Nadchodzi wielkimi krokami - bieżące zmiany i przecieki

Pytania i ciekawostki z gry The Sims 4
Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Re: Nadchodzi wielkimi krokami - bieżące zmiany i przecieki

Post autor: Alibali » czwartek 16 mar 2023, 14:32

Tak - w mc na pewno jest ta opcja - ale póki się wszystko nie wyciszy, i nie uspokoi po tej ichniej rewolucji - to nie będę ściągała emceka. Za pomocą UI podciągam tylko paski na bieżąco. Ale to wkurzające, że to bejbi takie absorbujące jest. Nawet w realu tak nie miałam :(

Warto chwilę pokręcić się przy maluszku żeby zobaczyć jakie opcje doszły, no i jak już wyjdzie dodatek, to oblukać nowe miasto, interakcje nowe - ten system nielubienia - lubienia...

Miałam w planach do tej Grecji zbudować Oceanarium. Z tym dodatkiem mają wyjść elementy parku wodnego - więc może nawet obyłoby się bez cece? Ale dodatku nie zamierzam nabywać tak od razu. Poczekam, popatrzę... Jak nigdy dotąd :( Czegoś mnie ta przygoda z Ea App nauczyła :P

W międzyczasie pogram tym co mam. I co szczęśliwie - odzyskałam :)

Jest bardzo ciekawy mod na MTS (żeby we własnym basenie pluskały się delfiny) - i dlatego pomyślałam o tym oceanarium. Albo nawet o ZOO. Tylko jak myślę o samej instytucji ZOO w dotychczasowej formie (klatki i wybiegi) to jakoś mi tak ...nieswojo. Zawsze wtedy przychodzi mi na myśl film "Mucha" - ale ta przedwojenna wersja. Końcówka wywarła na mnie ogromne wrażenie, i na długo pozbawiła racjonalnego podejścia do wszelkiego stworzenia... W szczególności do owadów.

Awatar użytkownika
Percival159
Redaktor
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » czwartek 16 mar 2023, 16:07

Alu - "Matka jest Jedna. Ta roślinna" oraz "wyziewy Wezewiusza" są świetne! :D :D :D Obecnie czekam na ostateczną wersję modów, już po nowym dodatku i wtedy wrócę do czwórki. A w międzyczasie odkrywam na nowo trójeczkę, dziś pewnie też do niej zasiądę, jak znajdę chwilę czasu.

Niemowlaki i małe dzieci mnie nie pociągają (szybko je postarzam za pomocą modów), ale jestem ciekawa nowych interakcji w grze, interfejsu również. Z tym, że przetestuję, jak już się wszystko przewali i unormuje. A w międzyczasie pogram w trójkę.
"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia".
(J. Kaczmarski)

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » sobota 18 mar 2023, 14:46

Tak sobie teraz myślę, że może nie jest tak najgorzej z tymi dzieciaczkami - bo przecież swoje spostrzeżenia wysnułam na podstawie jedynie tego, co wniosła łata. A dodatek na pewno niesie dużo więcej możliwości i może jakieś bardziej cywylizowane zachowania maluchów. Więc się nie zrażaj :)

Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Origin ID: kreatora

Post autor: kreatora » poniedziałek 20 mar 2023, 14:45

Ja jeszcze nie dorobiłam sie malucha w grze bo mój sim dopiero sie osiedlił w Sekwoi (przystojniaczek mi wyszedł ) bez kasy i umiejetnosci no a teraz tkwie godzinami na AHQ z której WSZYSTCY cwani Championi i Hero po otrzymaniu dodatku się ulotnili nie wspominając o wolantoriuszach ktorzy jeszcze sie bonusów nie dorobili :a_angry: , gdzie skargi napływają lawinowo i choć niektore rozwiązana są znane i łatwe po prostu nie ma kto ich pisać bo na dziś jestem tam tylko ja
ORIGIN ID Kreatora Hero of Answers on EA AHQ

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » poniedziałek 20 mar 2023, 16:51

Zajrzałam wczoraj do trójkowego działu - i nadal jest ten sam problem, którego łata jak widzę nie rozwiązała - graczom znikły gry z biblioteki - i nadal nie wiadomo, dlaczego. Zarówno tym starszym jak i tym młodszym, którzy na obsłudze komputera kompletnie się nie znają. Tych drugich usprawiedliwiam, bo dzieci nie muszą się znać na zabawce - zabawka ma po poskładaniu - ewentualnie po podłączeniu do prądu - działać! I tyle!

Ci pierwsi znają się na bebechach, bibliotekach aplikacjach i programach, mając nawet systemy jak rakieta - ale co z tego, skoro EA App jest do bani, a sama EA poleciała w kulki i zmusiła graczy do zainstalowania nieprzetestowanej do końca aplikacji.

Dla mnie jest czymś kuriozalnym Elisabeth - żeby pisać na oficjalnej stronie - rozkładając bezradnie ręce - nie wiemy, kiedy zrobimy EA App pasującą do Kataliny w MAC-ach...

No kurcze - o co w tym wszystkim chodzi?

Po jakiego diabła w takim razie tak lecieli do przodu z tą EA App..

