To jest niezbyt rozbdowana paczka mebelków tapet i ozdób ale niesamowicie pasująca do dodatku Królewskie Dziedzictwo (ciuchów póki co nie pokazuję, skupiając się na budowaniu i dekorowaniu.
W tym mini packu mamy przede wszystkim prześliczne tapety do wnętrz (Królewskie dziedzictwo skupia się raczej na zewnętrzu) Jest to jedna tapeta ale ma mnóstwo rekolorów i wzorów, które prezentuję na fotkach.
Obfotografowałam je tak dokładnie, bo naprawdę jestem nimi zauroczona. Idealnie pasuje do nich ozdoba ścienna z Królewskiego dziedzictwa - sztukateria w kształcie girlandy.
Oświetlenie to cudny wielopiętrowy kryształowy żyrandol "pająk" oraz kinkiety - widać je na wielu fotkach więc nie robiłm osobnych zdjęć.
Oprócz tego są śliczne girlandy kwietne, przypominające te z trójki, wyprodukowane przez niezapomnianego Hiszpana z Sewilli - Lunę. Do kompletu jest delikatna, koronkowa wręcz altanka (gazebo) w wielu wersjach kolorystycznych i wzorach. Dywan widoczny na fotkach jest jeden, ale w tak różnych kszałtach i wersjach, że w zasadzie jest to dziewięć różnych dywanów. Z ozdób mamy jeszcze stylowe zasłony (kotary),a także paterę z makaronikami widoczną poniżej.
Mebelki są skromnie reprezentowane przez stolik przyścienny (półokrągły), stół do serwowania napojów, piękny rokokowy fotel oraz łóżeczko (kołyska) w romantycznym stylu.
Z elementów budowlanych zachwycają nowe wyściełane schody , piękna poręcz i pasujące ogrodzenie, a także łuki z balustradką z tym samym wzornictwem. Do kompletu są świetne kolumny, lustra oprawne w łuk ze sztukaterią naśladujące te z salonów wersalskich. Mamy też nowy kominek w wielu wzorach.
Ozdoby kwiatowe uzupełnia rokokowy wazon z różamii, kwiaty w ozdobnym gazonie i klawesyn (rodzaj dawnego fortepianu) z przepiękną kompozycją kwietną
Mini pack Sala i ubrania na bal maskowy Bridgertonów
- Alibali
- Pisarz

- Origin ID: Aschantka
Obiecałam pokazać stroje, które zawarte są w najnowszej kolekcji ubrania na bal maskowy i sala balowa lady Bridgerton.
Zacznę od strojów dla mężczyzn, bo w tej kolekcji doszły dość fajne ubranka dla naszych markizów i hrabiów
Za model posłużył mi mój najnowszy Sim - markiz Eric de la Roche
(jestem świeżo po obejrzeniu kolejnej filmowej wersji powieści Hrabia Monte Christo)
Eric prezentuje wam świetną koszulę z kamizelką. Koronkowe falbaniaste wykończenie rękawów świetnie będzie się prezentować zarówno na codzień jak i w bardziej towarzyskich spotkaniach. A owe rękawy wprost wymarzone są do widowiskowych pojedynków!. Koszula z kamielką jest w kategorii ubranie codzienne - góra.
Zrobiłam jeszcze jedną fotkę by pokazać bliżej także dół - spodnie oraz buty razem z koszulą
i bez koszuli - same spodnie w innej wersji kolorystycznej - idealne do konnej jazdy
Ubraniem codziennym w kategorii strój na całe ciało jest prezentowany poniżej mundur w kilku kolorach
Na bardziej formalne okazje mamy ubranko z kategorii na całe ciało - surdut. Jest w wielu ciekawych kolorystycznie wersjach.
Na okazję balu maskowego mój markiz przebrał się za groźnego pirata (kategoria nakrycia głowy)
Zimą markiz ma do wyboru kilka wersji surduta - z miękkiego aksamitu w kolorze pruskiego błękitu
Czy w veleganckich szarościach i gorsetowej koszuli z żabotami
Najbardziej podoba mi się zestaw w czerni - w sam raz na wykreowanie nieco mroczniejszego wizerunku
Wszystkie elementy strojów, a szczególnie detale żabotów, wiązań, fularów są niezwykle starannie wykonane
a tu mój markiz w grze - oczywiście co może robić u Alutki? - zwiedzać grobowce!
Zacznę od strojów dla mężczyzn, bo w tej kolekcji doszły dość fajne ubranka dla naszych markizów i hrabiów
Za model posłużył mi mój najnowszy Sim - markiz Eric de la Roche
Eric prezentuje wam świetną koszulę z kamizelką. Koronkowe falbaniaste wykończenie rękawów świetnie będzie się prezentować zarówno na codzień jak i w bardziej towarzyskich spotkaniach. A owe rękawy wprost wymarzone są do widowiskowych pojedynków!. Koszula z kamielką jest w kategorii ubranie codzienne - góra.
Zrobiłam jeszcze jedną fotkę by pokazać bliżej także dół - spodnie oraz buty razem z koszulą
i bez koszuli - same spodnie w innej wersji kolorystycznej - idealne do konnej jazdy
Ubraniem codziennym w kategorii strój na całe ciało jest prezentowany poniżej mundur w kilku kolorach
Na bardziej formalne okazje mamy ubranko z kategorii na całe ciało - surdut. Jest w wielu ciekawych kolorystycznie wersjach.
Na okazję balu maskowego mój markiz przebrał się za groźnego pirata (kategoria nakrycia głowy)
Zimą markiz ma do wyboru kilka wersji surduta - z miękkiego aksamitu w kolorze pruskiego błękitu
Czy w veleganckich szarościach i gorsetowej koszuli z żabotami
Najbardziej podoba mi się zestaw w czerni - w sam raz na wykreowanie nieco mroczniejszego wizerunku
Wszystkie elementy strojów, a szczególnie detale żabotów, wiązań, fularów są niezwykle starannie wykonane
a tu mój markiz w grze - oczywiście co może robić u Alutki? - zwiedzać grobowce!
Origin ID: Aschantka
- Alibali
- Pisarz

