Bobasowe metamorfozy

Pokaż swojego sima a powiemy ci kim jesteś! Gracze wszystkich odsłon The Sims łączmy się!
Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Re: Bobasowe metamorfozy

Post autor: bobas52 » środa 19 mar 2025, 11:31

W prezencie urodzinowym otrzymałam nowy hobbystyczny dodatek i z tego tytułu zagoniłam do pracy tatuażystkę Filomenę:

Filomena.gif

Ciężko pracuje we własnej malutkiej firmie zdobywając w pocie czoła umiejętności oraz poznając (w wolnych chwilach) społeczność simową. Muszę przyzna, że kilka ciuszków wpadło mi w oko od pierwszego wejrzenia :D
Nie wszystkie tatuaże są od EA niektóre co ładniejsze to dzieła innych graczy.

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » środa 19 mar 2025, 17:52

No brawo, Bobi... Zabrałaś się do dodatku galopkiem :) Filomena też zdążyła przetrząsnąć szafę i wydobyła na światło dzienne kilka całkiem udanych ciuszków 0 jak nie od EA :P

Tatuaży jeszcze nie próbowałam, i zdziwiłaś mnie, że tatuaże są od graczy. Znaczy - wgrałaś cece? Aż się zakrztusiłam przeczytawszy ten fragment.

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: SimDels
Kontakt:

Post autor: SimDels » czwartek 20 mar 2025, 20:07

Spperowa simdziewczyna :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo: i fajnie, że ma oryginalne tatuaże. Fryzurka też ekstra, bardzo mi się podoba i ciekaw jestem też jak sie prezentuje w akcji w swoim studiu :12-smiling-face-sunglasses:
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » piątek 21 mar 2025, 14:04

Przepiękny Simself i świetna tatuażystka Filomena - taka dziewczyna pełna energii i zapału do działania. Stroje u obu pań - bardzo ładne i estetyczne; fajnie je sobie można obejrzeć na gifach. :13-smiling-face-heart-shaped-eyes: :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo:
"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia".
(J. Kaczmarski)

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Post autor: Kamelia » piątek 21 mar 2025, 18:58

Piękna, odważna, artystka.. Bardzo udana. Poprosiłabym jeszcze o zbliżenie na twarz, bo ma bardzo intrygującą fryzurę. Ma taki młodzieżowy styl ale i klasę , jak np ten czarny kombinezon oraz kożuszek
wład­czy­ni krainy bez uczuć...

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru

Post autor: bobas52 » niedziela 23 mar 2025, 12:50

Spełniając prośbę Kami, zbliżenie twarzy Filomeny:

Filomena.gif

Przy okazji pragnę serdecznie podziękować za sympatyczne jej przyjęcie.

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Post autor: Kamelia » poniedziałek 24 mar 2025, 20:23

Bardzo ładna, taka klasyczna uroda. Dziękuję :)

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru

Post autor: bobas52 » niedziela 13 kwie 2025, 09:50

Już szron na głowie, już nie to zdrowie, a w sercu ciągle maj – wyśpiewali przed laty Jeremi Przybora i Jerzy Wasowski z Kabaretu Starszych ... Mimo upływu lat okazuje się, że te słowa nie straciły na wartości i nadal są aktualne (przynajmniej jak wchodzę w świat simów).

Przedstawiam Luizę Kujawa nastolatkę, która szuka swojego miejsca na ziemi.

anigif nastolatka.gif

oraz drugą czarną supermodelką po Naomi Campbell, która otworzyła pokaz Prady - Anok Yai.

