Pomimo ze Bachelorstarter odniósł sukces a Eco unmiarkowaną klape - co było do przewidzenia bo Bacelor to starter z bazy game a Eve Eco jak sama mazwa wskazuje to dodatek Eko plus Island Living - zdecydowanie wolę ten drugi. a grałam w obu i w obu w Evergreen Harbour. Jakos ten Eco lepiej pasuje do okolicy nie wspominajac o tym ze mial dwie sypialnie co mi pozwolilo na przeróbke jednej z nich na pracownie. Dzialki w Evergreen Haebour są po 4 tysiace simelonow. Sim mial wprawdze kota ale kot dodal tylko 200 simelonow - nawet na porzadną kuwete to nie wystarczało. W grze u mnie wiec ten Eco starter stracił od razu okienko nad wejsciem w dachu i troche listew na dwóch oknach. To jeden z nielicznych domów w ktorych wymienilam jedynie meble i sprzet w miare dorabiania się. Taka dygresja - była tam fajna kanapa z debug Eco i co? Jak sim sie wzbogacil, to zawiadomil mnie negatywntm nastrojnikiemi z komunikatem ze go tylek boli od niewygodnego mebla! Wymienilam mu toto na kanape w miare pasujacą do reszty z wygoda plus 4 i sie uspokoil XD
W sumie nie zmieniłam tam nic oprocz sprzetow. Sciany z Island Living mają drobny zysk środowiskowy i dlatego ich uzyłam bo pasowaly mi do podlug. W ten sposób nigdy sim nie dostał nastrojnika "znuczony" w tym domu. Wszystkie ssciany starannie dobralam i kazda w tym starterze ma albo zieloeny slad ekologoczny albo zysk środowiskowy. Praktycznie bez rzeczy z dodatku Island Living nie da sie tego zrobic. Tylko w nim sciany maja zielony slad ekologiczny - o pardon ten slad ma takze jedna jedyna OBRZYDLIWA sciana z pakietu "Ucieczka w Plener" .
Zdjecia wiec tego Eco starterka nie pokazują go jak on wygladal na poczatku - wywalilam od razu cale zielsko z debug - zmienilam dach nad ogrodem i wymienilam oraz dokupilam meble ale w sumie nie zmienił sie się specjalnie, a gra mi sie w nim super! To jest najlepszy moj starter do grania jaki kiedykolwiek wyprodukowalam. Przebija razy 10 Bachelor starter choc tamten biije go razy 10 w pobraniach i lajkach. Jesli ktos chce mec mila gre niech go wypróbuje - moge polecic go z czystym sumieniem. Na zieni w ogrodzie leza roslinki do posadzenia. OK - są doskonale ale i tak tzreba dosadzic tam czosnek i inne kwiatki ktorych tam nie ma wiec bedzie opcja ewoluuj dostepna w ogrodzie i to szybko będzie
Zaczne od dwóch zdjec Bachelor starteru - wnetrz nie pokazuje bo z Bazy game nie mozna za wiele wykrzesac,
Link do Galerii
https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... 287B923A97
Teraz Eco
Link do Galerii
https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... AC8BDFCA94
Kacik kuchenny w wymienionym sporzetem na nowy
Resta "salonu" juz z wygodna kanapą
Sypialni - tu wymienilam wyrko - w pierszej kolejnosci - i doszla mata do yogi
Pracownia - byla druga sypialnia
Lazienki nie pokazuje - wyglada fajnie ale to glownie baza game na scianach i podlodze.
Niestety z powodu tych wszystkich turbin tyl donu juuz nie wyglada za fajnie - no i jeszcze nie dosadzilam tam kosztownych kwiatkow - kasa poszla na cos innego wiec w puerwszej chwili wahnłem sie czy w ogole to pokazać - ale co mi tam i tak kocham ten domek
Eco i bachelor startery
- kreatora
- Satyryk
- Origin ID: kreatora
Eco i bachelor startery
ORIGIN ID Kreatora Hero of Answers on EA AHQ
Pierwszy domek bardzo mi sie podoba, ma ciekawie wplecione "polpietro" (nie wiem czy funkcjonalne czy tylko atrape) i utrzymany jest w ladnych kolorach. W ogole takie drewniane "bacowki" mi sie podobaja 
Drugi domek podoba mi sie juz mniej, ale ciekawie skonstruowany daszek na pewno wyroznia sie w tłumie
poza tym fajny patent z polaczeniem drewna z kamieniem w kuchni i salonie - wyglada bardzo elegancko, ale i funkcjonalnie 

