Macie dość wielkomiejskich klimatów rodem z Los Angeles czy innych wielkich metropolii? Zapraszam na prawdziwą angielską prowincję - prosto z powieści Agathy Christie. Zawsze zaczynam od wprowadzenia tam postaci z jej powieści - Poirota wraz z jego sekretarką - panną Lemon, kapitana Hastingsa oraz panny Jane Marple - staruszki o zacięciu detektywistycznym wraz z jej siostrzeńcem Raymondem Chandlerem.
Zazwyczaj gram na małej farmie, na której panna Marple pomiędzy swoimi śledztwami hoduje swoje słynne róże i zbiera jajka w kurniku (z zestawu z trójkowego sklepu store

Bardzo lubię ten świat właśnie za klimat angielskiego, sennego miasteczka, celnie też przedstawionego w innym serialu _Wszystkie stworzenia - duże i małe, którego bohaterami są mieszkańcy fikcyjnego Darrowby, położonego w hrabstwie Yorkshire. Tam jednak domki są z szarego kamienia, a w Cladbridge on Stowe są w większości z czerwonej cegły.
Oto kilka fotek
Jak na prawdziwej angielskiej wsi - pola poprzecinane są niskimi, kamiennymi murkami. ale też jest sporo otwartej przestrzeni. na której możemy postawić własną parcelę i założyć np farmę lub hodowlę koni

Link do pobrania z Giełdy Wymiany (pobiera się od razu w opcji zapisz, bo plik jest zarchiwizowany, lub po uruchomieniu launchera - bezpośrednio do gry).
https://www.thesims3.com/assetDetail.ht ... Id=7451577
Nazwy domów i obiektów są w j. angielskim. Świat jest pusty, nie zawiera także żadnych cc. i wymaga tylko trzech dodatków do podstawki - Wymarzonych Podróży, Kariery i Late Night czyli Randki w ciemno (stamtąd chyba pochodzi widoczny na fotkach most).
Kocham ten świat także za stacyjkę kolejową, na której mieszka zapewne zawiadowca - albo dróżnik? (stacyjka jest bowiem parcelą ... mieszkalną!)
Na youtube znalazłam także dwa filiki pokazujące ten świat
polska wersja autorstwa Carmeli
angielska - autorstwa Cjplays
Grałam w tym świecie i naprawdę - bardzo mi się podobał.