Tablica codzienna

Zobaczymy, czy coś z tego wyjdzie :19-slightly-smiling-face:
Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: Dels

Re: Tablica codzienna

Post autor: SimDels » sobota 20 kwie 2019, 20:44

Wesołego świętowania! :)
Załączniki
bird-4091989_960_720.jpg
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Ktosik
Budowniczy
Budowniczy
Origin ID: KtosikG

Post autor: Ktosik » sobota 20 kwie 2019, 20:59

Życzę wszystkim forumowiczom wspaniałych Świat, dużo wiosennego słonka, promiennych uśmiechów na twarzy i miłego spędzenia czasu w rodzinnym gronie.
1zyczenia.jpg
Ściskam i pozdrawiam serdecznie :hearts/kiss-mark:

Awatar użytkownika
Aericia
Administrator
Administrator
Origin ID: ukyojin

Post autor: Aericia » sobota 20 kwie 2019, 21:45

:hearts/sparkling-heart: WESOŁYCH ŚWIĄT! :hearts/sparkling-heart:

A zamiast jajek będzie APOGEUM BIEDY!
wstawaj copy.jpg
Pewnie jutro albo kiedyś tam. :D
Obrazek

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak

Post autor: SimDels » sobota 20 kwie 2019, 22:25

Dla mnie juz rewelacja :D
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Pablo
Redaktor
Origin ID: pawel0674

Post autor: Pablo » poniedziałek 22 kwie 2019, 13:09

Witam wszystkich w drugi dzień świąt Wielkanocnych :)
1303752250_by_Next1201_600.jpg

Awatar użytkownika
Pablo
Redaktor

Post autor: Pablo » środa 24 kwie 2019, 11:52

Γεια σας όλους τους φίλους και φίλους από το φόρουμ και χαιρετισμούς από την Ελλάδα.
Grecja 2019.jpg

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak

Post autor: SimDels » środa 24 kwie 2019, 19:51

Udanego pobytu zatem i pozdrowienia zwrotne :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Pablo
Redaktor

Post autor: Pablo » środa 24 kwie 2019, 20:19

Dzięki Michał :)
Ale mnie pusty śmiech dziś zgarnął,podobnie jak tutaj na GF wstawiłem pozdrowienia z Grecji+fotkę. i teraz dostałem wiadomość od Kuby że skasował mój wpis bo naruszyłem regulamin forum :lol:

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » czwartek 25 kwie 2019, 15:43

Miłego pobytu Paweł. Na długo tam wybyłeś?

Awatar użytkownika
Pablo
Redaktor

Post autor: Pablo » czwartek 25 kwie 2019, 17:55

Cześć Alu :) O ile mi zdrowie pozwoli to do Polski wracam 29 września.

Awatar użytkownika
Wikki
Budowniczy
Budowniczy
Origin ID: WIKKI04

Post autor: Wikki » czwartek 25 kwie 2019, 19:28

Komu historię? komu historię?
Komu historyjkę? Komu?
Sentymentalną, tkliwą, banalną.
Taka zabawa może przydać się w domu.
historie.jpg
Dla was te tony, dla was kancony,
Panowie, Panie i miłe Panienki!
Braw mi nie trzeba, ni gwiazdy z nieba,
Chcę tylko komentarz na stronie!
("Historyjki szeptane cytatmi pisane" :)
komentarz 1.jpg
Czy wiecie z jakiej piosenki pochodzi powyższy tekst (po przeróbce oczywiście)?

Teraz już na poważnie - Moi Mili:
- czy zaproponowana przeze mnie zabawa w rozszyfrowywanie tekstów, pochodzących z różnych utworów ma rację bytu, czy też nie? Czy chcecie czytać, oglądać tego typu opowiastki?
- może w ogóle jakiś konkurs lub stały kącik np. fragment tekstu (znanego lub z własnej twórczości), a uczestnicy go zilustrują fotkami według swojego uznania? (ot, taki nowy pomysł na zabawę do ewentualnego rozważenia)
- jakieś inne sugestie?
Proszę o szczere odpowiedzi w komentarzach na stronie jak wyżej "Historyjki szeptane cytatmi pisane" (coby nie zaśmiecać Tablicy codziennej) .
Proszę o wyrażenie zdania również tych forumowiczów, którzy nie udzielają się aktywnie. Cóż Wam szkodzi coś tam "naskrobać"? (Z ilości wyświetleń widzę, że jednak sporo osób temat przeglądało).

