Zupełnie niedawno, grzebiąc w necie w poszukiwaniu inspiracji, natrafiłam na taki oto projekt domu firmy architektonicznej B/M/A - Brewster McLeod Architects z USA
Spodobał mi się na tyle, że postanowiłam odtworzyć go w grze. W środę zakasałam rękawki i wzięłam się za budowę. Po paru godzinach zmagań, z niby prostymi dachami i doborem kolorów elewacji i wnętrz, a także po wytyczeniu poszczególnych pomieszczeń, dom był gotowy
Moje samozadowolenie i zapał prysnął, gdy w galerii, lajkując prace innym graczom, czego ostatnio nie robię zbyt często, natrafiłam znienacka na ....swój projekt

Nie mogłam uwierzyć własnym oczom

Okazało się, że ten modernik spodobał się najwyraźniej jeszcze komuś innemu. Autorką "mojego" domku była MeekaDenimore, która dosłownie dwa dni wcześniej! wrzuciła swoją wersję budynku na galerię. Ręce mi opadły i w pierwszej chwili chciałam się pozbyć domku, ale po głębszym namyśle i paru za i przeciw, postanowiłam, że dokończę go i zaprezentuję na galerii. Jednak, żeby nie być posądzona o plagiat lub odpatrzenie czyjegoś pomysłu, w opisie postanowiłam dać dopisek, że dom powstał wg. oryginalnego architektonicznego projektu o nazwie "River Residence". Zmieniłam również otoczenie, czego nie było w oryginale, tzn. dodałam dużo zieleni, utworzyłam mini-wodospad, wybudowałam garaż. Oto parę fotek Mimosa Modern
Elu, Gabi dziękuję za cudne komentarze
Link do galerii
https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... axis=false