@Aericia - ja już sobie ciebie subskrybnęłam, czy jakoś tak. Ale zapomniałam ci tutaj napisać, bo troszkę inne sprawy mnie ostatnio pochłonęły. Że głos masz piękny i takąż dykcję. to wiem nie od dzisiaj, nie mniej będzie ci na pewno miło, gdy też się do tego zdania przyłączę. Lubię ludzi, którzy posługują się naszym ojczystym językiem starannie, wymawiając słowa wyraźnie, nie łykając końcówek. Szkoda tylko, że nie ppkazałaś swojej ładnej buźki. A wiem, że takową posiadasz

Co do samej treści - mnie ogólnie ciekawią takie historie - oglądam w tv kanał crime investigation, ViaSat history (często lecą tam kawałki z dziejów naszej europejskiej kultury i cywilizacji tak przerażające, że Hannibal Lecter przy tym wysiada), kryminalne dzieje naszych europejskich dynastii panujących, ich mroczne tajemnice i grzeszki. Twoja story jest bardzo ciekawa, i zaintrygowała mnie postać tej kobiety. Wcale nie wygląda na jakiegoś demona seksu, a panowie tak dawali się omotać...

I choć mawia się, że to głupie kobiety mają największe powodzenie, to ta pani wcale na taką głupią nie wygląda... Smutno mi sięzrobiło, gdy widziałam ją w załączonym video - po latach - starą i z siwymi włosami...

Jej chory umysł doprowadził do tego, że swoje najpiękniejsze lata spędziła w zamknięciu... Czy żałuje? Nie dowiemy się, bo jej słowa są tylko słowami, a co w jej głowie siedzi - nie wie nikt.
Kasiu należy ci się przede wszystkim wielki ukłon za sumienność i pracowitość. Na tyle siebie znam, że wiem, iż ja nie dałabym rady. Już na wstępie przeraża mnie ilość pracy, którą trzeba włożyć, aby coś takiego skomponować. Czytałam twoje przypisy, wchodziłam na niektóre linki (stąd właśnie wiem jak wygląda ta kobieta po latach), wykonałaś kawał dobrej roboty. Będę zaglądać do ciebie n a pewno