Kolejna Wiosna!

Zobaczymy, czy coś z tego wyjdzie :19-slightly-smiling-face:
Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Kolejna Wiosna!

Post autor: Alibali » niedziela 23 mar 2025, 15:04

Szczęśliwie przetrwaliśmy jesień i zimę - w składzie nienaruszonym! Jestem taka szczęśliwa, że oto mamy znów wiosnę, że tą radością pragnę się podzielić ze wszystkimi! Słoneczko coraz śmielej zagląda do naszych okien, a na dworze robi się w końcu milutko. I nie będzie niedługo dymiło z kominów, bo na moim osiedlu domków ludzie chyba nawet oponami palą, mam wrażenie wieczorami! Cóż, pan minister (ten ze starej ekipy!) wprowadził nawet opłaty za chrust zbierany w lesie! Bocianie gniazda więc w niebezpieczeństwie!

Mam nadzieję, że boćki to przetrwają! Oby do lata!

Obrazek

Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam tekstem, ale tak mnie rozbawiła ta fotka znaleziona w necie, że postanowiłam i was rozśmieszyć. Nie wiem czy z dobrym skutkiem :P

Awatar użytkownika
Katel
Budowniczy
Budowniczy
Origin ID: Katel

Post autor: Katel » czwartek 27 mar 2025, 17:45

:a_grin2: z dobrym z dobrym :a_grin2:
U mnie też już wiosna, okna nawet umyłam u powiesiłam świeże firanki. Wiosennnie pozdrawiam Wszystkich :cat_bye:
W przerwach między budową a budową bawię się tak: https://www.wattpad.com/user/Kami-Kate

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » czwartek 27 mar 2025, 19:04

Ranyy, Katelku! Jak się cieszę, że chociaż jednej osobie na forum żart się spodobał... Bo już zastanawiałam się, czy nie za daleko wyjechałam z tym obrazkiem. Doszłam jednak do wniosku, że pora przestać być grzeczną Alą i rozrabiać nie tylko Simami w Basementalu i wickedzie :P

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » czwartek 27 mar 2025, 19:22

Oj tam, jak dla mnie żart jest spoko! :a_bravo: :a_grin2: Tylko czasem nie nadążam za postami na forum, za życiem i w ogóle! :12-smiling-face-sunglasses: :39-face-stuck-out-tongue-winking-eye: Alu, rozrabiaj ile wlezie! Popieram ideę bycia niegrzecznym!!! I jak mi coś do głowy wpadnie, to też ją zastosuję. Bo na razie nie wiem jak? :cat_angel: :cat_boss:
"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia".
(J. Kaczmarski)

Awatar użytkownika
Katel
Budowniczy
Budowniczy
Origin ID: Katel

Post autor: Katel » piątek 28 mar 2025, 10:24

Hi hi hi, Alu przyznaję się że miałam dość dlugą przerwę od simów, ale nabyłam nowy dodatek jak wyszedł i z wiosną też ruszyłam rozrabiać ze wspomnianymi modami. W sumie z z jednym bo basementala nie znam :) Mam już rozpustnego wampira i równie rozpustną jubilerko-malarkę. Dla niej rozważam nawet pobranie dodatkowego moda, pozwalającego na malowanie niegrzecznych obrazków :D Mam też wiejską babę żyjącą bez prądu (no ja to sie wybitnie ni umiem trzymać jednej rodziny), na razie grzeczną, bo zarobiona żeby z głodu nie paść, póki co bieda u niej aż piszczy. Ale jak się dziewczę w końcu odkuje... noo, będzie się działo :a_rolling:
W przerwach między budową a budową bawię się tak: https://www.wattpad.com/user/Kami-Kate

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » piątek 28 mar 2025, 11:34

@Katel - polecam Basementala. Niech się dziewczyna odkuje sadząc marychę :P Albo pędząc...hmm wino w piwniczce.
Miałam na początku mnóstwo radochy z tego, że moje Simy paliły cygara, papierosy w kilku gatunkach, w tym.. heh - simlborro, siały Cannabis indica i nie tylko... Nie wiedziałam, że marychę po zebraniu należy ususzyć... Hehehe - błędy początkującego...niegrzecznego Sima.
Moje SImy nie rozprowadzają żadnych "produktów", nie wymuszają haraczu ani nie tworzą gangów ( a można). Dilera NPC też nie ma w mojej grze, Bo to trzeba sobie ręcznie ustawiać - gra pyta na początku używania moda o te rzeczy.
Potrzebne nasiona i gotowe produkty wyświetlają się w menu stoiska z płodami rolnymi. Reszta - w trybie budowania/kupowania.
Mam naprawdę dużo zabawy z tym. Nigdy nie paliłam - a chciałam! Ćpać też nie umiem (wszystko przede mną - podobno po siedemdziesiątce można szaleć bezkarnie :P) Link do basementala masz w linkowni - do niego jest polskie tłumaczenie. Tak zresztą jak i do pozostałych niegrzecznych modów.

Teraz wypróbowuję innego moda którego plecała Perci - niech moje Simy też trochę pochorują, żeby było sprawiedliwie! Ale nie mogłabym chyba kazać im cierpieć, ani skazać np na "carcinoma mammae"

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: SimDels
Kontakt:

Post autor: SimDels » piątek 28 mar 2025, 21:33

Bidny klekotek ,rozrabia z Alutkiem aż sie kurzy :D Fajnie, że wróciłas Katelku, dzisiaj sobie troche poczytałem jedna z Twoich rzeczy o kosmitach, niesamowicie wciąga.
ALi daj jakies foty jak juz pochorujesz (i zdemoralizujesz) swoich simów :D

Obrazek
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Post autor: bobas52 » sobota 29 mar 2025, 09:32

A propos tego co napisała Alutka, że podobno po siedemdziesiątce można szaleć bezkarnie :lol:

Dwóch staruszków siedzi na ławeczce pod domem spokojnej starości, patrzą melancholijnie w przestrzeń, kiedy w pewnej chwili odzywa się jeden z nich:
- Tadziu, mam już 75 lat, jak bym się nie ruszył wszystko mnie boli i dokucza reumatyzm... Jesteś moim rówieśnikiem, powiedz, jak ty się czujesz?
- Jak nowo narodzony.
- Naprawdę? Jak nowo narodzony?
- Tak. Nie mam włosów, nie mam zębów i chyba przed sekundą zlałem się w gacie.

images.jpg

e3149987f7c3c9b85da077e4bc22bec4.jpg

Pogodnego i radosnego weekendu oraz mnóstwa dobrej zabawy Wszystkim życzę i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » sobota 29 mar 2025, 21:48

Oj. uśmiałam się Bobi! Trzeba korzystać z życia ile się da, i ...jak wynika z ostatniego dowcipu - gdzie się da! Bo sęk jest w tym, że lepiej grzeszyć, a potem żałować, niż żałować, że się nie grzeszyło!

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Post autor: bobas52 » wtorek 01 kwie 2025, 09:47

Ku przestrodze :lol:

Bez nazwy.jpg

czyżby złota alga dotknęła Windenburg.jpg
żona Cezara1.jpg

Awatar użytkownika
bobas52