@bobas52 @Ktosik @SimDels
Nie trzeba zaproszenia
https://answers.ea.com/t5/Game-and-Mod- ... 249#M20266
Najpierw zamykasz drzwi do pokoju nastolatka (zablokuj dla rodzicow) nie wiem czy to jest niezbedne czy nie ale na polskim forum gracz napisal ze to nalezyy zrobic, aby rodzice sie nie połapali ze zwialeś (dowcip?)
Na angielskim nic o tym nie ma
Okno na pietrze
Pod oknem nie moze byc pionowej sciany Nie mozna przejsc bezposrednio z okna na drabinę. Drabina nie moze być pod oknem ale obok okna
Droga przez okno jest - okno potem tarasik - moze byc przykryty daszkem - tarasik musi miec wysokość podlogi pokoju x którego sim wylazi -- potem drabina czy ta kratka - ziemia
Te zejscie bedzie dzialac i bez znaczenia jest czy dom ma fundamenty czy nie. Wystarczy ze drabina jest oparta o ziemię
Okno na parterze dziala troche inaczej
Takie okno na parterze dziala bez problemu o ile dom nie ma fundamentow.
Jesli masz fundamenty to pod oknem na parterze musisz dostawic tarasik. Ten tarasik( jak wyzej) musi byc wysokosci podlogi w pokoju z ktorego sim wylazi - tam nie potrzebujesz nawet drabiny ale jesli tarasik jest wysoki to potrzebujesz schodów (zasada jak z drzwiami) - jesli fundament i tym samym tarasik są baaardzo wysokie, to mozesz obok tarasiku dostawic drabine oparta oo ziemie rownolegla do okna. Ciekawejak by to dzialalo u Misoia w wiezowcu...czy drabina by sie wydluzyla az do tarasu?
@bobas52
W twoim domku musialabys przesunac te okno w prawo nad ten daszek co wystaje troche ze sciany, pod nim dostawic tarasik (nad tym wejsciem na ganek), daszek obrocic i wysunac o jedna kratke aby przykyl ten tarasik i obnizyc ten daszek na maksa. . Drabina nawet stoi tu dobrze i powinna dzialac. Mozesz spoko wywalic te dwie drabiny z lewej i zostawić tylko ta z prawej, koło schodków, ktora stoi idealnie.
EDIT
@SimDels
Widze ze wpadlismy na to równolegle bo nie zauwazylam twego posu w czacie. Ja wpadlam na to bo musialam poszukac odpowiedzi dla polskiego gracza na AHQ PL i wlazłam na angelskie AHQ