Dzięki
@Kirka ,rewelacyjne info jak dla mnie choć faktycznie wygląda to trochę tak jakby twórcy tego programu chcieli to reklamować jednocześnie jako grę simsopodobna i profesjonalny program do projektowania (niby na stronie jest opcja renderowania w ładnej realistycznej grafice tego co wcześniej w edytorze wygląda kreskówkowo).
Chyba pierwszy taki przypadek (może tak to będzie kiedyś wyglądało, że załóżmy EA wypuści wersje vip simów dla architektów bez ludzikowych relacji a za to z jakimś fotorealistycznym renderingiem swoich projektów zarabiając tym samym nie tylko na graczach ale i na firmach choć dziś trudno to sobie wyobrazić).
Co do podobieństwa to wydaje się faktycznie uderzające, może kwestia korzystania z jakiegoś rodzaju "silnika" graficznego wspólnego dla obu projektów a może i tak jak podejrzewasz pan Masse testuje sobie możliwości podobne jak w Paralifes na boku pod inna nazwą. Mam nadzieje, że nie bo to by trochę pachaniało hmm.. oszustwem; no bo jedni płaciliby za vipa żeby podejrzeć to co inni pod inną nazwą (może bez rozbudowanych relacji między ludzikami) już mają na wczesnym dostępie.
Ps: ale mi namieszałaś

Teraz tak czy inaczej waham się już tylko z powodu ceny bo kreskówkowy styl (zakładając, że obiecane renderingi nie będa możliwe u mnie na kompie lub nie będą miały większego sensu) mi aż tak bardzo nie przeszkadza. Mam wrażenie, że ten styl jest jeszcze ciut prostszy od tego co pokazują filmiki z Paralives więc może to jednak nie to samo ale podobieństwo jest faktycznie uderzające.