Tablica codzienna

Zobaczymy, czy coś z tego wyjdzie :19-slightly-smiling-face:
Awatar użytkownika
Ktosik
Budowniczy
Budowniczy
Origin ID: KtosikG

Re: Tablica codzienna

Post autor: Ktosik » niedziela 05 kwie 2026, 00:06

Smacznej szynki i jajeczka w ten świąteczny ranek, a w koszyczku wielkanocnym samych niespodzianek!
Dużo wiosennego słonka oraz radosnych i zdrowych Świąt Wielkanocnych! :hearts/heavy-black-heart: :hearts/yellow-heart: :hearts/green-heart:
wielkanoc 1.jpg

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » niedziela 05 kwie 2026, 12:22

Ktosiku kochany, dzięki za życzenia w imieniu własnym i reszty szacownego forum! Gabisiu - fajnie, że o nas pamiętasz, ale my chcielibyśmy cię znowu! Może już sprawy poukładały się na tyle dobrze, że tu do nas zajrzysz częściej?

Kirko, tobie to tylko uszu natrzeć! Gdzie się podziewasz! Oczywiście - również dzięki za pamięć i życzenia! Tak jak i wszystkim pozostałym, ale stałym bywalcom naszego maleńkiego, własnego skrawka internetu!
Origin ID: Aschantka

Agata
Roznosiciel kawy

Post autor: Agata » piątek 24 lip 2026, 13:02

Hejka, posiadam kilka ciekawych pakietów, np.: kariera czy też mała firma oraz mody ciążowe. Czy jest możliwość zbudowania własnego szpitala położniczego? Jakie ustawienia powinnam zrobić aby takie miejsce odwiedzały konkretnie Simki w ciąży lub podejrzewające ciążę?
Za odpowiedzi z góry dziękuję 😊

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Post autor: Kamelia » piątek 24 lip 2026, 22:01

@Agata może spróbuj tutaj cos wyczytać https://www.simtopia.pl/viewtopic.php?f=122&t=6766
Post zostawię do poniedziałku byś nie szukała, potem przeniosę do innego działu.
wład­czy­ni krainy bez uczuć...

Awatar użytkownika
Percival159
Kronikarz
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » sobota 25 lip 2026, 09:59

Ten wątek, który zalinkowała @Kamelia to mój wątek o budowie szpitala z modem Private Practice od SimRealist (do The Sims 4), ale z tego co wiem, opcji położnictwa i chodzących po korytarzach ciężarnych Simek tam nie ma. To szpital do którego możemy pójść z naszym Simem na wizytę kontrolną i zrobić sobie różne badania. Porodów ten mod nie uwzględnia.

Jest jeszcze mod od PandaSama czyli Child Birth (do The Sims 4) na modyfikację porodu oraz karierę położniczą i szkołę którą trzeba skończyć żeby tę karierę zdobyć. Czyli ogólnie mówiąc, Sim najpierw kończy szkołę gdzie pierwsze lata to królicza nora, a ostatni rok to praktyki, na które chodzimy razem z Simem do szpitala i wykonujemy różne zadania związane z opieką nad ciężarnymi Simkami. Po uzyskaniu dyplomu ukończenia szkoły pracujemy jako położnik i zdobywamy kolejne stopnie kariery. I tu również możemy pójść Simem do szpitala i aktywnie zajmować się pracą.

Ten mod umożliwia również pójście z Simką do porodu, który przebiega w sposób w miarę realistyczny (jest opieka położnicza, położna sprawdza rozwarcie itp. i chyba można rodzić w wodzie) i tutaj też udajemy się na ukryta parcelę.

Ale uwaga: aktywne części moda (nie królicze nory) odbywają się na ukrytej parceli szpitalnej z dodatku "Witaj w pracy". Z tego co pamiętam, żeby ten mod działał prawidłowo trzeba odpowiednio porozstawiać sprzęt i chyba jakiś nowy sprzęt dochodzi wraz z modem (ale tego nie jestem pewna); na stronie moda jest to dokładnie opisane. Ja to zrobiłam w momencie, gdy mój Sim udał się na ukrytą parcelę na praktyki położnicze (gra sama go tam przeniosła, gdy nadszedł odpowiedni czas). Doszłam w grze do ostatniego roku szkoły (praktyki), dalej nie grałam, bo przerzuciłam się na inną rodzinę. Ukrytą parcelę szpitalną można przebudować według własnych gustów, ale nie wnikałam w temat, bo nie było mi to potrzebne.

Tu link do moda i dokładnego opisu co mod daje, oraz jak go instalować: https://www.pandasama.com/child-birth-mod/

Tylko przed instalacją moda należy sprawdzić czy mod jest zaktualizowany i zgodny z ostatnią aktualizacją The Sims 4. Zazwyczaj moderzy w miarę sprawnie aktualizują swoje mody, ale czasem trzeba na to poczekać.

@Agata nie wiem czy ten mod spełni Twoje oczekiwania, bo jeśli chcesz szpitala na normalnej parceli (nie ukrytej) i chcesz pójść tam z Simką do porodu, i widzieć inne ciężarne Simki, to ten mod takich wymogów nie spełnia. Jeśli pytasz o inną odsłonę Simsów, nie The Sims 4, to wiadomo, że również nie.
W tobie okruch jakiś
w ziemi prochu garstka
na kamieniu portret
malowany żart...

Agata
Roznosiciel kawy

Post autor: Agata » poniedziałek 27 lip 2026, 15:00

Dzięki za tak obszerną odpowiedź, wiele się rozjaśniło 😊

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tablica codzienna - coś jakby aktywność...”