Tablica codzienna
- bobas52
- Mistrz Humoru
- Origin ID: bobas52
Re: Tablica codzienna
Nie będąc pewna czy znajdę jutro czas na to, żeby włączyć komputer, już dziś z okazji nadchodzących uroczystość Wszystkich Świętych (1 Listopad) zostawiam swoją kartkę związaną z tymi obchodami.
Pamiętamy wszystkich, którzy na przestrzeni wspólnie spędzonych lat, towarzyszyli nam grając w symulator życia (The Sims).
Pamiętamy wszystkich, którzy na przestrzeni wspólnie spędzonych lat, towarzyszyli nam grając w symulator życia (The Sims).
- Alibali
- Pisarz
- Origin ID: Aschantka
To bardzo dobry pomysł, abyśmy zapalili symboliczny znicz pamięci dla tych wszystkich wspaniałych mlodych ludzi, czasami tylko młodych jedynie duchem, którzy bawili się z nami - lub obok nas w tę dziwną grę w Życie - a których pokonała Śmierć
- Szymona, Lulu, Jarkę, Scumumbo, Saszenkę, i wielu wielu innych...

- Alibali
- Pisarz
Moi drodzy, tak ju ż jest - Śmierć przeplata się z radością - obok Śmierci rodzi się nowe istnienie.
Nie będę miała od jutra dostępu do komputera przez najbliższe dni, więc....
Wraz z nadchodzącymi Świętami Narodzin Bożej Dzieciny życzę naszym wspaniałym forumowiczom i ich Rodzinom - wszystkiego, co najlepsze, a przede wszystkim zdrowia i pokoju!
A pod choinką wymarzonych prezentów, bo nic tak nie poprawia nastroju jak drobiazg darowany przez życzliwe serce.

Nie będę miała od jutra dostępu do komputera przez najbliższe dni, więc....
Wraz z nadchodzącymi Świętami Narodzin Bożej Dzieciny życzę naszym wspaniałym forumowiczom i ich Rodzinom - wszystkiego, co najlepsze, a przede wszystkim zdrowia i pokoju!
A pod choinką wymarzonych prezentów, bo nic tak nie poprawia nastroju jak drobiazg darowany przez życzliwe serce.
- Percival159
- Naczelny
- Origin ID: Percival159

"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia". (J. Kaczmarski)
Bezimienni, legendarni –
Drodzy Forumowicze
Życzę wszystkim zdrowych, otulonych miłością i ciepłem rodzinnym,
niosących spokój i odpoczynek,
radosnych Świąt Bożego Narodzenia.
.

Życzę wszystkim zdrowych, otulonych miłością i ciepłem rodzinnym,
niosących spokój i odpoczynek,
radosnych Świąt Bożego Narodzenia.
.
Życzenia dla wszystkich Forumowiczów

- SimDels
- Komiksomaniak
- Origin ID: SimDels
- Kontakt:
Chętnie przespałbym święta bo nareszcie jest okazja do odpoczynku zupełnie leniwego ale to także fajna okazja do wysłania odrobiny dobrej energii więc wszystkiego Dobrego Wam
Zdrowia, radości i powodzonka wszelakiego no i naturalnie góry prezentów niezaleznie od tego czy brodaty Klaus przyjedzie do Was tramwajem czy też chudzina wskoczy otworem wentylacyjnym 

