Tablica codzienna

Zobaczymy, czy coś z tego wyjdzie :19-slightly-smiling-face:
Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Posty: 1635
Rejestracja: czwartek 05 kwie 2018, 22:31
Lokalizacja: Roztocze
Origin ID: Aschantka

Re: Tablica codzienna

Post autor: Alibali » środa 03 cze 2020, 15:04

Jeśli wam sprawi to jakieś pocieszenie, to powiem, że z chęcią bym sięzamieniła - bo u mnie nie dość że zimno i wieje, to jeszcze leje od kilku dni! Wiem, że ziemia sucha, i że to dobrze. Niech leje! Ale niech będzie ciepło!
Truskawki są u nas po 13-14zł/kg na bazarze, ale poza bazarem można kupić nawet po 10zł/kg.

Spragnionym podsyłam - proszę się częstować :)

vc.jpg

Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Posty: 1513
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 13:49
Lokalizacja: Gdańsk
Origin ID: kreatora

Post autor: kreatora » czwartek 04 cze 2020, 02:39

@Wikki
Dla Ciebie. Nie trac nadziei bo napisali zeby jeszcze nie wywalac tych sejfow
https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/C ... 30#M132777
Zdaje sie ze w niektorych sejfach przez ten patch zmienila sie numeracja slotow - na jakies dzikie liczby - dlatego to nie działa
ORIGIN ID Kreatora

Awatar użytkownika
Kirka
Felietonista
Posty: 138
Rejestracja: wtorek 14 kwie 2020, 14:54

Post autor: Kirka » piątek 05 cze 2020, 02:04

Dla zainteresowanych
Na Steamie jest obniżka gier EA od 60% nawet do 90% (np. Mirror's Edge można kupić już za 6,99 zł, a Crysis w zależności od części za 17,47 zł). Na razie nie dotyczy to gier The Sims 4. Jednak EA różne swoje gry będzie obniżała do 4 lipca 2020 r. Warto więc na Steamie codziennie śledzić tę akcję, bowiem może pojawiać się w niskich cenach wiele innych gier przez nich wydanych.

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Posty: 1908
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 10:42
Lokalizacja: miasto kamienic
Origin ID: SimDels
Kontakt:

Post autor: SimDels » piątek 05 cze 2020, 10:21

Dzięki lecę zobaczyć co tam się stało na Steamie ,faktycznie te obniżki są czasami bardzo duże choć na krótko (tym razem całkiem długo).
Przypadkiem znalazłem to się podzielę; ostatnia aktualizacja do TS4 ponoć narobiła ciekawych bugów np pożar poprzez...korzystanie z toalety, pewnie także stąd no ale oczywiście przede wszystkim z powodu błędów których doświadczył min Wikki jest już poprawka dla tej aktualki.
https://www.gry-online.pl/newsroom/the- ... ac/z31decf
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Posty: 1513
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 13:49
Lokalizacja: Gdańsk
Origin ID: kreatora

Post autor: kreatora » piątek 05 cze 2020, 14:28

Sejf @Wikki powinien dzialac po tej malutkiej wieczornej dodatkowej aktualizacji poprawkowej,
"Pozar" w toalecie to nie pozar tylko wizualne plomienie dodane przez designe w aktualce. teoretycznie ten kawalek aktualki z plomieiniami powinien zostac dodany jako element nowego dodatku Eco - plomenie widać kiedy kompostownik jest nie upgrajdowany i nie powoduja one prawdziwego pozaru - to tylko efekt wizualny ale jak to czesto w EA bywa płomienie zostaly zaaplikowane wszystkim dodatkom a nie tylko Eco dodatkowi. :cat_mwaha:
ORIGIN ID Kreatora

Awatar użytkownika
Wikki
Redaktor
Posty: 316
Rejestracja: poniedziałek 15 kwie 2019, 18:08
Origin ID: WIKKI04

Post autor: Wikki » sobota 06 cze 2020, 17:35

@kreatora dziękuję za informacje i troskę :) Pospieszyłem się jednak i zeźlony wykasowałem stary zapis, gram na nowym, chociaż gram to za dużo powiedziane. Pooglądałem tylko mapy, wypróbowałem drabinę, poustawiałem drzwi i okna, zastosowałem nowy makijaż i ... przeszła mi ochota na Simy. Teraz czekam na relacje dot. rozgrywki w nowym dodatku. Może jednak będzie tam coś ekscytującego.

