Poznajcie Ebonix

Pytania i ciekawostki z gry The Sims 4
Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Poznajcie Ebonix

Post autor: Alibali » sobota 15 lut 2025, 23:37

Poznajcie Ebonix - twórczynię afroamerykańską, której prace znalazły się oficjalnie w naszej grze. Jej wypowiedź bardzo mnie wzruszyła

Obrazek

https://www.patreon.com/posts/life-updates-92509107

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Post autor: Kamelia » poniedziałek 17 lut 2025, 18:48

Jak ja nic nie ogarniam. jest tyle rzeczy do narobienia, 7 -8 lat, nie znam żadnych nowych twórców
wład­czy­ni krainy bez uczuć...

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » poniedziałek 17 lut 2025, 20:39

W ramach ogólnoświatowego - a może tylko europejskiego trendu - promuje się bardzo czarnoskórą społeczność. I dobrze - gdy pomyślę o latach dyskryminacji. Ale czasami trochę śmiesznie to wygląda - bo znamy realia ówczesne, i wiemy, że niemożliwe by było posadzić na europejskim, do tego brytyjskim tronie - czarnoskórą kobietę, a taką przedstawia się w serailu Netfliksa - Bridgertonowie.
Czwórka w ramach "ukłonu" w stronę tej społeczności zalała nas mnóstwem fryzur afro, odcieni skóry, odzieżą charakterystyczną dla np mieszkańców Czarnego Lądu. Gwoli sprawiedliwości - także dla społeczaności azjatyckiej. Do tego stopnia, że w CAS trudno znaleźć oczy, które pasowałyby do Europejczyka.
Jednak to jest nic w porównaniu z wysypem stron prowadzonych przez Azjatów i Afroamerykanów. I trzeba oddać sprawiedliwość, że w większości są to bardzo dobre strony, ze świetnymi cece. Jako zagorzała fanka i zbieracz znam mnóstwo tych stron, ale jedną z pierwszych, z której pobierałam ładne cxece - wcale nie "czarne" to była strona Ebonix. Jest ich teraz takie mnóstwo, że nie ma sensu wymieniać, ale NA PEWNO Ebonix należy do czołówki.
Zauważono to także w EA, i uhonorowano Ebonix zapraszając ją do projektowania odzieży i fryzur, które otrzymaliśmy kolejną łatą - za darmo.

Kolejnymi kreatorami, których tak uhonorowano jest Pixielady, albo Lilsimsie (która wzięła nawet udział w celebracji 25 lecia serii The Sims).
Znalazł się na tej gali także nasz Karolek czyli GlossyGem, który prowadzi stronkę DOTsim. Karolek, jak pamiętasz Kami - był {krótko) moderatorem na forum oficjalnym.

DOT-ka to jest obecnie chyba największa strona fanowska, poświęcona The Sims. I gdy tak zaczęłam szukać tych stron, to zorientowałam się, że oprócz DOT-ki i SImtopii - tak naprawdę nie ma liczących się polskich forów. Wszystko teraz przeniosło się na Youtube :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „The Sims 4”