"Wisteria" z Newcrest

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

"Wisteria" z Newcrest

Post autor: bobas52 » poniedziałek 31 sie 2026, 18:56

Aby zająć czymś myśli i nie skupiać się jedynie na problemach zabrałam się za budowanie domów w nowej grze. Tym sposobem powstała w Newcrest na działce o wymiarach 30x30 "Wisteria", której wygląd może zaskakiwać z uwagi na duży taras umiejscowiony na dachu.

anigif - Wisteria.gif

Sam budynek zaaranżowany jest tradycyjnie. Parter to salon otwarty na kuchnię:

salon.jpg
kuchnia.jpg

Na piętrze mieszczą się malutka łazienka oraz pokój rodziców, pokój gościnny oraz pokój dla nastolatków:
pierwszy pokój.jpg
drugi pokój.jpg
pokój nastolatków.jpg

Z uwagi na małe rozmiary łazienki nie fotografowałam jej wyposażenia. Wspomniany taras na dachu, to miejsce do rozrywki i pracy.

drugie piętro.jpg

Ogród bez oranżerii to nie ogród, jest więc i oranżeria:

oranżeria.jpg

Na zakończenie rzuty parteru i piętra :
parter i wejście.jpg
piętro rzut.jpg

oraz mini komiks, tak mi się skojarzyło z Kargulem I Pawlakiem:

akcent.jpg

Dobrego tygodnia wszystkim życzę w zdrowiu oraz pogody ducha. Przesyłam :14-face-throwing-a-kiss: :14-face-throwing-a-kiss: :14-face-throwing-a-kiss:

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » wtorek 01 wrz 2026, 00:13

Kolejny zgrabny domeczek do twojej kolekcji. Na niewielkiej przestrzeni zmieściłaś nawet oranżerię i ciekawy w formie basen!
W domku jak zwyykle u Bobinki - czyściutko i porządnie. Żadnych tam rozstawionych garów w kuchni czy bałaganu w sypialni. Ale tu akurat troszkę mi brakuje radośniejszego akcentu na ścianach - ale zauważyłam sztalugi i panią domu pilnie wprawiającą się w niełatwej skądinąd sztuce malowania! Więc ściany zapełnią się wkrótce własnymi dziełami :)

Panna z kresów ma groźną minę, i chyba sąsiad, który wygląda mi na intelektualistę - nie znajdzie w jej oczach uznania.

Ja ułożyłam sobie w mig następujący scenariusz (historyjkę):

- A co mi tu pan będzie wmawiał, że te śmieci, które mi tu pałętają się pod nogami, to tak całkiem przypadkowo pan wrzucał! I jeszcze pewnie ma pan chrapkę na moje wiśnie! Przecież wyraźnie pan napisał, że mam je panu oddać! Za darmo? Nic z tego, ma pan za delikatrne rączki do pracy w ogrodzie, a okulary na pańskim nosie nie pozwalają sądzić, że próbuje mnie pan wziąć na swoje ładne oczy...

- A bo tego... bawiłem się onegdaj puszczaniem papierowych samolocików, i niechcący kilka z nich wiatr zawiał...
( a w myślach - bo nie powiem przecież tej zarozumiałej pannicy, że liczyłem, że w ten sposób zawrę znajomość... Nie zauważyła, że na samolocikach wypisałem jak wół - czy zechcesz mi dać... szansę! Napisałem, żeby było romantyczniej - po francusku - ma chere¹ ...)
O kurcze - faktycznie - wiatr chyba oddarł końcówkę zdania z tą szansą...

¹ po angielsku cherry to wiśnia, po francusku chere - kochana, droga... właścicielka nie zna romantycznego francuskiego, tylko praktyczny angielski :P
Origin ID: Aschantka

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: Dels

Post autor: SimDels » czwartek 03 wrz 2026, 23:55

Ostatnie piętro nadaje nonstrukcji lekkości i przywodzi na myśl skojarzenia z budynkami z południa Europy. Oprócz ciekawego tarasu z łukowym piętrem, charakterystyczne jest też przeszklone pomieszczenie na dole i także wewnątrz wygląda bardzo fajnie. Biuri mocno rozhulało się z budowlanką i widać, że już ządne tam trzy piętra ci nie straszne :12-smiling-face-sunglasses: :79-face-cowboy-hat: :12-ok-hand: Wnętrza ,co u Ciebie jest normą, są klimatyczne i pomysłowe. W salonie i kuchni fajnie łączysz tu elementy tworząc połączenie nwoczesności z jakąś przytulnością lekkiej tradycji. :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo:
Więcej moich chałupek tu na forum oraz na SDW i BSR.
Dobrej zabawy!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Fuszerki Bobi”