Tablica codzienna

Zobaczymy, czy coś z tego wyjdzie :19-slightly-smiling-face:
Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Posty: 1858
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 13:49
Lokalizacja: Gdańsk
Origin ID: kreatora

Re: Tablica codzienna

Post autor: kreatora » środa 20 paź 2021, 01:55

@Alibali no niestety ale gra ten wygląd simów zapamietuje wybiórczo, :a_angry:
Usunelam ten plik i cholerna gra przywrociła wyglad Joy sprzed moich poprawek z tymi spieprzonymi policzkami. Bylam total wsciekła jak to odkryam,
ORIGIN ID Kreatora Champion of Answers on EA AHQ

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Posty: 2078
Rejestracja: czwartek 05 kwie 2018, 22:31
Lokalizacja: Roztocze
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » czwartek 21 paź 2021, 09:51

Czyli Elu @kreatora - ten czwórkowy localthumb.cache zachowuje się podobnie jak backup w trójce. Gdy usunęłaś backup - wszystkie posunięcia w grze były przywracanie do przedostatniego zapisu - nie ostatniego, tylko właśnie przedostatniego. Kurde. To zanim zabierzesz się za zmiany następnym razem - najpierw wywal local.thumb.cache, potem zmieniaj wygląd, zapisz, wyjdź z gry i po kolejnym wejściu - zapisz. Żeby było dwa razy zapisane z dwukrotnym wyjściem z gry. A tak w ogóle - to najlepiej by było sima po tych zmianach wyeksportować na pulpit za pomocą tray importera. Byłoby najbezpieczniej. W razie wtopy z przywróceniem sima przez krnąbrną grę z jakichś powodów do poprzedniego wyglądu - trzeba by usunąć tę gorszą wersję, włożyć do traya to, co wyeksportowałaś na pulpit w postaci spakowanego archiwum (oczywiście wrzucić te pliki po rozpakowaniu archiwum)- i voila! Piszę to tak dokładnie, choć wiem, że wiesz, że należy rozpakować - bo zdaję sobie sprawę, że sporo nowicjuszy nas czyta. A jestem świeżo po lekturze wpisów młodzieży na różnych simowych forach, i czasem ręce "opadywują". No, ale my jesteśmy w końcu starą, doświadczoną gwardią :)

Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Posty: 1858
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 13:49
Lokalizacja: Gdańsk
Origin ID: kreatora

Post autor: kreatora » czwartek 21 paź 2021, 10:23

@Alibali
Alutku mam cholerny problem z tym Importerem . Mam jego bardzo starą wersje ktora nie chce sie updajtowac, mogę wciskac updajtuj do upojenia i nic sie nie dzieje :68-pouting-face: a nie mam linku do nowszych wersji bo go gdzies ją zgubilam albo przez przypadek wywaliłam.
ORIGIN ID Kreatora Champion of Answers on EA AHQ

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Posty: 2078
Rejestracja: czwartek 05 kwie 2018, 22:31
Lokalizacja: Roztocze
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » czwartek 21 paź 2021, 23:06

Elu, ten link jest nawet u nas na simtopii - proszę :)

viewtopic.php?t=291

(naciskasz po prawej na telecharger le fichier)

a tu masz angielski przewodnik co i jak zrobić żeby np podnmienić fotkę do galerii - nie wiem czy to jeszcze działa, i czy parcela lub sim nie dostaje znaczka "zmodyfikowany":

https://luniversims.com/forums/topic/47 ... 4-gallery/

Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Posty: 1858
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 13:49
Lokalizacja: Gdańsk
Origin ID: kreatora

Post autor: kreatora » sobota 23 paź 2021, 07:50

@Alibali
Daje kluczyk i oznaczenie zmodyfikowany a wymiana wciaz dziala - wiem bo ludzie wymieniaja. Dzieki za link! ale opcja Download u mnie nie dziala - mge sobie w to klkac do upojenia - zero reakcji. teraz mi sie przypomnało dlaczego nie mam tej nowej wersji - tez mi wtedy ta opcja pobierz nie działała :56-loudly-crying-face:
ORIGIN ID Kreatora Champion of Answers on EA AHQ

Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Posty: 1858
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 13:49
Lokalizacja: Gdańsk
Origin ID: kreatora

Post autor: kreatora » niedziela 24 paź 2021, 11:59

@Kameleora
Kochana napisz cos w przywitaj sie :) i rozgość sie u nas :)
ORIGIN ID Kreatora Champion of Answers on EA AHQ

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Posty: 2078
Rejestracja: czwartek 05 kwie 2018, 22:31
Lokalizacja: Roztocze
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » sobota 30 paź 2021, 20:11

Miszka, trzymaj sie dobrze, bo spadniesz z krzesełka. JUŻ jest! Create a world do czwórki!



https://twistedmexi.com/

Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Posty: 1858
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 13:49
Lokalizacja: Gdańsk
Origin ID: kreatora

Post autor: kreatora » niedziela 31 paź 2021, 03:57

Teraz kiedy Czworka doiega końca wreszcie mamy te narzedzie. Osobiscie nie bede sie w to bawić ale chetnie pobiore swiaty stworzone przez innych. Ale nawet z tym Czworce duzo brakuje. Wprawdzie widac ze cos tam EA poprawiła w relacjach miedzy simami ale to dalej kilometry do tej głębi relacji miedzy simami jakie mielismy w Trojce juz o Dwojce nie wspominając.
Gdyby EA sie skupila na rozbudowie interakcji miedzy simami w piątce to byłaby gra genialna ale nie wierze aby to zrobili.
ORIGIN ID Kreatora Champion of Answers on EA AHQ

Awatar użytkownika
Sławek
Roznosiciel kawy
Posty: 12
Rejestracja: czwartek 10 maja 2018, 19:40

Post autor: Sławek » niedziela 31 paź 2021, 11:54

Ale, jakby nie patrzeć, to nie jest oficjalne narzędzie stworzone przez zespół Maxis, a szkoda.

Awatar użytkownika
SimsoweAnime
Felietonista
Posty: 142
Rejestracja: piątek 06 kwie 2018, 21:00
Origin ID: SimsoweAnime

Post autor: SimsoweAnime » niedziela 31 paź 2021, 12:16

Kochani moi, strasznego halloween! :85-smiling-face-horns: :cat_ooo:
pobrane.jpg
Serdecznie zapraszam na swój instagram: psychopatchangel :cat_angel: :cat_8D:

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Posty: 2362
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 10:42
Lokalizacja: miasto kamienic
Origin ID: SimDels
Kontakt:

Post autor: SimDels » niedziela 31 paź 2021, 12:19

Wow! :31-face-open-mouth: :cat_happy: cóż za wieści :)

Chyba niczego tak w tej grze nie brakowało jak edytowalności miejsc także... siok :O Tu do pobrania (nie testowałem tego jeszcze) : https://www.patreon.com/posts/tool-v2-3-2-sim-53186952
Na filmie nie widać kombinacji z parcelami więc możliwe że to głównie zabawa z elementami otoczenia poza parcelami czyli pozostawienie parceli na swoim miejscu i zmiana wszystkiego wokół, nie widać tez chyba zabawy drogami ale wszystko jak to mawiają okaże się w praniu więc pewnie warto to wypróbować no i pewno posypia nam się nowe "światy" dzięki temu narzędziu czyli gra trochę jeszcze pożyje także po premierze Piątki :)
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Posty: 1268
Rejestracja: piątek 06 kwie 2018, 19:12
Lokalizacja: Gliwice
Origin ID: bobas52

