Ślczny klimatyczny sredniowieczny domek
Ja od razu sobie przypomniałam mój Bard cottage bo idealnie sie wpisuje też w ta architekture takze, choć ty juz miałes wiecej dodatków do wyboru i w twoim wykonaniu ta chata jest bardziej "magiczna" szczególnie gdy chodzi o wnętrza bardzo stylowe u Ciebie.
Nie tylko domek jest piekny i stylowy ale i otoczenie jest dopieszczone i urocze z tym stawem, kwiatkami, studnią i strachem na wróble.
To zdaje sie trzecia parcela z tej serii, bo byla i szlachecka zagroda i chyba zamek także o ile pamietam z Galerii

Nie wspominajac o wojownikach i damach. ktorzy u Ciebie pewnie zaludnia ten świat.
Tutaj dochodzi jeszcze brodaty alchemik, ktorego tez juz widzialam w Galerii.
Bardzo jestem ciekawa jak finalnie bedzie wygladal ten swiat - wbrew pozorom pasuje do swiata eko. bo ten okres z przed ery przemysłowej był chyba najbardziej ekologiczny

no i wytwarzanie swiec pasuje tu znakomicie

EDIT
Ja pisalalam tego posta a ty w miedzyczasie juz dodales "kregi magiczne" XD Baaardzo magiczne i nastrojowe
inspirowane chyba synnym kregiem Stonehenge i tutaj badzo to przypominajace - szczegolnie te dwa glazy z nakryte trzecim jakby brama na czwartej fotce, to jest zywcem element z tamtego slynnego kregu.
Na pewno cos w rodzaju "swietego miejsca" a jednoczesnie obserwatoruim astronomiczne bo odkryto. ze mozna tam bylo wyliczac na bazie cienia dni przesilenia wiosennego i letniego, Maly detal ze wokól kregów później odkryto mase grobow z tego samego okresu tez to w jakis sposób potwierdza, ze to była swiątynia , choc nikt nie jest pewny czy to groby ofiar zlozonych tutaj bogom czy władcow z tego okresu choc wyposazenie znalezione w tych grobach raczej wskazywaloby, ze to były groby moznych tamtego świata.
Z drugiej strony inni uczeni twierdza ze osobnik zlozony w ofiarze i "podrózujacy' do swiata bogow jako wyslannik kaplanów musial byc wposazony nieźle, a nie w szmaty. Chyba nigdy tego nie odkryja czyje sa te groby,,,

W kazym razie w jednym sa zgodni ten krag powstał okolo trzech tysiacy lat przed narodzeniem Chrystusa wiec jest rowiesnikiem najstarszych piramid i jest tez rownolegly w czasie do najwcześnego okresu powstawania imperium chinskiego i jego pierwszych mitycznych cesarzy.
Z tamtego czasu tylko te imperium chinskie przetrwalo, bo zarowno starozytni Egipcjanie, jak i inne ludy z Bliskiego Wschodu znkly w czelusciach czasów. Tak samo jak i znikly albo roztopily sie w masie najeźdciow plemiona "przedceltyckie", ktore zbudowaly ten krąg,
Choc Anglicy niechetnie o tym pamietaja i wyprawiaja obrzędy celtyckie do dzis tam w ramach "odbudywowania" swojej historii to Celtowie "lud żelaza" - wposazony w żelazna broń, gdy cala reszta latala po Europie z bronia z krzemienia ' przybyli z kontynentu - a konkretnie z terenu Niemiec po drodze podbijając część Francji XD Nastepnie na luzie podbili dzisiejszą Anglie wypierajac na pólnoc albo wybijajac do nogi budowniczych kregu Stonehenge. Ktory to krag jest teraz prawie najwietszym angielskim zabytkiem " i na pewno stuprocentowo 'celtyckim". Celtowie tez znikli w odmetach historii podbici przez nastepnych najezdźców choć udalo im sie zasiedlic Irlandie i tam przetrwać. Niemniej Anglikom blizej jakos do Celtow - przynajmniej w czasie wiec uwazaja sie za ich częściowych spadkobiercow...
Który naród nie lubi zmieniać swojej historii aby wygladać lepiej na tle reszty?