Gosik
Bloger
Posty: 73
Rejestracja: piątek 11 maja 2018, 23:05
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: Gosik » sobota 13 cze 2020, 19:12

Mam pytanie czy też macie problem z mieszkaniem Tarasy Zen 702? Nie mogę wstawiać tam żadnych ścian ani ich wyburzyć, pokazuje się komunikat "Nierozwinięte do operacji", dzieje się tak tylko w tym mieszkaniu? Grę już przez origina naprawiałam i nic to nie dało

Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Posty: 1513
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 13:49
Lokalizacja: Gdańsk
Origin ID: kreatora

Post autor: kreatora » niedziela 14 cze 2020, 06:07

@Gosik
Jeśli dobrze pamietam ta parcela jest zbugowana. Ale sprawdź w innym apartamencie wchodząc w tryb budowy z widoku miasta a potem wychodząc z tej gry bez zapisu. Jeśli w innych apartamentach nie będziesz miała tego problemu, to znaczy ze jedynie ta parcela jest zepsuta, Jeśli będziesz miała problem także w innych apartamentach to znaczy, ze błąd tkwi w twoim folderze gry i trzeba będzie tego błędu poszukać i go usunąć.
ORIGIN ID Kreatora

Gosik
Bloger
Posty: 73
Rejestracja: piątek 11 maja 2018, 23:05
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: Gosik » niedziela 14 cze 2020, 13:58

Kurczę szkoda, bardzo zależy mi na tym mieszkaniu, z innymi nie ma takiego problemu. Czy jest jakakolwiek szansa, że EA naprawi ten Bug? Potrzebuje tylko dwie ściany przesunąć 😂

Awatar użytkownika
Wikki
Redaktor
Posty: 316
Rejestracja: poniedziałek 15 kwie 2019, 18:08
Origin ID: WIKKI04

Post autor: Wikki » niedziela 14 cze 2020, 14:06

@Gosik nie wiem, czy to pomoże, ale problem został zgłoszony na stronie pomocowej EA i padają tam pewne propozycje rozwiązania:
Link
https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/O ... -p/7194817

Gosik
Bloger
Posty: 73
Rejestracja: piątek 11 maja 2018, 23:05
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: Gosik » niedziela 14 cze 2020, 14:24

@Wikki Bardzo Ci dziękuję za link, podobno wystarczy usunąć schody w sąsiednim mieszkaniu, spróbuje i napiszę czy się udało, może jak ktoś ma ten sam problem to będzie miał odpowiedź tutaj

Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Posty: 1513
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 13:49
Lokalizacja: Gdańsk
Origin ID: kreatora

Post autor: kreatora » niedziela 14 cze 2020, 15:45

Dzieki @Wikki :hearts/green-heart: mnie tez ta informacja sie przyda na przyszlośc.
ORIGIN ID Kreatora

Gosik
Bloger
Posty: 73
Rejestracja: piątek 11 maja 2018, 23:05
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: Gosik » niedziela 14 cze 2020, 16:10

Tak, potwierdzam usunięcie schodów sąsiadom naprawia błąd!

Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Posty: 1513
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 13:49
Lokalizacja: Gdańsk
Origin ID: kreatora

Post autor: kreatora » wtorek 23 cze 2020, 06:13

Dzielnica Kamieniołomy po dojściu do stanu doskonałości... nawet architektura domów sie zmieniła...
03.06.2020_04-54-09.jpg
ORIGIN ID Kreatora

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Posty: 1072
Rejestracja: piątek 06 kwie 2018, 19:12
Lokalizacja: Gliwice
Origin ID: bobas52

Post autor: bobas52 » wtorek 23 cze 2020, 06:28

W tej wersji ta dzielnica wreszcie jest przyjemna dla oka. Obejrzałam już wiele filmików na temat dodatku Eco i ... spokojnie poczekam na obniżkę ceny :) . Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Posty: 1908
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 10:42
Lokalizacja: miasto kamienic
Origin ID: SimDels
Kontakt:

