Zawsze byłem fanem ciekawego klimatu jaki tworzysz w grze. Rudera z dzwigiem intryguje, wygląda moim zdaniem bardzej jak stara fabryka, kawałek portu widmo; teraz przypomniała mi się historia o wyschniętym częściowo Jeziorze Aralskim w Rosji gdzie dawne rybackie wioski dziś stoją praktycznie na pustyni z dala od wody.
Steampunkowe klimaty oddajesz świetnie bo nie ma w tym przesady a jest jakiś dziwny realizm ale przeglądając to co tu pokazałaś chyba jednak najbardziej spodobał mi się ten kawałek drewnianego miasteczka, te domy żywcem przypominają jakies takie zakątki typu krańce Rosji (apropos) ,niektóre zakątki Polski czy inny nieco zimny zaniedbany ale i piękny kawałek Europy.
Uwielbiam drewniane kamieniczki w realu może dlatego, że wiele ich sie nie uchowało zwłąszcza jeśli chodzi o zabudowe piętrową, bardzo fajnie to u Ciebie wygląda! Domek "rudera dla rodziny" to taki trochę dziki zachód, wszystko jednak tworzy fajny spójny klimat, rzeczywiście kiedy umie sie patrzeć to nie ma miejsc i rzeczy brzydkich, rudery potrafia zachwycać (nawet ta swoja brzydota czyli zaniedbaniem), twoje zachwycaja napewno.
Zupełnym przeciwieństwiem tego choć tez bardzo udanym jest ta wiktoriańsko-steampunkowa rezydencyja. Świetne oryginalne prace ,nie przedłużając pędzę do Twojej galeryji