Wygląda na to, że sporo się będzie działo.
Zapowiadane są dwie potężńe aktualizacje (ach, jak ja kocham ten bałagan, który po tych aktualizacjach trzeba ogarnąć!)
Zapowiedzi tych aktualizacji brzmią dość tajemniczo -
...Ciesz się promieniami słońca pośród niezwykłej roślinności dzięki aktualizacji gry podstawowej, która pojawi się 1 lipca. Dodatkowo 19 sierpnia, w ramach kolejnej aktualizacji gry podstawowej, do gry trafią nowe opcje personalizacji skórek! Więcej informacji pojawi się w najbliższych dniach...
Wypatruj gwiazdek w lesie już 12 czerwca, kiedy to pojawi się zwiastun Czar natury Dodatek. Przyjrzyj się z bliska czarodziejskiemu światu w nowym zwiastunie rozgrywki, który ujrzy światło dzienne już 26 czerwca, a także odpowiedz na zew natury w Dodatku, którego premiera odbędzie się 10 lipca.
24 czerwca ruszy tez nowe wyzwanie - Natura wzywa czy też Zew Natury - jakkolwiek to brzmi - znów będziemy mogli wzbogacić grę o drobne elementy.
Przygotuj się na bezpłatne, ograniczone czasowo wydarzenie, które rozpocznie się 24 czerwca 2025 r. o godz. 9:00 czasu PST i zakończy się 5 sierpnia 2025 r.
Podczas wydarzenia będziesz musiał/a wybrać się na łono natury i doskonalić swoje umiejętności manualne, aby odkryć długo skrywany sekret natury.
Pewnego pamiętnego dnia, wychodząc na zewnątrz, słyszysz słaby głos. Głos jest ulotny i wkrótce znika, jakby porwał go sam wiatr.
Nadal pragniesz go usłyszeć ponownie, więc wyruszasz w podróż, aby odkryć źródło szeptów.
Twoja przygoda zostanie nagrodzona przez całe wydarzenie nowymi darmowymi przedmiotami, takimi jak Drewniany Tron, wychodek. Ta nowa toaleta poza siecią może być idealnym miejscem dla Simów, aby załatwić swoje sprawy na zewnątrz, a nawet miejscem na małą toaletową randkę!
Jak to działa?
Otwórz tryb życia z istniejącym lub nowym Domem. Twój Sim wkrótce usłyszy ledwo słyszalne szepty na wietrze, zachęcające go do spędzania czasu na świeżym powietrzu i nawiązywania kontaktu z naturą, wszystko z nadzieją na ponowne usłyszenie tajemniczego głosu.
W miarę postępów będziesz spędzać więcej czasu na świeżym powietrzu, zwiększać swoje umiejętności manualne dzięki nowym przepisom stolarskim i odkrywać tajemnice natury. Im więcej zadań ukończysz, tym więcej punktów wydarzeń i nagród zdobędziesz.
Wydarzenie potrwa łącznie sześć tygodni, z dwoma nowymi i ekscytującymi zadaniami co tydzień przez pierwsze cztery tygodnie. Ostatnie dwa tygodnie wydarzenia to okres karencji, w którym Simmersowie mogą nadrobić zaległości, kontynuować wykonywanie zadań i odbierać nagrody.
Jak wziąć udział w wydarzeniu Nature's Calling:
Upewnij się, że jesteś online. Zaloguj się na swoje konto EA.
Wejdź do gry w trybie życia, gdzie zobaczysz pierwszą parę Questów, które zaczynają się od wyskakującego okienka. W Live Mode uzyskaj dostęp do Event Screen, klikając na ikonę Event!
Zdobywaj punkty wydarzeń, wykonując zadania i cele. W miarę zdobywania punktów wydarzeń będziesz mógł odbierać nowe nagrody.
Odbierz swoje nagrody za pośrednictwem Ekranu wydarzeń w Menu głównym lub Trybie na żywo , wybierając Odbierz . Uwaga: Musisz być w Trybie na żywo , aby odebrać nagrody Consumable.
Odebrane nagrody będą dostępne w trybie budowania , Stwórz Sima , osobistym ekwipunku Twojego Sima lub ekwipunku gospodarstwa domowego.