Anok Yai anigif.gif

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » niedziela 13 kwie 2025, 16:54

Obie - nastolatka i Modelka bardzo fajnie ci wyszły. Przyglądając się twojej modelce pomyślałam nie o Naomi Campbell tylko o Halle Berry - bo bardzo mi ją przypomina.
Halle była bodaj pierwszą czarnoskórą aktorką, która została uhonorowana Oskarem za główną rolę. Bardzo lubię jej delikatną, kruchą urodę, i twoja modelka ma w sobie te cechy.
Nastolatka jest za to jej przewciwieństwem. To mocno stojąca na ziemi osóbka, i dość drapieżna - jak mi się wydaje. Takie mam ostatnio zdanie po "oglądzie" wyborów regionalnych miss nastolatek. Widząc te dziewczyny (nastolatki przecież!) - widzę dorosłe, drapieżne kocice. Nic nie mające wspólnego z nastolatkami, jakie kiedyś znałam :(

Lubię twoje ludziki i w ostatnim zapisie gry mam nawet dwóch twoich panów! Jednego niestety w roli czarnego charakteru, bo mocno się przymierzam do pewnej historyjki. Ale o tym w innym miejscu :P

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny

Post autor: Percival159 » poniedziałek 14 kwie 2025, 08:01

Świetne dziewczyny! :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo: Mają bardzo fajnie dopasowany styl i kolorystykę ubrań do cery, oczu, włosów i ewentualnego charakteru. Obie są bardzo ładne, choć moją uwagę bardziej przyciągnęła ta druga - może ze względu na swoją egzotyczną i delikatną urodę. Spodobała mi się jedna z sukienek, ta biała koronkowa. Ciekawe z jakiego to dodatku?
"Ukarani czy bezkarni –
Bezimienni, legendarni –
(J. Kaczmarski)

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru

Post autor: bobas52 » wtorek 15 kwie 2025, 19:50

W odpowiedzi na pytanie @Percival159 - biała koronkowa sukienka jest z dodatku "Zakochaj się" :13-smiling-face-heart-shaped-eyes:

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny

Post autor: Percival159 » wtorek 15 kwie 2025, 22:08

Dziękuję, super, bo mam ten dodatek. :D :14-face-throwing-a-kiss:
"Ukarani czy bezkarni –
Bezimienni, legendarni –
(J. Kaczmarski)

Awatar użytkownika
Dominique
Roznosiciel kawy

Post autor: Dominique » środa 16 kwie 2025, 09:18

Ładne dziewczyny. Ta biała koronkowa sukienka prześliczna. Czarnoskórna zjawiskowa, jasny styl świetnie łączy się z jej skórą.
A Filomena skradła mi serce. 🩷

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: SimDels
Kontakt:

Post autor: SimDels » środa 16 kwie 2025, 21:30

Filomena juz gra u mnie w zespole simrockowym bo jest naprawdę super i zapasowała mi do tej roli a pozostałe dwie dziewczyny równie realistyczne i charakterystyczne. Każda postac dopracowywujesz tak jakbyś naprawdę widziała jej życiorys czyli dajesz w ten proces dużo serducha i to widać także wtedy kiedy te postacie ożywają w grze.
Myśle, że każda z postaci byłaby świetna w grze ale bardzo zaintrygowała mnie Naomi Campbell, któa w tej wersji kojarzy mi się jeszcze inną panią z niemiec ,wokalistką której imienia czy pseudo niestety nie pamiętam. :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo:
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru

Post autor: bobas52 » czwartek 17 kwie 2025, 16:11

Nic tak nie cieszy człowieka jak dobrze wykonana praca, w tym konkretnym wypadku stworzenie ludzika, który podoba się nie tylko twórcy :D
Ze swej strony mogę powiedzieć, że staram się aby moje postacie były zbliżone do pierwowzorów. Czasami to się udaje, a czasami kończy się na staraniach :D

Filomena zrodziła się z potrzeby serca i jest dla mnie kimś bliskim, mimo tego że nie odzwierciedla realnej postaci... śmiało mogę powtórzyć za @Dominique że skradła moje serce.

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Post autor: Kamelia » wtorek 22 kwie 2025, 20:48

Fantastyczna dwójka choć Modelka mocniej zapadała mi w pamięć, Może to przez te jej odzież, bo naprawę bardzo dobrze wychodząc Ci te metamorfozy. Taka bardzo elegancka kobitka wyszła. Czekam aż zobaczę jak je ciastko pod wieżą Eiffla :) i koniecznie pije do tego kawę

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aleja Simowych Gwiazd”