U mnie moje dodatki i store - bez żadnego kasowania folderów, o których wspomniałaś - pokazały się po zastosowaniu się do porad naszej Agusi. I mam swoje store, swoje światy i wszystkie inne skarby :) Nareszcie!

Niech EA oficjaknie napisze, że pomaga zainstalowanie Origina. Wydaje mi się (ale akurat to Agusia się zna w odróżnieniu od nas wszystkich razem wziętych) - że EA App podczas instalacji coś przy okazji usuwa wraz ze starszą wersją apki - czyli z tym nieszczęsnym Originem).

Moim zdaniem lepiej chyba by zadziałało przed przejściem na EA App - odinstalowanie najpierw samego Origina, potem wyczyszczenie rejestrów i zainstalowanie EA App.

Ale to tylko moje dywagacje - nie wiem, czy to coś by dało, i nie chcę już sprawdzać.

Awatar użytkownika
Agusiamal
Administrator
Administrator
Origin ID: agusiamal

Post autor: Agusiamal » poniedziałek 20 mar 2023, 17:41

Life by you od Paradox:

Wymagania sprzętowe:

Zrzut ekranu (3).png

Link do strony Epic:

https://store.epicgames.com/pl/p/life-by-you

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » sobota 22 kwie 2023, 22:36

Od czwartku mamy możliwość nabycia dwóch nowych kolekcji do czwórki. Jedna o nazwie Piwniczne skarby - pełna starych, połamanych gratów, zużytych mebli i dawno niemodnych sprzętów domowych, dogorywających gdzieś w zakamarkach piwnicy czy strychu, druga - znacznie ciekawsza - pozwalająca zbudować w grze szklarenkę.
Tę szklarenkę można było już dawno w grze zbudować, ale tym razem dochodzi nam kilka bardzo przydatnych elementów, w tym ładna ceglana nawierzchnia - do zastosowania nie tylko w szklarni, oraz zielone wykończenia posiadanych w grze szklanych pokryć dachowych.

Więcej i ładniej na ten temat mówi Glossygem w swoich filmikach

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » środa 31 maja 2023, 00:25

Jutro, to znaczy 01 czerwca :) dostępne będą dwie nowe kolekcje - ubraniowa (Powrót grunge'u) i o nazwie Kącik czytelniczy. Więcej tutaj:

https://www.ea.com/pl/games/the-sims/th ... the-sims-4

Kącik czytelniczy zawierał będzie szereg nowych biblioteczek, regałów oraz wygodnych sof, np takich

Obrazek

Obrazek

Natomiast Powrót grunge'u to krótko mówiąc ciuchy z odzysku - rozciągnięte swetry, sprane jeansy.

... Wykorzystując znoszone materiały, opcje warstwowego ubioru i śmiałe akcesoria, możesz tworzyć wygodne, ale stylowe alternatywne ubiory i wprowadzić nową energię do codziennych stylizacji. Niezależnie od tego, czy chodzi o starą koszulkę zespołu, czy też luźną bluzę z kapturem i wyblakłe dżinsy z lumpeksu, możesz dać tym niechlujnym stylizacjom nowe życie dzięki stylom, które pasują do każdej sylwetki....

Obrazek

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » czwartek 01 cze 2023, 21:02

Zawartość kolekcji grunge wygląda tak:

grunge.jpg

Zawartość kolekcji bibliotecznej wygląda tak:

biblioteka.jpg

Jak widać zestawy nie powalają kontentem... Spodziewałam się jakiegoś większego wyboru tych półek, by móc budować bibliotekę w różnym stylu. Jedynie jeden nowy wzór drewna na ścianę, i jeden dywanik :(
Te wygodne kanapy, o których tak trąbiono w zapowiedziach - to zaledwie sztuk dwie, wizualnie niezbyt interesujących, i do kompletu jeszcze brzydszy od nich fotel.
Zeby było "bibliotecznie" - Kilka książkowych ozdób, jedna roślina, stolik i szafka nocna, oraz dwie lampy dopełniające tego smętnego zestawu...
Pocieszeniem jest to, że półki z książkami można łatwo łączyć, ustawiając różne kombinacje.

Zestaw grunge to jak widać powyżej - dwa tatuaże na rękę, trzy sztuki biżuterii - bransoletka, kolczyki i naszyjnik. Czapka fasolka i dwie pary obuwia, okulary i paznokcie- to wszystko w temacie ozdób odzieżowych - no i oczywiście kilka sztuk tej odzieży.
Szumnie zapowiadane powyciągane swetry, podarte dżinsy - to tak naprawdę powielana wielokrotnie bluza i bluzeczka do pępka. Jedyna godna zawieszenia dla oka rzecz, to ciekawa dżinsowa kurteczka, i luźna bluzeczka, ale mam wrażenie, że też już w grze była wcześniej - mamy tylko jej bardziej oversajzowy look.. Spodnie też są ok, szczególnie te do kolana. Nie ma tego zbyt wiele, ale...ale ku mojemu zaskocxeniu - nawet podoba mi się ta kolekcja ;P

ODPOWIEDZ

Wróć do „The Sims 4”