Kwietniowe nowinki o Paralives z Twittera.
Przede wszystkim ważna wiadomość - do zespołu wkrótce dołączy animator i programista.
Ponadto Roxana oświadczyła:
- wsparcie dla trans, nb parafolków jest potwierdzone;
- skóra, włosy i oczy będą miały koła kolorów;
- są prowadzone prace nad fizyką włosów (ich poruszaniem się);
- wciąż przeprowadzane są testy, czy wykonalne są suwaki wysokości;
- ogólnie parafolki będzie można bardzo dostosowywać do własnych potrzeb;
Na pytania zainteresowanych odpowiadały Roxana i Lee:
- Zastanawiałem się, czy w Paralives będzie możliwa wielozadaniowość? Lubisz oglądać telewizję, jeść i rozmawiać jednocześnie z rodzeństwem?
Odp. Właśnie do tego dążymy!
- Czy w grze będą sporty?
Odp. Tak!
- Zastanawiałem się, czy nastolatki doświadczyłyby zmian hormonalnych w Paralives. Rozumiem, że menstruacja to trudny temat. Ale co powiesz na trądzik, przyrost masy ciała, wzrost klatki piersiowej?
Odp. Prawdopodobnie będziemy mieć jakieś „zdarzenie” dojrzewania, ale szczegóły będą zależeć od naszych kolejnych prac.
- Czy możemy spodziewać się zobaczenia Parafolków do czerwca? Nie potrzebuję, żebyś powiedział „Tak, na pewno!”, Ale przynajmniej „Prawdopodobnie” sprawiłoby mi radość i ulgę.
Odp. Nie mogę powiedzieć dokładnie, kiedy, ale rzeczywiście zbliżamy się do ich ujawnienia.
- Czy będą drabiny prowadzące na drugie piętro domu? Jeśli chcesz zbudować naprawdę mały dom (lub strych), ale nie chcesz na przykład korzystać z dużych schodów.
Odp. Tak. Raczej tak.
- Czy w grze będą urządzenia kuchenne takie jak miksery i tostery? A jak będzie wyglądał aspekt jedzenia? Czy nastąpiłaby utrata / zwiększenie masy ciała w zależności od jedzenia, które jedzą parafolki?
Odp. Tak sobie wyobrażam, choć jest jeszcze za wcześnie, aby powiedzieć, na ile urządzenia będą funkcjonalne. To samo dotyczy rzeczywistego przygotowania żywności. Przyrost i utrata masy ciała prawdopodobnie będą.
- Zastanawiam się nad kilkoma pytaniami.
1. Czy będą zaburzenia osobowości?
2. Dlaczego nie planuje się modyfikacji skryptów?
3. Czy będę w stanie wpływać na płeć / czy będą to trojaczki itp?
Odp.
1. Nie, ale zastanawiamy się nad systemem, w którym możesz wybrać symptomy i wyzwania, jakich doświadcza twój parafolk.
2. Obsługa modów skryptowych wymagałaby dużo dodatkowej pracy, którą wolelibyśmy włożyć w tworzenie własnych dostępnych, potężnych narzędzi do modowania.
3. Jest za wcześnie, aby o tym powiedzieć.
- Chciałem wiedzieć, czy możemy kontrolować zwierzęta, wpływać na ich czynności, na oddziaływanie na inne zwierzęta?
Odp. Musimy jeszcze zdecydować, czy zwierzęta będą domyślnie kontrolowane, ale chcemy, aby ich potrzeby i tym podobne były widoczne.
- Czy Paralives będą obejmować sporty jeździeckie, takie jak skoki przez przeszkody lub wyścigi? Jako szalona końska dziewczyna, która nie może posiadać koni, chciałbym mieć wiele zajęć z końmi, takich jak pokazy, treningi, opieka nad nimi, a może nawet hodowla?
Odp. Jest za wcześnie, aby o wszystkim powiedzieć, ale wyobrażam sobie, że rozmnażanie koni będzie możliwe.
- Głupie pytanie, czy w grze będą piwnice? W jaki sposób utrzymywać Parafolka na dole, aby zarabiał dla nas pieniądze? Czy teleportują się, jeśli opuścimy dom?
Odp. Będziesz mógł zbudować piwnicę i uwięzić tam ludzi

Musimy jednak opracować precyzyjną mechanikę gospodarstw domowych i zarabiania pieniędzy, zanim będę mógła odpowiedzieć na resztę pytań.
- Czy w grze będą choroby? Jak gorączka, grypa, przeziębienie lub ekstremalne rzeczy, takie jak rak, cukrzyca i złamane / skręcone kości? Jeśli tak, czy będziemy w stanie to wyłączyć?
Odp. Być może będzie opcja wyłączenia. Jednak choroby „lekkie”, takie jak przeziębienia, są znacznie bardziej prawdopodobne niż poważne, takie jak rak.
- Kiedy umiera parafolk, co się z nimi stanie? Czy gra będzie miały swoją własną wersję ponurego żniwiarza, jak w simach, czy też zostanie wezwana karetka i juz?
Odp. Nie zdecydowaliśmy się jeszcze ostatecznie, choć nie pójdziemy w kierunku Ponurego Żniwiarza, ponieważ byłby zbyt podobny do Simów. Czy wszyscy wolelibyście „nadprzyrodzone” wydarzenie śmierci, czy coś realistycznego?
- Czy parafolki będą miały przerażający uśmiech i przesadnie smutną twarz jak simowie? Czy ich mimika (różniąca się w zależności od osobowości) będzie bardziej realistyczna? Coś, czego absolutnie nienawidzę w TS, to ich okropne miny.
Odp. Nie ograniczamy się do sposobu, w jaki Sims 4 robi rzeczy. Mamy nadzieję, że animacje będą bardziej przyjazne.
- Czy w grze podstawowej będą plaże i wyspy? I czy będą w stanie współdziałać?
Odp. Plaże powinny być czymś podstawowym w grze podstawowej, choć nie mogę jeszcze komentować reszty.
- 1. Czy będą jakieś domy / schroniska, które możesz odwiedzić i zobaczyć, jakie dziecko / zwierzę chcesz adoptować?
2. Czy porody domowe będą opcją jak w wannie, na łóżku itp.?
Odp.
1. Naprawdę chcę, aby w grze zaimplementowano schronienia, głównie dlatego, że chcę zwrócić uwagę na ten temat, nie mogę jeszcze niczego potwierdzić, ale myślę, że byłoby naprawdę miło. Nie można jednak tego zdecydowanie potwierdzić.
2. Nie wiemy jeszcze!
- Czy będą takie sytuacje jak mówienie partnerowi, że zamierza zostać ojcem. Czy będzie możliwość zabranie dziecka pierwszego dnia w szkole. Czy pojawią się goście, którym naprawdę zależy na ślubie?
Odp. To miałoby sens i naprawdę mamy nadzieję, że dodamy takie rzeczy, aby świat i ludzie poczuli się żywi.
- Czy możemy stworzyć własne miasto, na przykład jak w The Sims 2?
Odp. Po premierze udostępnimy narzędzie do budowania świata / miasta
- Czy zastanawiałaś się, jaki rodzaj treści (poza nadprzyrodzonymi) planujesz dodać w dodatkach i co w bezpłatnych aktualizacjach?
Odp. Tak. Ogólnie rzecz biorąc, DLC koncentrowałyby się na rzeczach, które dodają nowy wymiar rozgrywce, podczas gdy darmowe aktualizacje obejmowałyby dodatki do „codziennej” pętli gry.
I to byłoby na razie na tyle