Post autor: SimDels » wtorek 23 cze 2020, 11:25

To jest fajne choć przyznaje, że meczy mnie juz brak wpływu (bardziej szczegółowego) na wygląd okolic w sims4. Sam zamysł jest na swój sposób ciekawy choć bardziej te tablice itd kojarzą mi sie jakby z dodatkiem "politycznym". Zamiast głosowania simy mogłyby mieć mozliwość ręcznego sprzątania smietków jak na Sulani - po jakimś czasie wpływałoby to na wygląd otoczenia podobnie jak budowle które budujemy, bez tych głosowań i wtedy jakoś bardziej by to grało moim zdaniem ale sama zmiana na tej focie rzeczywiście bardzo na plus i fajnie, że to dokumentujesz :)
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
olivkasims
Felietonista
Posty: 163
Rejestracja: czwartek 25 lip 2019, 09:24
Lokalizacja: Bydgoszcz
Origin ID: olivkasims

Post autor: olivkasims » wtorek 23 cze 2020, 11:27

No u mnie jeszcze nie jest tak pięknie .Dla porównania w mojej grze to samo miejsce co u Eli wygląda tak :03-face-with-tears-of-joy:
23.06.2020_11-21-53.jpg

Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Posty: 1513
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 13:49
Lokalizacja: Gdańsk
Origin ID: kreatora

Post autor: kreatora » wtorek 23 cze 2020, 16:06

@olivkasims Trzeba przyznac ze to dzieje sie bardzo powoli etapami. Po wprowadzeniu planu nowe Kamieniołomy co pare dni dostajemy info, ze nastepna partia miasta sie zmienila. Najwolniej zmienia sie ooczenie najblizej naszej dzialki - chyba aby gracza wkurzyć XD. Ale wciaz nie zmienia sie wyglad tej duzej działki społecznej 30x40 w Kamieniołomach. Gorzej bo cokolwiek sam tam postawisz i zmienisz przeznaczenie tej dzialki to po wyjsciu z trybu budowy do trybu gry wszystko co tam postawiłaś zniknie a stan i status tej parceli wróci do stanu pierwotnego. Stawianie tam czegokolwiek na przyklad zminiajac staus tej parceli na mieszkalny i postawienie tam domu czy zmiana statusu tej parceli w info o parceli na Ogrody spoleczne czy Targowisko mija sie z celem, bo jak nie zapiszesz tego do biblioteki tylko zapiszesz sejf z trybu zycia z tym i wyjdziesz - to jak sejf wgrasz to znow tam bedzie tylko wysypisko smieci a twoje dzielo przepadnie. Póki zapisujesz z trybu budowy jest OK ale nie da sie tego uzyc w trybie gry.
Jak masz sima na innej parceli - postawisz tam dom w trybie budowy a potem przejdziesz do trybu zycia, albo do zarzadzania rodzinami aby sima tam wprowadzic to dostaniesz info ze ta parcela nie jest parcela mieszkalna i faktycznie juz nie jest bo wyszłas z trybu budowy i tam znów jest smietnik.
ORIGIN ID Kreatora

Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Posty: 1513
Rejestracja: środa 04 kwie 2018, 13:49
Lokalizacja: Gdańsk
Origin ID: kreatora

Post autor: kreatora » piątek 26 cze 2020, 03:33

Okropnie powoli to się dzieje! Co jeden simowy tydzień zmienia się część dzielnicy, Od tyłu za domem mam już ślicznie jak widać na fotce. Choć focia nie oddaje urody tego jak to wygląda w grze, ale ulica od frontu chaty nie przebudowana i cała partia wschodniej części osiedla jeszcze w stanie nędznym. Grę zaczęłam wiosną - pora roku u mnie to 23 simowe dni i jak widać u mnie już jest jesień a wciąż remont nie skończony. Gdyby, miała włączone starzenie to sim by już "zszedł był" ze starości.
26.06.2020_02-53-05.jpg
ORIGIN ID Kreatora

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Posty: 1072
Rejestracja: piątek 06 kwie 2018, 19:12
Lokalizacja: Gliwice
Origin ID: bobas52

Post autor: bobas52 » sobota 27 cze 2020, 08:06

Wychodzi na to, że dbałość o ekologię to nie jest coś, o co należny dbać dorywczo. Nie darmo ten dodatek nosi nazwę "Życie Eko" czyli jest to styl życia, który wybieramy i z którym identyfikujemy się do końca życia. Dobrze, że w grze możemy wydłużyć sobie czas życia :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tablica codzienna - coś jakby aktywność...”