Co jest grane? - Nasza ulubiona muzyka

O kocie, samochodzie, pracy i o niczym. Chcesz pogadać o czymś innym niż nasze piksele? Proszę bardzo!
Awatar użytkownika
Marvi
Stalker
Stalker

Re: Co jest grane? - Nasza ulubiona muzyka

Post autor: Marvi » czwartek 29 sty 2026, 20:31

No własnie ten drugi kawałek ("I am so afraid") ma taki klimacik jak z juwenaliów - luz, wzajemna akceptacja etc.

A tym Army of lovers to mi przypomniałeś kawałek historii z liceum :) Jednakowoż grzaliśmy najczęściej ten kawałek:

(btw. ta śliczna rudowłosa wokalistka, to Dominika Peczynski - z pochodzenia Polka :) - taki nasz akcent :D).
A moim ulubionym kawałkiem jest:

Mniej więcej równocześnie na nasze playlisty (moich kumpel i na moją) wjechało Dead or alive:

-> Najbardziej znany utwór, bo namiętnie remixowany:

-> mniej znany, ale też wpisujący się w klimat '80

-> i mój ulubiony banger xD

Piotruś Burns i Steve Coy to były takie śliczne chłopce, że człowiek doceniał te słabe teledyski xD Anyway good times.

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » środa 08 kwie 2026, 23:00

co prawda nie jest to moja najukochańsza muzyka, ale z sentymentem można posłuchać dobrze znanych dźwięków, towarzyszących nam od 2001 roku, gdyż są to motywy z wszystkich odsłon gry The Sims - nawet tych konsolowych wersji

Więcej na ten temat w artykule

https://sims.arhn.eu/2026/03/27/the-sim ... -dostepny/
Origin ID: Aschantka

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: Dels

Post autor: SimDels » niedziela 12 kwie 2026, 09:20

@Marvi potrafisz wynaleźć takie unikaciki, że szczerze powiem tego z boiskiem nawet nie znam ,to tez trochę wynik odwiecznej fatalnej logiki mainstreamu radiowego czy tv; nawet jeśli masz bardzo znany zespół czy muzyka , który wydał 10 płyt to i tak istnieje mozliwosć, że po latach bedziesz słyszec tylko jeden utwór (jak w przypadku Dead or Alive wiadomo który). To oczywiście szcęście np dla G.Michaela i jego memicznie już znanego utworu świątecznego ale zdrugiej stony niezłą olewka całej reszty więc tu mamy chyba dobrą rolę internetu, który to troche wygładza, pozwala poznać więcej (jak ja teraz dzięki Twoim wklejkom).

@Alibali Nie wiem czy to wynika z podświadomego sentymemtu (w sumie chyba tak obstawiam) czy innej rzeczy ale rozbraja mnie zawsze muzyczka z Dwójki. Nie potrafiłęm i nie widziałem sensu w samej grze tymi ludzikami (bo i cóż za orzyjemnosc symulowac że ludzik chce kupe i idzie do kibla? - tak to sobie wówczas tłumaczyłem) ale odpalałem dla frajdy budowania, tworzenia "światów" i tej muzyczki po drodze nasłuchałem sie tyle że pamiętam ją duzo bardziej niż tą trójkową :)
Więcej moich chałupek tu na forum oraz na SDW i BSR.
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Marvi
Stalker
Stalker

Post autor: Marvi » wtorek 19 maja 2026, 23:06

A ja, jak to ja, poreanimuję wątek muzyczny xD (ktoś musi).

Tak mi się ostatnio zapętliło:

https://youtu.be/BmUL72dIbTA?si=5jf9TiYVZlAChzye
Dobry kawałek, świetnie zaśpiewany, w 3:49 zaczyna się piosenka.

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: Dels

Post autor: SimDels » środa 20 maja 2026, 00:33

Faktycznie ma dziewczyna talent ale chyba najbardziej uderza zarówno jej wzruszenie jak i "histeryczna" reakcja publiczności. Jeśli muza wyzwala takie emocje to ma w sobie jakąs moc i wartość.
Więcej moich chałupek tu na forum oraz na SDW i BSR.
Dobrej zabawy!

ODPOWIEDZ

Wróć do „O wszystkim i o niczym”