Rety ale czad! To chyba najbardziej odjazdowy pomysł na wyzwanie w tym temacie więc i nic dziwnego, że wyjątkowe są także syrenkowe prace.
Oglądając prace
@Marvi w sensie parceli pokazanej w innym temacie miałem jedno skojarzenie choć można je dopasować do wszystkich prac; wypisz wymaluj-Atlantyda! A pięknym nawiązaniem do tego jest także i "pokój" w oceanicznych barwach, któż nie chciałby uciec od trosk wszelakich wylegując się na tak przygotowanym legowisku

Podobnie jak pod woda i tu nie zabrakło ciekawych "patentów" jak żagiel ,Pysznie! (podkradne sobie kiedyś ten pomysł żaglowy jeśli pozwolisz

)
Trudno nie powiedzieć tego także o pięknej pomysłowej sali Kropki;
@Kropka ,to przywodzi na myśl Disneya, co za akwarium! :O Fantastyczne, aż by się chciało wyszykować tak sobie chatę

Niezwykłą kolorystyka ,skrzynia skarbów i inne detale dają wrażenie tego że to świat podwodny podobnie jak genialny akwarium.W drugiej części przepiękny salon.
@Kirka ,Twoja praca także mnie totalnie zaskoczyła; pomysłowe łoże samo w sobie kojarzy się ze kształtem syreny a ta realna zagląda przez "okno" do wewnątrz zapewne zadowolona także z innych detali i wyposażenia, niezwykle pomysłowe pomieszczenie przywodzi na myśl bajkowy pałac wewnątrz.Na drugim fotku niesamowity pomysł z fontanną, brawo. Niesamowita opowiesc dopełnia całości.
Bobi
@bobas52 przy pomocy wyobraźni stworzyłaś wspaniała iluzję, niby się nie da zejść pod wodę ale jest jakby pod wodą, to jest wspaniałe, syreny z obrazu wyglądają jakby za chwile miały przepłynąć przez cały kadr. Pływają też ryby a zabieg z podłogą (tekstura) daje poczucie "zawieszenia" czyli także iluzję tego, że to świat prawdziwie podwodny. Świetne dyskretne podświetlanie (fale na ścianach muszą wyglądać superowo w grze).
Gabi
@Ktosik ja nie wiem jak ty to wyczarowałaś ale nawet jeśli tylko łóżko jest funkcjonalne to i tak onacza, że udało ci się przechytrzyć "niepodwodność" (język to płynna materia więc kto zabroni "bogatemu" słowotworzyć

) Czwórki. I to w jakim stylu! Przepięknie to wygląda także na drugim foto. Genialne i pomysłowe tak jak i wszystkie prace.
Gratuluję wszystkim twórcom

i dzieki za chwile w zupełnie innym odjechanym światku podwodnym.