- Załączniki
-
- Alibali
- Pisarz
Święta święta i... po świętach! I minął kolejny rok naszej wspólnej zabawy! Niby nic nowego, ale te simowe dzeciaki w nas - są znów o rok starsze!
Nastał nam łaskawie Rok 2025! Wszystkiego dobrego na cały rok!!!!
Nastał nam łaskawie Rok 2025! Wszystkiego dobrego na cały rok!!!!
- Alibali
- Pisarz
Kochani, nie przegapcie jutrzejszej transmisji z wydarzenia zwanego Behind The Sims. Akurat nadchodzące wydarzenie jest dość specyficzne, bo z okazji zbliżającej się 25 rodznicy gry The Sims! Nie do wiary, ale bawimy się tymi sympatycznymi ludkami już ćwierć wieku!
EA zapowiada z tej okazji sporo niespodzianek! Dowiemy się też, co planują w najbliższym czasie, może też zdradzą więcej szczegółów o Projekcie Renee.
Początek transmisji jutro tj 14 stycznia 2025r o godz 17:50
EA zapowiada z tej okazji sporo niespodzianek! Dowiemy się też, co planują w najbliższym czasie, może też zdradzą więcej szczegółów o Projekcie Renee.
Początek transmisji jutro tj 14 stycznia 2025r o godz 17:50
Ostatnio zmieniony piątek 24 sty 2025, 19:16 przez Alibali, łącznie zmieniany 2 razy.
- Alibali
- Pisarz
Przypominam o trwającej wyprzedaży dodatków (akcesoriów, pakietów, kolekcji) The Sims4 z okazji 25 lecia istnienia serii. Można uzupełnić stan posiadania sporo zaoszczędziwszy.
https://www.ea.com/pl/games/the-sims/th ... thday-sale
https://www.ea.com/pl/games/the-sims/th ... thday-sale
- Percival159
- Naczelny
Dziś EA wydało The Sims 1 i The Sims 2 w nowej wersji, kompatybilnej z Windows 10 i 11.
The Sims 2: Kolekcja Tradycyjna kosztuje 129,90 zł, The Sims: Kolekcja Tradycyjna - 89,90zł. Obie gry można zakupić również w pakiecie The Sims: 25-lecie Zestaw za 179,90 zł.
The Sims: Kolekcja Tradycyjna zawiera: grę The Sims wraz z dodatkami: The Sims: Światowe życie , The Sims: Balanga , The Sims: Randka , The Sims: Wakacje , The Sims: Zwierzaki , The Sims: Gwiazda oraz The Sims: Abrakadabra , a także The Sims 4 To były czasy Kolekcja.
The Sims 2: Kolekcja Tradycyjna zawiera: The Sims 2 oraz rozszerzenia: Na studiach, The Sims 2: Nocne Życie, The Sims 2: Własny Biznes, The Sims 2: Zwierzaki, The Sims 2: Podróże, The Sims 2: Cztery pory roku, The Sims 2: Czas wolny, The Sims 2: Osiedlowe życie, The Sims 2: Holiday Party Pack, The Sims 2: Zestaw rodzinny – akcesoria, The Sims 2: Szyk i elegancja – akcesoria, The Sims 2: Happy Holiday Stuff, The Sims 2: Impreza – akcesoria, The Sims 2: Moda z H&M – akcesoria, The Sims 2: Młodzieżowy Styl, The Sims 2: Kuchnia i łazienka WYSTRÓJ WNĘTRZ, The Sims 2: Mansion & Garden Stuff, a także The Sims 4 Powrót grunge’u Kolekcja.
https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... day-bundle
The Sims 2: Kolekcja Tradycyjna kosztuje 129,90 zł, The Sims: Kolekcja Tradycyjna - 89,90zł. Obie gry można zakupić również w pakiecie The Sims: 25-lecie Zestaw za 179,90 zł.
The Sims: Kolekcja Tradycyjna zawiera: grę The Sims wraz z dodatkami: The Sims: Światowe życie , The Sims: Balanga , The Sims: Randka , The Sims: Wakacje , The Sims: Zwierzaki , The Sims: Gwiazda oraz The Sims: Abrakadabra , a także The Sims 4 To były czasy Kolekcja.
The Sims 2: Kolekcja Tradycyjna zawiera: The Sims 2 oraz rozszerzenia: Na studiach, The Sims 2: Nocne Życie, The Sims 2: Własny Biznes, The Sims 2: Zwierzaki, The Sims 2: Podróże, The Sims 2: Cztery pory roku, The Sims 2: Czas wolny, The Sims 2: Osiedlowe życie, The Sims 2: Holiday Party Pack, The Sims 2: Zestaw rodzinny – akcesoria, The Sims 2: Szyk i elegancja – akcesoria, The Sims 2: Happy Holiday Stuff, The Sims 2: Impreza – akcesoria, The Sims 2: Moda z H&M – akcesoria, The Sims 2: Młodzieżowy Styl, The Sims 2: Kuchnia i łazienka WYSTRÓJ WNĘTRZ, The Sims 2: Mansion & Garden Stuff, a także The Sims 4 Powrót grunge’u Kolekcja.