A może Kochani członkowie forum tylko obserwujący, co się dzieje na Simtopii, pomyślcie, że jednak warto się uaktywnić, np. wysłać zdjęcie, wziąć udział w konkursach, w głosowaniu,
opowiedzieć o hobby albo pokazać coś własnego Napisać, jak Wy bawicie się w The Sims 1, 2, 3 , 4 lub w innych grach. Może macie jakieś niezłe pomysły na zabawę, na tematy, konkursy, kąciki itp.
komentarz.jpg
Odwagi! Tu nikt "nie gryzie", a im więcej pomysłów, tematów, opinii, wpisów - tym fajniejsze forum :)

Buziaczki dla wszystkich.
:hearts/kiss-mark:

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » czwartek 25 kwie 2019, 20:08

No, ja mam nawet kilka pomysłów.
Chciałam zaproponować zabawę w wyłapywanie różnych "smaczków" poszczególnych miast. Na przykład - odrzutowce na niebie w Strangeville, które zauważyła Fredra, startujące i lądujące samoloty pasażerskie w DelSol, kaczuszki na Promenadzie Magnolii, pasące się owieczki w Windenburgu, przemykającą w wodzie anakondę w Selwadoradzie, czy krokodyla, albo krążące orły nad doliną w Granitowych Kaskadach, czy kujący dziobem dzięcioł, albo przelatujące sójki. Helikopter jest też gdzieś widoczny...
Założę odpowiedni temat, aby można było wklejać takie właśnie fotki. Ale nie wiem, czy osobny na florę i faunę w naszych miastach simowych i osobno na inne ciekawostki i zjawiska (helikoptery, żaglówki, unosząca się dziwna chmura w Strangeville, czy inne temu podobne). Bardzo proszę o opinię...

Sama zauważyłam ostatnio w Strangeville przemykającego po piasku i chowającego się szybko w krzakach - grzechotnika. Widzieliście go też?

Awatar użytkownika
Aericia
Administrator
Administrator
Origin ID: ukyojin

Post autor: Aericia » czwartek 25 kwie 2019, 20:11

@Pablo przyjemnego pobytu! Długo Cię nie będzie a Grecja jest świetna latem... rozmarzyłam się...
Tylko co ze zwierzakami Twoimi? Nie będą tęsknić? To jest zawsze problem, gdy ma się żyjątka w domu. Nigdzie nie można wyjechać na dłużej.

@Wikki uważam że pomysł na konkurs świetny! Tylko pewnie @Alibali wszystko pozgaduje od razu. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » czwartek 25 kwie 2019, 20:14

No właśnie sama się zastanawiałam, czy pisać rozwiązania. Więc odczekałam trochę, BY DAĆ WAM SZANSĘ! Ale że nikt nic nie pisał.... :a_grin3:

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak

Post autor: SimDels » czwartek 25 kwie 2019, 21:00

Bardzo fajny pomysł @Wikki chyba najbardziej widziałbym to w formie włąśnie obrazowania przez innych tekstu ,który napiszesz. Nie jestem dobry z zapamiętywania tekstów (totez zatez @Alibali zlituj...) ale to byłoby cos więcej niż zgadywanie ,poprostu interpretacja i w ten sposób każdy potencjalnie mógłby ułozyć tak naprawde nieco inna historyjke z obrazków (powiedz jeszcze czy można dla uroizmaicenia opcjonalnie zrobic czasem jakis dymek z tekstem do obrazka). Czyli Twój tekst jako inspiracja historyjki.
Poza tym (to inna rzecz więc to oddzielam jako inszy pomysł juz zrealizowany w sumie przez Ciebie) ta już istniejąca formuła jaka zaproponowałes czyli Twoja historja w której odgadujemy uzyte teksty tez oczywiście jak najbardziej więc działaj ze wszystkim co masz ochote zrealizować.
No i popieram 4 łapami; forumowicze, którzy chowają się w skorupkach niechaj wyjdą z własnymi pomysłami :) Taki apel zawsze w cenie
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Pablo
Redaktor

Post autor: Pablo » piątek 26 kwie 2019, 11:50

Witajcie mili forumowicze :
@Aericia - piesa jest ze mną w Grecji,a w domu został tylko koteła.

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak

Post autor: SimDels » piątek 26 kwie 2019, 22:41

Mam pomysł na taką zabawę - pomysł polega na wspólnej zabudowie jednego z miast w The Sims 4.
Finalnie na naszym forum zostanie udostępniony plik z zapisem gry czyli z całym miastem, wszystkimi parcelami i mieszkańcami :)

Temat dałbym w wyzwaniach choć bardziej byłaby to zabawa niz konkurs.
A teraz prośba do Was byśmy wszyscy ustalili jakie miasto przebudowac na Simtopię :shock:
Moja propozycja to Newcrest lub Wierzbowa Zatoczka ewentualnie pustynia z podstawki oraz mozliwość wykorzystania zawartości dodatkowej z pakietów rozgrywki czy dodatków ale bez CC (dla przejrzystości).

Propozycja podziału ról mogłaby wyglądać tak; na mapie danego miasta parcele będa ponumerowane. W komentarzu każdy chętny dopisze jaki numer wybiera (a zatem zasada "kto pierwszy ten "lepszy" będzie miała tu jakies zastosowanie bo im później dasz znać tym mniej parcel będzie do wyboru.

