Nadchodzi wielkimi krokami - bieżące zmiany i przecieki

Pytania i ciekawostki z gry The Sims 4
Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Re: Nadchodzi wielkimi krokami - bieżące zmiany i przecieki

Post autor: Alibali » piątek 19 lip 2024, 21:28

Dzięki @Nisełka Nisełce, która umieściła link do artykułu na stronie Gry-on-line dowiedziałam się, co nowego dojdzie nam wraz z najnowszym dodatkiem, a co mi umknęło (i pewnie wielu innym graczom).

Dojdzie nam - i to prawdopodobnie już w aktualizacji poprzedzającej dodatek - możliwość wyboru wyglądu (makijażu i akcesoriów) za jednym że tak powiem - kliknięciem! Będziemy mieć dodatkowe okno -zakładkę, w którym po wybraniu np kolczyków, będziemy mogli zdecydować, do których jeszcze strojów użyjemy wybranej biżuterii. Dotyczyć to będzie także makijażu, obuwia, akcesoriów typu rajstopy, skarpetki, nakrycia głowy czy rękawiczek.
Koniec z mozolnym "dekorowaniem" Sima przy każdym typie stroju!

Oprócz tego - tadam, taradaradam - Alutka docekała się prawdziwnych rzęs u Simów, a nie tej zwartej linii czegoś czarnego nad okiem. Rzęsy mają być także dolne! W aktualce dojdą nam dwa rodzaje i z samym dodatkiem kolejne dwa! Bumtarara!

Obrazek

Oprócz tego - Miszka trzym się - będą zaokrąglone baseny robione na takiej samej zasadzie jak zaokrąglone ściany.

Obrazek

Oprócz tego (no, ja chyba padnę od tych nowinek :P ) - w trakcie tworzenia SIma w CAS możemy od razu utworzyć z dwóch Simów parę - czyli jak drzewiej bywało w dwójce czy trójce. Do tej pory mogliśmy ustalić jedynie stopień pokrewieństwa, bycie współlokatorem lub współmałżonkiem. Teraz możemy dumnie obiweścić światu - taak, jesteśmy parą...od jakiegoś CAS-u, ale do ślubu nam nieśpieszno :P

;img]https://www.gry-online.pl/Galeria/Html/ ... 759609.jpg[/img]

Ca ły artykuł możemy przejrzeć tutaj

https://www.gry-online.pl/newsroom/the- ... ol/z929f44

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » piątek 26 lip 2024, 14:50

Tutaj mamy co nowego dojdzie nam w trybie budowania a co nowego w CAS, jeśli zdecydujemy się wysupłać te marne 179 zeta :) https://www.ea.com/games/the-sims/the-s ... nsion-pack

A tutaj Kosmo pokazuje nam nowy dodatek - CAS i trochę miasta

Nisełka
Felietonista
Origin ID: niselka

Post autor: Nisełka » wtorek 27 sie 2024, 19:11

Wypuścili jakiś zestaw TS4, który nie jest kompilacją żadnych rozszerzeń https://www.ea.com/pl/games/the-sims/th ... ily-bundle

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: SimDels
Kontakt:

Post autor: SimDels » środa 28 sie 2024, 11:18

@Nisełka jest kompilacją nowego i starszych paków związanych z życiem rodzinnym. Wypróbowałas już sobie sims4, że tak przy okazji zapytam?
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » środa 28 sie 2024, 21:26

Dokładnie tak - jak prześledzisz obiekty np z dodatku weselnego, to je w tym wielkim packu odnajdziesz. I z Razem Raźniej, i z kilku innych rozgrywek, kręcących się wokół rodzinnych relacji.
Też jestem ciekawa, czy @Nisełka kupiłaś już ten komputer. Nie żebym cię poganiała... Ale jestem ciekawa tej twojej sagi jagiellońskiej :) Gdy widzę jakąś modyfikację, ktora by się "nadała" - natychmiast myślę o tobie :02-grinning-face-smiling-eyes:
Jeśli do tej pory nie kupiłaś, to kupując - może zastanów się nad wymogami, jakie powinien spełniać komp pod tę nową symulację - InZoi - mój niestety tej nowej gry nie uciągnie... A ciekawa jestem - mimo obaw i niechęci do tak realistycznego przedstawiania symulacji życia - , jak to się będzie prezentowało. Gdyby była dostępna polska wersja językowa, to może miałabym motywację do składania kasy na nowego kompa. Angielski, ani tym bardziej koreański nie interesują mnie w tego rodzaju symulacji, która wymaga czytania menu kontekstowego.

Nisełka
Felietonista
Origin ID: niselka

Post autor: Nisełka » piątek 13 wrz 2024, 16:59

O rany, 3 października ma wyjść nowe rozszerzenie do TS4 https://www.ea.com/pl/games/the-sims/th ... -continued To tylko gra i nie ma co płakać. Ale serio czy oni nie idą bardziej w ilość, niż w jakość? I tu nawet nie chodzi o moją chęć stworzenia uniwersum z czasów Jagiełły, do czego są potrzebne nie tylko wierzchowce (vide TS4: Ranczo), ale też konie zaprzęgowe i powozy (bo - nawet kiedy miałabym nowy komp - nie mogłabym się przemóc do tego "rowerowego konia"-CC). Ale jeśli teraz wychodzi kolejne rozszerzenie i wciąż bez funkcjonalnych samochodów, czy innych pojazdów, to widzę to, jako coś nie halo. Gdyby przynajmniej w TS4: Ranczo zrobili dorożki, a w TS4: Cztery pory roku, lub TS4: Śnieżna eskapada - sanie do kuligów, to już byłoby coś. I, wracając, do mojego pomysłu, można by było na takich bazach stworzyć CC bardziej kompatybilne z grą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „The Sims 4”