamożną staruszką - stać ją na zatrudnianie służby - lokaja i pokojówki. W domku więc nie mogło zabraknąć pokoiku dla lokaja - służąca jest pracownikiem dochodzącym.
Oto domek o różnych porach dnia i roku:
A tutaj mieszkańcy owego domku - Panna Jane Marple i jej siostrzeniec - Raymond West
- Alibali
- Pisarz
Piętro to sypialnia Jane i jej łazienka, sypialnia Raymonda wraz z przylegającą łazienką męską i mały tarasik. W przedpokoju umieściłam dywanik do ćwiczeń jogi - bo jakoś ten rodzaj aktywności wg mnie najbardziej pasuje do staruszki 
Sypialnia Jane - umeblowanie jest raczej skromne, nie przeładowywałam tym razem pracy nadmiarem dodatków.
Pokój Raymonda - tu zrobiłam jedynie rzuty wnętrza
A oto sam Raymond - poważny pisarz, twórca powieści kryminalnych
I jego hobby, któremu namiętnie oddaje się w każdej wolnej chwili!
Na ścianie w przedpokoju wisi całkiem pokaźna kolekcja jego "dzieł"

Sypialnia Jane - umeblowanie jest raczej skromne, nie przeładowywałam tym razem pracy nadmiarem dodatków.
Pokój Raymonda - tu zrobiłam jedynie rzuty wnętrza
A oto sam Raymond - poważny pisarz, twórca powieści kryminalnych
I jego hobby, któremu namiętnie oddaje się w każdej wolnej chwili!

Na ścianie w przedpokoju wisi całkiem pokaźna kolekcja jego "dzieł"
- Alibali
- Pisarz
I na końcu salon
Zgodna współpraca Jane i Raymonda
Nie spodziewałam się, że nawet tylko w grze - można być tak pochłoniętym swoim hobby 
Link do galerii https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... axis=false
Zgodna współpraca Jane i Raymonda

Link do galerii https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... axis=false
- Alibali
- Pisarz
Moja simowa wersja Miss Marple - mieszkanki Różanego Domku.
Niestety, w grze nie ma fryzury zbliżonej do fryzury Julii McKenzie, jest natomiast fryzurka, która od biedy pasuje do tej, którą nosiła Geraldine McEwan - ale wolę Julię jako Miss Marple.
Niestety, w grze nie ma fryzury zbliżonej do fryzury Julii McKenzie, jest natomiast fryzurka, która od biedy pasuje do tej, którą nosiła Geraldine McEwan - ale wolę Julię jako Miss Marple.
- Alibali
- Pisarz
Temat z fotkami różnych pań Marple przeniosłam do działu poświęconego naszym Simom.
viewtopic.php?f=14&t=3996
Więcej na temat (fikcyjnej) postaci Jane Marple można poczytać w wikipedii
https://pl.wikipedia.org/wiki/Jane_Marple
viewtopic.php?f=14&t=3996
Więcej na temat (fikcyjnej) postaci Jane Marple można poczytać w wikipedii
https://pl.wikipedia.org/wiki/Jane_Marple
- Percival159
- Naczelny
- Origin ID: Percival159
Ten domek mnie zauroczył.
Jest tak ładny i przytulny, że aż chciałoby się w nim zamieszkać.
Angielski salonik z kominkiem jest genialny, kuchnia zresztą również. Z jakiego dodatku jest ta kanapa w salonie? Raymond zajmujący się haftem - bije na głowę chyba wszystkich Simów.
Szkoda, że moi Simowie nie chcieli nic wyszyć, lenie jedne!
Hafty Twojego Raymonda bardzo ciekawie prezentują się na ścianie i nadają wnętrzom klimatu. Raz tylko miałam pikselka, który namiętnie robił na drutach (to był dziadek w dość dużej rodzinie), naprodukował mnóstwo kwietników, puf, skrzynek pocztowych, swetrów i skarpetek. 

"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia". (J. Kaczmarski)
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia". (J. Kaczmarski)
- SimDels
- Komiksomaniak
- Origin ID: SimDels
- Kontakt:
Piękna rezydencja, bardzo w brytyjskich klimatach. Ciekawie pokombinowałaś z bryłą i kominami oraz tarasem ukrytym, w dachu (ciekawy pomysł). Wspaniała kolorystyka i otoczenie ze szklarnią. Panna Jane Marple i jej siostrzeniec mają tu co robić a do tego posiadają wspaniałe wnętrza godne nazwy 'belle epoque"
Ps: też używam ostatnio tej maszyny... wróć, komputera z wiejskiego dodatku wyglądającego trochę jak maszyna do pisania bo to fajny sposób by ludzik w rzeczywistości retro miał możliwość pisania i zabawy.
Ps: Fotki zimowe fantastyczne, prawie zapomniałem, że w tej grze jest zima bo zawsze z automatu ustawiam wiosnę albo lato ale chyba mnie zainspirzyłaś ,żeby sobie znów podejrzeć zimowe klimaty w Simslandzie.
Same postacie mega fajne i realistyczne a Raymond przy szydełkowaniu aż się prosił żeby to uwiecznić

