Spróbuj jescze tego.
Najpierw wyjmij cały folder TS4 z gry i odpal grę - utworzy ci się całkowicie nowy folder TS4 -czyściutki, bez żadnych ingerencji w skryptach i podfolderach, których gołym okiem nie widzisz. Wejdź w opcje gry i sprawdź czy masz zaznaczone okna pozwalające na wyświetlanie zawartości zmodyfikowanej i zezwalające na modyfikacje. Jeśli się same "odhaczyły" - to zaznacz je z powrotem, i nie zapomnij zatwierdzić. Teraz wyjdź z gry, a w oknie EA App kliknij na trzy poziome kreski w górnym lewym rogu - rozwiń okno, wybierz Pomoc - odzyskiwanie aplikacji - czyszczenie pamięci cache.
To oczyści samą aplikację.
Teraz do tego nowiutkiego folderu Mods (w nowiutkim TS4

) włóż jedną (ale tylko jedną!) umywalkę cece (z tych niedziałających wcześniej) i odpal grę.
Jeśli umywalka będzie działać, to oznacza, że nie ona jest problemem, tylko jakiś konflikt pomiędzy pobranymi obiektami i modyfikacjami.
Często nie chce mi coś działać, gdy mam niezaktualizowany UI Cheats Extension, MC Command Center lub T.O.O.L, a nawet WIcked czy Basemental Drugs.
W CAS psuje się widok, jeśli jest niezaktualizowany More Columns in CAS...
Za każdym razem, gdy wkładasz do gry (lub wyjmujesz do tej pory używane) nowe mody lub cece, (powinno się rozróżniać mody i cece czyli custom contents, bo to nie to samo, choć i jedno i drugie de facto JEST modyfikacją gry) - powinnaś wyrzucać z folderu TS4 pliki cache - a przede wszystkim localthumb.cache. Bez tego gra ma trudności z odczytaniem nowej zawartości.
Widać to szczególnie, gdy wyjmiesz z gry używaną skórkę Sima i i uruchomisz grę - na podglądzie w menu głównym SIm zrobi się czarny, sygnalizująć, że brakuje tej skórki. Gdy wyjmiesz plik localthumb.cache - Sim wróci do normalnego wyglądu, bo gra przyjmie do wiadomości, że tej skórki brak, i że zastąpiłaś ją inną skórką.
Napisz - jak ci poszlo.
P.S. Co do aktualizowania modyfikacji - powinnaś bardzo często sprawdzać (a właściwie pobrać i wymienić) wszystkie modyfikacje, których używasz. Twórcy czasami coś zmieniają, a "zapominają" o tym poinformować na swojej stronie. Tak jest np w przypadku Basemental Drugs - autor modyfikacji nic nie napisał na swojej stronie głównej, ba, nawet twierdzi, że mod jest aktualny. Tyle, że to nieprawda

Przekonałam się klikając pobierz - (bo jak wyżej napisałam, mam już taki nawyk sprawdzania wszystkiego "naocznie") - i okazało się, że modyfikacja ma zupełnie inny (nowszy) numer i datę "produkcji"

Decydując się na granie z modyfikacjami oraz cece bierzesz na siebie odpowiedzialność za sprawność gry, więc kontroluj tę sprawność np co dwa tygodnie. Sprawdzaj szczególnie te obiekty cc, które nie są jedynie dekoracją i wchodzą w interakcje z Simem - jak właśnie umywalka, łóżko, stół, krzesło, oświetlenie, wanna, lodówka, zmywarka, pralka, kuchenka etc... a także okna i drzwi,
Niektórzy twórcy cc, jak np Severinka - informuje na swojej stronie głównej o konieczności wymiany niektórych jej obiektów, jak ostatnio np o konieczności wymienienia łóżeczek dziecięcych. Simcredible należy do tej grupy "porządnych" twórców, ale może siostrzyczki (bo to jest tandem dwóch sióstr z Brazylii) nie tworzą już dla TSR i olały aktualizację swoich obiektów. Ale możesz te obiekty pobrać z ich własnej strony - tam powinny być zaktualizowane na pewno. WIdziałam twój wpis w księdze gości - one zazwyczaj szybko odpowiadają, ale jedna z nich jest dość poważnie chora, i może dlatego nie ma czasu i siły na zajmowanie się swoim kontentem na TSR