Jak zazwyczaj mam ułożony w głowie jakiś storyline, tak przyznaję szczerze, że nie tym razem xD Ogólnie było tak: siedziałam sobie grzecznie i nikomu nie wadziłam (może trochę...), a @Alibali szukała sobie chałpy do zbudowania. Jako, ze węszyła w takich budowlach, które jak dla mnie to "nie, dzięki, to ja Ci je zostawiam", to ja tylko popatrywałam na zdjęcia i się oblizywałam. No i WRESZCIE coś wybrała @_@
...i jakiś czas później (datuję to na średnio-dłuższą, ale nie za długą chwilę) stwierdziła, że nieeee, że nie będzie, bo nie ma cegieł takich itd. No a ja chciałam udowodnić, że się da!
...no ale się nie dało XD
(dowód rzeczowy nr 1)
Bo faktycznie cegły w ogóle nie chciały grać xD No ale jak już skończyłam bryłę to stwierdziłam, ze coś tam z tego zrobię.
I tym sposobem mamy udawane muzeum xD Udawane, bo kto chciałby się gapić na stare graty?! xD W każdym razie...
Front:
Tył:
Parter:
Taka sala z kominkiem i pianinkiem - jakby przyszły dotacje z Ministerstwa Kultury i jaka miejscowa jednostka kulturalna zorganizowała konczerto xD
Hol z główną salą xD
Kuchnia i kibel (no bo w końcu przychodzisz tu spędzać czas! xD)
Góra:
Tutaj hyc-hyc na balkon:
Sypialnia możnych:
Kameralny pokój muzyczny:
Pracownia:
Tualeta:
Rzut parteru:
Rzut 1 piętra:
Link: https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... axis=false (jakby się komus na coś miał przydać XD).
I cóż... co złego to nie ja - to złe podszepty z telefona @_@
AHA! I chciałabym wszystkich znawców architektury przeprosić za ewentualne gwałty na sztuce, na koncepcji, na gatunku itd. bowiem siem nie znam i nie do końca się jednak w tym chyba czuję xD Jednak wolę bunkry i przy bunkrach zostanę XD Za powyższy incydent przepraszam i postanawiam się nie tyle poprawić, co już nie dotykac tematu xD
Kajam się i korzę,
Wasza unizona.
White Palace
- Alibali
- Pisarz
- Origin ID: Aschantka
@Marvi - wiesz już, że bardzo mi się podobała twoja wizja tego dworku - zameczku, i przyznaję bez bicia, że temat wydał mi się za trudny. Udowodniłaś, że dla chcącego i umiejącego...
A wnętrza wyszły jeszcze cudniej. To był strzał w dziesiątkę, że zrobiłaś z tego dworku właśnie muzeum - coś w stylu tego dworku Pollock House, który miałam przyjemność zwiedzać w Szkocji przeszło rok temu.
Pięknie pomyślane i pięknie wykonane. Patrząc na fotkę holu z tymi mównicami (chyba) - przyszło mi do głowy, że podobne urządzenia widuje się przy zwiedzaniu muzeów, gdy nie ma przewodnika i tylko włącza się takie urządzenie gadające, które opowiada o tym, co właśnie widzimy. Takowe właśnie widziałam, zwiedzając muzeum miniatur oraz w Panoramie Racławickiej we Wrocławiu. Brawo za pomysł, a jeśli to przypadek - to jeszcze większe uznanie za intuicję.
Ogrody to zawsze moja pięta achillesowa. A ty po raz kolejny udowadniasz, że potrafisz zrobić je cudownie - o ile ci się chce. Niech ci się więc częściej chce - nie tylko stawiać ruiny, czy bunkry i zapadliska. Chociaż... Tak się złożyło, że każdy na tym forum ma jakieś swoje specialite de la maison. Moim są wiktoriańskie klimaty. Eli i Gabi - nowoczesne bryły. Miszka ma swojego azteckiego konika, Tokusy mają mangę i anime,
a Ty - jesteś Mistrzem Rujnacji ( i Odbudowy:))
Fanfary - tratatatatam!!!
A wnętrza wyszły jeszcze cudniej. To był strzał w dziesiątkę, że zrobiłaś z tego dworku właśnie muzeum - coś w stylu tego dworku Pollock House, który miałam przyjemność zwiedzać w Szkocji przeszło rok temu.
Pięknie pomyślane i pięknie wykonane. Patrząc na fotkę holu z tymi mównicami (chyba) - przyszło mi do głowy, że podobne urządzenia widuje się przy zwiedzaniu muzeów, gdy nie ma przewodnika i tylko włącza się takie urządzenie gadające, które opowiada o tym, co właśnie widzimy. Takowe właśnie widziałam, zwiedzając muzeum miniatur oraz w Panoramie Racławickiej we Wrocławiu. Brawo za pomysł, a jeśli to przypadek - to jeszcze większe uznanie za intuicję.
Ogrody to zawsze moja pięta achillesowa. A ty po raz kolejny udowadniasz, że potrafisz zrobić je cudownie - o ile ci się chce. Niech ci się więc częściej chce - nie tylko stawiać ruiny, czy bunkry i zapadliska. Chociaż... Tak się złożyło, że każdy na tym forum ma jakieś swoje specialite de la maison. Moim są wiktoriańskie klimaty. Eli i Gabi - nowoczesne bryły. Miszka ma swojego azteckiego konika, Tokusy mają mangę i anime,
a Ty - jesteś Mistrzem Rujnacji ( i Odbudowy:))
Fanfary - tratatatatam!!!
- bobas52
- Mistrz Humoru
- Origin ID: bobas52
Wyszło stylowo i pięknie. Gratuluję pomysłu zrobienie z tego pałacu muzeum. Sale pałacowe, które będą zwiedzać turyści wyposażane zostały, jak przystało na muzeum, w eksponaty odpowiadające minionym epokom. Wspaniałe barokowe meble we wszystkich wariantach: barokowe fotele, krzesła, komody, stoły, taborety, lustra, obrazy i inne. Wszystko tu jest spójne tematycznie, nie ma pomieszania różnych eksponatów.
Zachwyt wzbudza także ogród, który cudownie dopełnia całość budowli.Wręcz zaprasza na spacer po ogrodowych dziełach sztuki. Z prawdziwą przyjemnością obejrzę to dzieło w grze, pod warunkiem, że Galeria zacznie wreszcie działać.
Składam wyrazy uznania
. Jesteś przykładem, że jeśli czegoś się chce, to można to osiągnąć.
Zachwyt wzbudza także ogród, który cudownie dopełnia całość budowli.Wręcz zaprasza na spacer po ogrodowych dziełach sztuki. Z prawdziwą przyjemnością obejrzę to dzieło w grze, pod warunkiem, że Galeria zacznie wreszcie działać.
Składam wyrazy uznania