Ps: też używam ostatnio tej maszyny... wróć, komputera z wiejskiego dodatku wyglądającego trochę jak maszyna do pisania bo to fajny sposób by ludzik w rzeczywistości retro miał możliwość pisania i zabawy.
Ps: Fotki zimowe fantastyczne, prawie zapomniałem, że w tej grze jest zima bo zawsze z automatu ustawiam wiosnę albo lato ale chyba mnie zainspirzyłaś ,żeby sobie znów podejrzeć zimowe klimaty w Simslandzie.
Same postacie mega fajne i realistyczne a Raymond przy szydełkowaniu aż się prosił żeby to uwiecznić

- Załączniki
-
- Alibali
- Pisarz
Dziękuję kochani za wierne kibicowanie.
Perci - ta kanapa jest z kolekcji piwnicznej, którą w końcu po namyśle nabyłam. Ale sprawdzę jeszcze jutro, bo już dziś nie mam siły uruchamiać gry.
Korciło mnie, oj korciło użyć kanap zupełnie innych, ale cece
Co do zimy - Miszka, wiesz jak jej nie cierpię, ale dla Simów robię wyjątek - bo okolica jest wtedy przecudna. Ale mam tę zimę zawsze tylko kilka dni i przyspieszam jej odejście mc command centerem
Nawet nie czekając na Boże Narodzenie ani Sylwestra i Nowy Rok.
Długo zastanawiałam się nad tym daszkiem nad tarasem - bałam się, że tył domku stanie się ciężki i całość "klapnie" pod tym dachem. Wykoncypowałam więc daszek - ale szklany. śnieg nie napada, i panna Marple będzie mogła ćwiczyć jogę - bo tam zamierzałam pierwotnie ułożyć ten dywanik do fitnesu.
Domek jest niewymyślny, ale rzeczywiście bardzo przytulny, i bardzo funkcjonalny - Simy nigdzie nie blokują się, nie machają łapkami, że tu się nie da... Bałąm się, że Simy będą się blokować w korytarzyku prowadzącym z kuchni na tył domu, jest tam także wejście do pokoiku lokaja - ale wszystko jest ok.
W ogródku, a właściwie - szklarni - prawie rośliny są poszczepione, nawet niektóre trzykrotnie, więc mieszkańcy domu mają zapewniony dopływ różnorodnych owoców i warzyw. Można więc do woli korzystać z tego miksera z najnowszego dodatku
P.S. Perci - sprawdziłam - ta kanapa jest z kolekcji piwniczne skarby. Namyślałam się długo, czy to kupić, i jak się okazało - przydatne są prawie wszystkie elementy tej kolekcji.
Tutaj masz fotkę z zawartością tej kolekcji

Perci - ta kanapa jest z kolekcji piwnicznej, którą w końcu po namyśle nabyłam. Ale sprawdzę jeszcze jutro, bo już dziś nie mam siły uruchamiać gry.
Korciło mnie, oj korciło użyć kanap zupełnie innych, ale cece

Co do zimy - Miszka, wiesz jak jej nie cierpię, ale dla Simów robię wyjątek - bo okolica jest wtedy przecudna. Ale mam tę zimę zawsze tylko kilka dni i przyspieszam jej odejście mc command centerem

Długo zastanawiałam się nad tym daszkiem nad tarasem - bałam się, że tył domku stanie się ciężki i całość "klapnie" pod tym dachem. Wykoncypowałam więc daszek - ale szklany. śnieg nie napada, i panna Marple będzie mogła ćwiczyć jogę - bo tam zamierzałam pierwotnie ułożyć ten dywanik do fitnesu.
Domek jest niewymyślny, ale rzeczywiście bardzo przytulny, i bardzo funkcjonalny - Simy nigdzie nie blokują się, nie machają łapkami, że tu się nie da... Bałąm się, że Simy będą się blokować w korytarzyku prowadzącym z kuchni na tył domu, jest tam także wejście do pokoiku lokaja - ale wszystko jest ok.
W ogródku, a właściwie - szklarni - prawie rośliny są poszczepione, nawet niektóre trzykrotnie, więc mieszkańcy domu mają zapewniony dopływ różnorodnych owoców i warzyw. Można więc do woli korzystać z tego miksera z najnowszego dodatku

P.S. Perci - sprawdziłam - ta kanapa jest z kolekcji piwniczne skarby. Namyślałam się długo, czy to kupić, i jak się okazało - przydatne są prawie wszystkie elementy tej kolekcji.
Tutaj masz fotkę z zawartością tej kolekcji