autor: kreatora » środa 16 wrz 2020, 01:25
Znając EA to będzie stary "dobry" Origin ze zmienioną nazwą. Czyli opakowaniem. Origin jest okryty niesławą wśród graczy jako jedna z najgorzej funkcjonujących platform gier. I nie dotyczy to wcale Simsów. Dotyczy to wszystkich gier EA . Bo aby grać w cokolwiek wydanego przez EA trzeba się na ta platformę zalogować.
I tu zaczynają się problemy - albo się po kolejnej aktualizacji na Origin zalogować nie da, albo znikają gry w bibliotece, bo Origin nagle oślepł i ich nie widzi , albo na przykład aby w ogóle grać trzeba wyłączyć Origin w grze. Dopóki to dotyczy gry takiej jak Simsy to jest OK, ale są gry EA gdzie gra się on-line z innymi graczami - i bez Origin włączonego grać nie można. I własnie w tym typie gier jest najwięcej płaczu. Bo na przykład widzę znajomego w tak zwanej "loży"wiec go wywołuję, bo chce z nim grac i co? i się okazuje ze gość nawet nie ma włączonego komputera, a w loży jest jego fantom, który tam się zawiesił po ostatniej rozgrywce. W odwrotna stronę - ja się zaloguje a nikt mnie nie widzi.
Nie zapisze się na przykład wygrana gra graczowi - to simsów nie dotyczy ale tam gdzie te wyniki są istotne jak w turniejach Fifa to jest płacz i zgrzytanie zębów.
Juz nie wspominając o padających serwerach - '"Origin chwilowo jest niedostępny"
To jest gigantyczna platforma, bo obsługuje także gry wydane przez inne firmy. Czyli ma chyba ze 20 - 30 milionów użytkowników. no i oni teraz chca to polaczyc w jedno. Origin Acess, no i Origin który my znamy. Wszystko razem pod nową nazwą Już się boję.... Bedzie EA Play czyli gry na steamie i EA Dektop czyli reszta. Dodatkowo konta EA Play i EA desktop to będą konta łączone - jedno konto dla obu platform. Jeśli dołącza do tego jeszcze konta których używają konsole - bo na razie konta konsol obsługuje Microsoft i PlayStation....ale ja myślę ze już kombinują jak to przejąć.
ORIGIN ID Kreatora Hero of Answers on EA AHQ