Ubranek dla damy jest tym razem znacznie mniej - "tylko" osiem sukni, za to bogato zdobionych. Tu mamy suknię w stylu rokooko.
Inna suknia - balowa, bogato zdobiona w stylu regencji a do niej doskonale pasująca maseczka
Tu mamy suknię podróżną, a do niej pasujący kapelusz
Z ozdób mamy tylko jeden naszyjnik i cztery różne nakrycia głowy, w vtym wspomniany kapelusz.
Jak przystało na bal maskowy - mamy do wyboru kilka maseczek, które pokazałam przy białej sukni na bal.
Niestety - mamy tylko jedną parę butów dla pań, wyglądają jak inkrustowane drobnymi kamykami szlachetnymi pantofle do tańca, są bardzo ładne.
Nie ma żadnych elementów makijażu ani fryzur, a szkoda, bo aż się prosi tutaj skorzystanie z pomocy choćby super zdolnego tajlandzkiego trio SClub mieszkającego we Francji - Watermelon, Lemon Leaf i MK (wiem tylko tyle, że ma na imię Melissa) SClub to skrót od Sina Club.
Choćby ta fryzurka (w wersji maxis match ma ją Rusty)

https://www.thesimsresource.com/artists/S-Club
Inna suknia - balowa, bogato zdobiona w stylu regencji a do niej doskonale pasująca maseczka
Tu mamy suknię podróżną, a do niej pasujący kapelusz
Z ozdób mamy tylko jeden naszyjnik i cztery różne nakrycia głowy, w vtym wspomniany kapelusz.
Jak przystało na bal maskowy - mamy do wyboru kilka maseczek, które pokazałam przy białej sukni na bal.
Niestety - mamy tylko jedną parę butów dla pań, wyglądają jak inkrustowane drobnymi kamykami szlachetnymi pantofle do tańca, są bardzo ładne.
Nie ma żadnych elementów makijażu ani fryzur, a szkoda, bo aż się prosi tutaj skorzystanie z pomocy choćby super zdolnego tajlandzkiego trio SClub mieszkającego we Francji - Watermelon, Lemon Leaf i MK (wiem tylko tyle, że ma na imię Melissa) SClub to skrót od Sina Club.
Choćby ta fryzurka (w wersji maxis match ma ją Rusty)

https://www.thesimsresource.com/artists/S-Club
- Alibali
- Pisarz

DOT-ka się w końcu ocknęła i dodała materiał opisujący najnowszy mini pack (dwie kolekcje tworzące xałość)
Opis tego packu pod poniższym linkiem (wyjątkowo lakoniczny opis, ale warto pooglądać fotki)
https://sims.arhn.eu/2026/05/16/bridger ... -dostepne/
Opis tego packu pod poniższym linkiem (wyjątkowo lakoniczny opis, ale warto pooglądać fotki)
https://sims.arhn.eu/2026/05/16/bridger ... -dostepne/
Kupiłam tak na pierwszy rzut oka jest cudny.. super detale, tak powinno byc zawsze. Chyba dziś nie pośpię
władczyni krainy bez uczuć...