Post autor: bobas52 » środa 03 lis 2021, 10:37

Sama nie wiem czy to pokłosie wczorajszej aktualizacji, czy też pobranej parceli :shock: . W każdym bądź razie obecnie zauważyłam następujące bugi :


po aktualce3-tile.jpg

Obsługa z kawiarni wynosi talerze, a zamawiane jedzenie wystawiane jest przed kawiarnię :o

Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Posty: 1858
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 13:49
Lokalizacja: Gdańsk
Origin ID: kreatora

Post autor: kreatora » środa 03 lis 2021, 17:36

@bobas52
Sprawdzilas to moze w czystej grze bez modów? Wywaliłas z folderu gry plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze slowem cache w nazwie, a potem naprawialas gre na Origin?
Rutynowy zabieg przy wyskakującym bugu. Ewentualnie nalezyto jeszcze sprawdzic czy w nowym sejfie tez wyskoczy ten bug i czy na innej parceli caffe takie cos wyskoczy.
Dopiero jesli sie spełni te wszystkie warunki mozna zglosic bug do teamu EA. Przewaznie taki bug tp skutek nieaktualnego modu po aktualizacji , albo skopanej interakcji przez aktuializacje. albo wina parceli z Galerii - daj nazwe i link do niej .Niestety EA nie tknie tego nawet kijem jesli zgłaszający nie spełni wszystkich wymienionych wyzej warunków,
Jesli w grze bez modów, z wywalonym to co wyzej , po naprawieniu gry w nowym zapisie, na parceli Maxisa takie coś też wyskakuje to moge to zglosić do EA.
Na razie jest zero raportów o podobnym bugu na wszystkich zagranicznych forach EA wiec to raczej u Ciebie tylko taki blad

Podaj mi koniecznie te nazwe parceli i link do niej to moi przyjaciele helperzy to stestują
ORIGIN ID Kreatora Champion of Answers on EA AHQ

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Posty: 1268
Rejestracja: piątek 06 kwie 2018, 19:12
Lokalizacja: Gliwice
Origin ID: bobas52

Post autor: bobas52 » piątek 12 lis 2021, 17:40

radosnego weekendu.jpg

oraz serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowych przyjaciół :14-face-throwing-a-kiss: :14-face-throwing-a-kiss:

Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Posty: 1858
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 13:49
Lokalizacja: Gdańsk
Origin ID: kreatora

Post autor: kreatora » poniedziałek 22 lis 2021, 14:47

@SimDels
Misiu moj friend wymyslil jak zrobic działajace windy bez CC w wiezowcu XD
https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... 7BDC94C7FE?
ORIGIN ID Kreatora Champion of Answers on EA AHQ

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Posty: 2362
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 10:42
Lokalizacja: miasto kamienic
Origin ID: SimDels
Kontakt:

Post autor: SimDels » poniedziałek 22 lis 2021, 20:11

Dzięki ELu zaszczerzyłem sie radośnie ale... Edit: To DZIAŁA!!!! Niepotrzebnie klikałem w portale no i błędem jest...pozostawienie schodów bo ludzik zawsze wybiera schody a przez to nie sposób tego przetestiować, jak usunałem schody i kliknałem na piętro docelowe wtedy zadziałało ;) wystarczy wyznaczyc piętro wysiadki sima, jeden portal jest jako wejście drugi jako wyjście czyli musza być po 2 windy. Ogromne dzięki :hearts/green-heart: :hearts/green-heart: :hearts/green-heart: :hearts/green-heart: To powinno tez zadziałać z wiezowcami robionymi z fundamentów więc nie będzie cza sie gimnastykowac ze schodami :cat_lovely:
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Ktosik
Budowniczy
Budowniczy
Posty: 1235
Rejestracja: piątek 06 kwie 2018, 21:36
Origin ID: KtosikG

Post autor: Ktosik » środa 24 lis 2021, 20:34

Zapraszam do głosowania na Fotkę Października 2021 :)
https://simtopia.pl/viewtopic.php?f=45&p=16136#p16136

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tablica codzienna - coś jakby aktywność...”