Filtruj, aby wyświetlić nagrody za wydarzenia, używając filtra Nagrody za wydarzenia . Znajdziesz go w rozwijanym menu Specjalne w trybie Stwórz Sima i trybie budowania . Aby uzyskać więcej pomocy w odbieraniu nagród, zapoznaj się z naszym artykułem Pomocy EA.
Co tydzień będą dostępne dwa nowe Questy (zadania). Ukończ te Questy, aby zdobyć więcej Event Points i odblokować nowe nagrody!
Cele opcjonalne programu Nature's Calling
Podczas wydarzenia Nature's Calling będziesz mieć okazję zdobyć dodatkowe punkty wydarzenia poprzez opcjonalne cele .
Te opcjonalne cele wymagają posiadania pewnych pakietów rozszerzeń The Sims 4™, aby je ukończyć.
Ale nie martw się! Żaden z tych celów nie jest wymagany do ukończenia misji Nature's Calling, a wszystkie niezużywalne nagrody będą dostępne dla wszystkich Simów .
Ukończenie tych celów po prostu przyzna dodatkowe punkty wydarzenia, co pozwoli ci odblokować nagrody nieco szybciej i odebrać dodatkowe zużywalne nagrody. Te opcjonalne cele będą wyraźnie oznaczone w panelu misji.
Uwaga: Simomaniacy, którzy posiadają wyróżnione pakiety rozszerzeń, nie będą musieli wypełniać celów opcjonalnych, aby ukończyć zadania.
Jednak jeśli wszystkie wymagane cele zadania zostaną ukończone przed ukończeniem opcjonalnego celu, zadanie zostanie ukończone, a opcjonalny cel zostanie utracony wraz z powiązanymi z nim punktami wydarzeń.
Zalecamy, aby Simomaniacy najpierw priorytetowo traktowali opcjonalne cele, zanim przejdą do wymaganych celów zadania.
Pakiety rozszerzeń dostępne w wydarzeniu Nature's Calling. Opcjonalne cele obejmują:
The Sims™ 4 Psy i koty
The Sims™ 4 Śnieżna eskapada
The Sims™ 4 Ranczo
The Sims™ 4 Zakochaj się
Sorry za błędy w tłumaczeniu (tłumacz google)
https://www.ea.com/games/the-sims/the-s ... -dev-diary
Co nas czeka w najbliższym czasie
- SimDels
- Komiksomaniak
- Origin ID: Dels
Eeee.. a ja myślałem, że te super toalety bedom za darmo bez wyzwań :S
Ale to słońce i rosliny... może naprawdę szykuje się zmiana szaty graficznej. Na razie zauwazyłem nachalnie zaktualizowane Sulani czyli wzbogacone w jednym miejscu o jakies domki wiktoriańskie co mnie troche zadziwiło, zrobie fote przy okazji jesli nikt nie widział
Ale to słońce i rosliny... może naprawdę szykuje się zmiana szaty graficznej. Na razie zauwazyłem nachalnie zaktualizowane Sulani czyli wzbogacone w jednym miejscu o jakies domki wiktoriańskie co mnie troche zadziwiło, zrobie fote przy okazji jesli nikt nie widział
- Alibali
- Pisarz
- Origin ID: Aschantka
No nie widziałam... Ale może to nawiązanie do kolonialnej przeszłości wyspy
Zrób fotkę i pokaż, bo nie mam siły dziś już na nic 
Doczytałąm jeszcze w międzyczasie, że pierwsza z tych aktualizacji - ta z 1 lipca wprowadzi do gry nową roślinność.
Druga aktualka - ta z sierpnia - doda nowe możliwości edycji skóry Sima. Jeśłi tak, to będzie to potężna aktualizacja! Szykujcie miejsce na dysku!

Doczytałąm jeszcze w międzyczasie, że pierwsza z tych aktualizacji - ta z 1 lipca wprowadzi do gry nową roślinność.
Druga aktualka - ta z sierpnia - doda nowe możliwości edycji skóry Sima. Jeśłi tak, to będzie to potężna aktualizacja! Szykujcie miejsce na dysku!