Drugi domek podoba mi sie juz mniej, ale ciekawie skonstruowany daszek na pewno wyroznia sie w tłumie

- SimDels
- Komiksomaniak
- Origin ID: SimDels
- Kontakt:
Zdjęcia obejrzałem od końca więc najpierw zwróciłem uwagę na eleganckie drewniane wykończenia wnętrz w tym drugim.Lubię te obiekty tez z eko, tekstury i niektóre mebelki, świetnie to wszystko skomponowałaś, jest bardzo przytulnie, może tylko białe łóżko zamieniłbym na ciemniejszy kolor bo wstawienie takiego ucha już wyjasniłas grymaszeniem Twojego nowego lokatora
To mnie zawsze bawiło kiedy chciałem dogodzić na co ludzik reagował np machając łapoma i oznajmiając coś w stylu "zawzuzidu? Eee!?". A kiedy już wymieniłem sprzęt czy mebel okazało się że z kolei kroku dac nie potrafi bo mało miejsca "kałaszi?!" Tak sobie myślę z uśmiechem, że możnaby jakąs prześmiewczą historyjke stworzyć parafrazując simlish
Powracając na ziemię i do tematu; w sypialni zresztą nie byłabyś sobą jako twórca gdybyś nie dała lokatorowi zestawu ciekawych narzędzi i sprzętów do samowystarczalności i nawet fajnie wyglądają te sprzęty w takim eleganckim "okuciu", ciekawie to wygląda no i przedewszystkim można poszaleć
Pod daszkiem drzewa owocowe i uprawy, to jest prawdziwe samowystarczalne eko i za to wielkie brawa tymbardziej, że o dziwo to starter (jak? zapytał cicho Delsu po czym porzucił pomysł robienia startera bo gdzie mu tam do takiego poziomu ekonomicznego i jednocześnie funkcjonalnego budownictwa). Świetna praca, bryła także wygląda sympatycznie, za sprawą dachów kojarzy mi sie trochę z chatkami z filmów Fantasy i napewno będzie stanowić ciekawy akcent w zabudowie każdego miasta, przykuwając uwage ,opcjonalnie powodując cicha zazdrość lokatorów bardziej "zwyczajnych" mniej nowoczesnych w funkcjonalności starterków. Mistrzostwo.
Drugi a właściwie pierwszy jeszcze bardziej spodobał mi się z bryły. Do gry nie zaglądałem chyba rekordowo długo (dojrzewam jak zawsze co jakiś czas kiedy następuje pewien przesyt
)ale jak już wlezę to zwiedzę go także od wewnątrz.

Drugi a właściwie pierwszy jeszcze bardziej spodobał mi się z bryły. Do gry nie zaglądałem chyba rekordowo długo (dojrzewam jak zawsze co jakiś czas kiedy następuje pewien przesyt