Dajcie znac czy lepsze będzie newcrest, zatoczka czy pustynia z podstawki :)

Kiedy to ustalimy wtedy przygotuję mape z ponumerowanymi parcelami.
Możliwe będą także wspólne prace duetów tzn jeśli ktos będzie chciał stworzyć nieumeblowany budynek wspólnie z kims kto go urządzi wtedy 2 osoby będa mogły wykazac się we wspólnej pracy na jednej parceli co spowoduje, że zabawa wyeksponuje także naszych zdolnych architektów wnętrz
:)

Na mapie mogę zaznaczyc domyślnie gdzie będzie bar, gdzie biblioteka lub jeszcze coś (najlepiej funkcjie z podstawy gry) tak by nasze wspólne miasto tętniło życiem posiadając także swoje małe komercyjne centrum tak więc jeśli ktoś wolałby zbudować bar niż dom to także będzie sie mógł wykazać :)
Z uwagi na ograniczona liczbbę parceli w danym otoczeniu proponuje tez rezygnacje z parku ale nie wiem czy tio dobry pomysł.
Dajcie znac co o tym myslicie i jakie miasto wybrac (jesli taka zabawa wydała Wam się sensowna).

Ps: możnaby także dołożyć oddzielna możliwośc tworzenia rodzin/singli simowych dla tych co wola tworzyc ludziki i tu także na podobnej zasadzie wybierac spośród ponumerowanych parceli kto gdzie będzie mieszkał, moga to być także nasze awki czy uslubione postacie z rozgrywki. Ten etap zasiedlania ludzikami nastąpiłby juz po zabudowaniu miasta budynkami.
Załączniki
cityscape-303406_960_720.jpg
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
kreatora
Satyryk
Satyryk
Origin ID: kreatora

Post autor: kreatora » sobota 27 kwie 2019, 09:03

Pomysl bardzo fajny :) Tylko tyle ze kazdy z nas preferuje rozne style wiec efekt koncowy moze byc szokujacy. Wiec albo z gory wyznaczysz pewne czesci parcel pod "dany styl" czyli jak chcecie budowac tutaj to bedzie to te trzy parcele obok siebie - to sredniowievzne , a tamte z kolei to modern.
Nie rezygnuj tez z parku! Dzialek na przykład w New Crest jest wiecej niz architekfów na naszym forum. Zreszta kto powiedzial ze to ma wygladac jak park - dostawi sie szachy z boku i bedzie oficjalnie "park" a z wygladu - kosciółek. Co to za miasto bez kosciola! Ja osobiscie proponuje New Crest bo dzialek tam jest chyba najwiecej.
ORIGIN ID Kreatora Hero of Answers on EA AHQ

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak

Post autor: SimDels » sobota 27 kwie 2019, 10:13

Sprawdziłem teraz: WIerzbowa Zatoka i Oaza mają po 21 parcel a Newcrest tylko 15 więc może wiezrbowa lub zatoka. Bardziej podoba się Wam oaza pustynna czyli wierzobwa wioseczka?
czy jednak wystarczy Newcrest? Wybierzmy wtedy przygotuje reszte :) Na mapie zaznacze domyśle lokalizacje ,faktycznie świątynia byc musi więc ta zabawa będzie troche jak "przetarg" z przymrużeniem oka oczywiście na zabudowe miasta.
Jak ktos (jak ja) będzie miał ochote tylko bardziej pobudowac bez meblowania lub tylko pomeblowac to możeby dawac pacele robone wspólnie w duetach tak by każdy mógł zostawć w mieście cos po sobie a na koniec zasiedlimy ludzikami. To może być taka pamiątka wspólnej zabawy w tej grze przy okazji :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz

Post autor: Alibali » sobota 27 kwie 2019, 11:49

Mnie bardziej się podoba Wierzbowa. Nigdy nie chcialo mi sięzabrać porządnie za jej przebudowę, a już szczególnie wszystkie parcele komunalne wołają o pomstę do nieba. Ale niestety - z upływem tygodni będę miała czasu coraz mniej, aż do zupełnego zaniku aktywności w lipcu i sierpniu (wakacje, wnuczęta i te rzeczy)... Więc pomyśl Michał nad terminem.

A ja chciałam podzielić się filmikiem, który wynalazł mój syn. Chciałabym wam palcem pokazać - o tu tu - tu jest stąd o rzut beretem do mojego rodzinnego domu. A tu to jest ten słynny Hotel Monopol, w którym przed wojną rezydował Hitler (aż mu balkon dobudowano specjalnie, bo zamierzał przemawiać do tłumów, ale w końcu nie przemówił :P ) Mieszkał tam podczas swojego pobytu na Kongresie Intelektualistów Pablo Picasso... A tam to jest słynna rzeźba - instalacja - Pociąg do Nieba... I słynny wrocławski dworzec, na którym zginął Zbigniew Cybulski... Przepiękne secesyjne perony z przeszklonymi dachami... Nie ma takiego drugiego dworca w Polsce. Jest natomiast równie piękny - w Glasgow... I słynna fontanna Nagiego Szermierza, którego co roku na wiosnę szorują studentki, nie muszę dodawać, gdzie go szorują najbardziej :) ... Był jakiś durnowaty pomysł podobno, by Szermierza odziać!
Dość gadania - oto filmik

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tablica codzienna - coś jakby aktywność...”