- SimDels
- Komiksomaniak
- Origin ID: SimDels
- Kontakt:
Zadanie chyba nie było łatwe sądząc po obrazku z oryginalna bryłą ale stworzyłaś mega ciekawą prace. Willa wydaje się potężna, potężniejsza od inspiracji głównie chyba za sprawą jakby dodatkowego piętra więc to już prawdziwy pałac (z ogrodem pałacowym zresztą
). Bryła jest bogata w detale i z ciekawa wieżycą. Super tarasy, idziesz jak burza i realizujesz niesamowicie swoje projekty.
Wnętrza sa piękne, zazdraszczam cierpliwości i wyczucia klimatu. Tu najbardziej zaskoczyło mnie sklepienie w długiej sali. Wygląda to naprawdę mega (i skłania by nawet taki leń jak ja podejrzał to sobie w grze). Apropos jeszcze klimatu; coś mi się zdaje że tam na pewno coś straszy lub będzie bo dla zjaw to także idealne miejsce przy okazji
Bardzo pomysłowa i duża praca. Motywujesz do działania i dzięki także za to. Bardzo chętnie obczaję w grze.

Wnętrza sa piękne, zazdraszczam cierpliwości i wyczucia klimatu. Tu najbardziej zaskoczyło mnie sklepienie w długiej sali. Wygląda to naprawdę mega (i skłania by nawet taki leń jak ja podejrzał to sobie w grze). Apropos jeszcze klimatu; coś mi się zdaje że tam na pewno coś straszy lub będzie bo dla zjaw to także idealne miejsce przy okazji

Bardzo pomysłowa i duża praca. Motywujesz do działania i dzięki także za to. Bardzo chętnie obczaję w grze.
Ulala, jaki śliczny pałacyk, a ogrody niczym w Wersalu
Nadziabdziałaś się z układaniem tych krzaczków.
Z jednej strony szkoda tak piękny dom przeznaczyć na muzeum, ale gdy zobaczyłam urządzone przez Ciebie pomieszczenia, to pomysł bardzo mi się spodobał. Są realistyczne i przypominają mi wszystkie te muzealne wnętrza, które kiedyś tam gdzieś zwiedziłam. Pięknie je wyposażyłaś, wielka dbałością o rożne szczegóły, barierki, tabliczki informacyjne, fajnie wyeksponowane meble, wszystko to tworzy idealny klimat. Super praca!!!

Z jednej strony szkoda tak piękny dom przeznaczyć na muzeum, ale gdy zobaczyłam urządzone przez Ciebie pomieszczenia, to pomysł bardzo mi się spodobał. Są realistyczne i przypominają mi wszystkie te muzealne wnętrza, które kiedyś tam gdzieś zwiedziłam. Pięknie je wyposażyłaś, wielka dbałością o rożne szczegóły, barierki, tabliczki informacyjne, fajnie wyeksponowane meble, wszystko to tworzy idealny klimat. Super praca!!!

@Marvi Aż mi się oczy świecą z zachwytu
.

@Nisełka miło słyszeć <3