Elu, nie ukrywam że bryła tego pierwszego startera bardziej mi się podoba, jest wyważona, ma ciekawe wstawki na elewacji i świetnie ułożone dachy, wiec w ogóle się nie dziwię, że zrobił furorę w Galerii.
Drugi Eco starter też jest uroczy z tymi zaokrąglonymi daszkami, ale ja bym go trochę zmieniła, wywaliłabym zadaszenie nad ogrodem (przynajmniej na czas wysyłki do Galerii), bo wichruje całą symetrię, a dachy trochę pomniejszyła. Ale wiem, że Ty budujesz domki grywalne i funkcjonalne, więc daszek nad roślinkami musi być, by ładnie rosły. Niezaprzeczalnym atutem tego eco domku jest niesamowicie duża powierzchnia. Jestem pewna, że każdy kto go pobierze do gry, będzie zachwycony, bo w takim starterze można grać bez końca, kupować różne rzeczy w miarę wzbogacania się rodzinki i bezproblemowo umieszczać je w pomieszczeniach. Można go również w prosty sposób rozbudować, robiąc pod tym zadaszeniem ogrodu normalną szklarnię, gdzie wstawimy sobie maszyny do wytwarzania, a druga sypialnia będzie wtedy dla rodzinki. Po za tym stworzyłaś parcelę samowystarczalną, gdzie Simy mają pod nosem staw i ogród z doskonale rozwiniętymi roślinami. Wielkie brawa Elu, gracze na pewno to docenią.

Drugi Eco starter też jest uroczy z tymi zaokrąglonymi daszkami, ale ja bym go trochę zmieniła, wywaliłabym zadaszenie nad ogrodem (przynajmniej na czas wysyłki do Galerii), bo wichruje całą symetrię, a dachy trochę pomniejszyła. Ale wiem, że Ty budujesz domki grywalne i funkcjonalne, więc daszek nad roślinkami musi być, by ładnie rosły. Niezaprzeczalnym atutem tego eco domku jest niesamowicie duża powierzchnia. Jestem pewna, że każdy kto go pobierze do gry, będzie zachwycony, bo w takim starterze można grać bez końca, kupować różne rzeczy w miarę wzbogacania się rodzinki i bezproblemowo umieszczać je w pomieszczeniach. Można go również w prosty sposób rozbudować, robiąc pod tym zadaszeniem ogrodu normalną szklarnię, gdzie wstawimy sobie maszyny do wytwarzania, a druga sypialnia będzie wtedy dla rodzinki. Po za tym stworzyłaś parcelę samowystarczalną, gdzie Simy mają pod nosem staw i ogród z doskonale rozwiniętymi roślinami. Wielkie brawa Elu, gracze na pewno to docenią.

Bardzo podoba mi się Bachelor. Jego bryła kojarzy mi się z romantycznym, przytulnym domkiem dla dwojga, a nawet dla powiększonej rodzinki. Właściwie to dom ten wygląda na duży wcale nie przypomina małego startera. Wokół mnóstwo przestrzeni do zagospodarowania, na pewno znajdzie się miejsce i na ogród, i na miejsce relaksu, i plac zabaw. Wnętrza (patrząc na zdjęcia w Galerii) też są przestronne. Idealne do umeblowania według własnego gustu gospodarzy i w miarę uzyskiwania przez nich dochodów.
Jednym słowem (raczej dwoma) - cudna praca!!!.
Domek Eco też jest ładny. Ma ciekawe zaokrąglone dachy i gdyby zmienić mu kolory elewacji lub drobne szczegóły, to idealnie mógłby "robić" za domek wróżki
Zwraca uwagę umeblowanie - gustowne, minimalistyczne, a przede wszystkim funkcjonalne. Mieszkańcy tego startera z pewnością nie muszą się martwić o wysokość rachunków, gdyż są samowystarczalni. Mają bowiem ogród z uprawami ekologicznymi,urządzenie na deszczówkę, wiatraki i panele na dachu, maszynę do wytwarzania nektaru, do robienia świec i jeszcze jakieś maszyny, których przeznaczenia nie znam. Po prostu ful wypas. Bardzo ciekawa, a przede wszystkim przemyślana praco pod katem eco.
Jednym słowem (raczej dwoma) - cudna praca!!!.
Domek Eco też jest ładny. Ma ciekawe zaokrąglone dachy i gdyby zmienić mu kolory elewacji lub drobne szczegóły, to idealnie mógłby "robić" za domek wróżki