Wakacje Poirota - rozdz.12 - ostatni

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny
Origin ID: Percival159

Re: Wakacje Poirota - rozdz.12 - ostatni

Post autor: Percival159 » czwartek 11 wrz 2025, 17:35

Alu, jestem pod wrażeniem! Świetnie przygotowana historia i super zakończenie. :a_bravo: :a_bravo: :a_bravo:
Czekam na kolejną odsłonę przygód Poirota. :)
I powiem Ci, że trochę podejrzewałam Lionela o współpracę z Redfernami, ale sama nie byłam przekonana do tych swoich podejrzeń i jak widać słusznie, bo państwo mordercy pracowali sami. Rozbawiły mnie reakcje niektórych kobiet, które bardziej interesowały się faktem, że Patrick jest przystojnym facetem, niż tym, że popełnił zbrodnię. Śliczny strój ma Christine w chwili, gdy próbuje opuścić pensjonat. Mniemam, że to cece?
"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia".
(J. Kaczmarski)

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » piątek 12 wrz 2025, 13:15

Perci - dzięki za przemiły komentarz do mojej historyjki, Cieszą mnie bardzo słowa "wsparcia" bo nbie piszęzbyt wiele, a jeszcze gorzej idzie mi z dymkami i wstawkami komiksowymi, - które rządzą się swoimi prawami.

Co do dalszych przygód Poirota - mam w planach kolejną, ale trochę to potrwa - odkłożę pisanie na długie jesienne wieczory :)

Niestety - nie jestem w stanie przejrzeć teraz moich zbioów ubrań retro (jest tego kilka dobrych gigsbajtów),ale wydaje mi się, że ubiór ten pochodzi z poniższej kolekcji Rusty (dawniej Rusty Nail)

https://www.patreon.com/posts/101293295 ... ion=425272

Na fotce jest co prawda ta sukienka w wersji w kratkę ale z boku fotki są pozostłe wersje kolorystyczne.

Obrazek

Kapelusz dobrałam z innej kolekcji Rysty - Royal.
Origin ID: Aschantka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ala Holmes na tropie”