https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... day-bundle
"Ukarani czy bezkarni –
Bezimienni, legendarni –
Bezimienni, legendarni –
- Percival159
- Naczelny
Zauważyłam, że na oficjalnym forum EA (angielskojęzycznym) pojawiły się wątki i zapytania osób, które mają problemy z uruchomieniem i graniem w nowe odsłony starszych edycji Simów na PC Windows 10 i 11 (The Sims: Kolekcja Tradycyjna i The Sims 2: Kolekcja Tradycyjna). Jeśli ktoś ma taki problem, to poniżej zamieszczam dwa przykładowe wątki z oficjalnego forum, gdzie wolontariusze EA oraz gracze dzielą się swoimi rozwiązaniami:
1. https://forums.ea.com/discussions/the-s ... g/11851156
2. https://forums.ea.com/discussions/the-s ... TE4NTA3MzA (Z tego co widzę, w tym wątku można również zgłosić swoje problemy. Jest tu też informacja, jak zgłosić swój problem bezpośrednio do EA.)
I jeszcze (poniżej) link ogólny do polskojęzycznego oficjalnego forum EA, ale póki co rzuciły mi się w oczy głównie zapytania i zgłoszenia problemów. Nie zauważyłam odpowiedzi jak sobie z nimi poradzić, ale nie wczytywałam się dokładnie we wszystkie wątki, więc mogłam coś pominąć.
https://forums.ea.com/category/the-sims-pl
Wątków o problemach z graniem w The Sims 1 i 2 jest tam (czyli na oficjalnych forach EA) więcej. Na angielskojęzycznym forum można poszperać w poszukiwaniu odpowiedzi na własne kłopoty z grą. Trudno mi powiedzieć, na ile okażą się one pomocne w przypadku konkretnych użytkowników, ale zawsze warto spróbować.
Muszę przyznać, że zastanawiam się nad kupnem jedynki i dwójki w komplecie, ewentualnie samej dwójki. Jednak - ze względu na doniesienia o awaryjności tych pakietów u niektórych graczy - raczej wstrzymam się z zakupem, mimo że są to gry, które chciałabym mieć. Zastanawia mnie, ilu użytkowników spotyka się z takimi problemami? Mam nadzieję, że procentowo nie jest ich zbyt wielu. I, że błędy zostaną naprawione...
1. https://forums.ea.com/discussions/the-s ... g/11851156
2. https://forums.ea.com/discussions/the-s ... TE4NTA3MzA (Z tego co widzę, w tym wątku można również zgłosić swoje problemy. Jest tu też informacja, jak zgłosić swój problem bezpośrednio do EA.)
I jeszcze (poniżej) link ogólny do polskojęzycznego oficjalnego forum EA, ale póki co rzuciły mi się w oczy głównie zapytania i zgłoszenia problemów. Nie zauważyłam odpowiedzi jak sobie z nimi poradzić, ale nie wczytywałam się dokładnie we wszystkie wątki, więc mogłam coś pominąć.
https://forums.ea.com/category/the-sims-pl
Wątków o problemach z graniem w The Sims 1 i 2 jest tam (czyli na oficjalnych forach EA) więcej. Na angielskojęzycznym forum można poszperać w poszukiwaniu odpowiedzi na własne kłopoty z grą. Trudno mi powiedzieć, na ile okażą się one pomocne w przypadku konkretnych użytkowników, ale zawsze warto spróbować.
Muszę przyznać, że zastanawiam się nad kupnem jedynki i dwójki w komplecie, ewentualnie samej dwójki. Jednak - ze względu na doniesienia o awaryjności tych pakietów u niektórych graczy - raczej wstrzymam się z zakupem, mimo że są to gry, które chciałabym mieć. Zastanawia mnie, ilu użytkowników spotyka się z takimi problemami? Mam nadzieję, że procentowo nie jest ich zbyt wielu. I, że błędy zostaną naprawione...
"Ukarani czy bezkarni –
Bezimienni, legendarni –
Bezimienni, legendarni –